Visa kurser.se som: Mobil

Improvisationsworkshop, modern dans

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
1 dag
2021-11-13
180 SEK

Info om Improvisationsworkshop, modern dans

Vi bekantar oss med olika improvisatoriska verktyg som stärker utforskandet av vårt personliga rörelsespråk och uttryck.

I både individuella och grupp-övningar sker skapandet av rörelse och komposition omedelbart.

Olika typer av rörelser uppstår beroende på vad vi utgår från, till exempel fiktiva situationer, repetition, förstoring och förminskning eller dekonstruktion av rörelser.

Vi experimenterar med att gå från ett fysiskt tillstånd till ett annat, framkallar förändringar i vår uppfattning av tid och rum, skapar plats för spontanitet och komplexitet. Att öva på att hitta oändliga möjligheter inom en struktur och alltid hålla dörren öppen för det oförutsägbara är centralt i workshopen.

Öppen nivå, ingen tidigare erfarenhet av improvisation krävs men någon form av danserfarenhet är en fördel.

Kursen hålls på engelska eller svenska beroende på gruppens önskemål.

Varmt välkommen!

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Ellen Johansson utbildad dansare vid London Contemporary Dance School. De senaste sex åren har hon frilansat som dansare och danslärare i London men är nu tillbaka i Sverige. Hon har erfarenhet av att undervisa olika nivåer, allt från nybörjare till professionella dansare. Hon är även certifierad yogalärare via Triyoga i London.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

Nuvarande anpassningar
Verksamheten i ABF-huset är anpassad efter den rådande situationen och de fysiska träffarna genomförs efter noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheternas råd och anvisningar.
Lokaler anpassas efter gruppens storlek, detta för att möjliggöra för att placera sig glest i lokalen. Goda möjligheter till handtvätt finns.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Improvisationsworkshop, modern dans!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Improvisationsworkshop, modern dans, fyll i följande uppgifter: