Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-13 av 13 träffar
 

Mer om yoga- och meditation 

Yoga Ă€r ett 5000 Ă„r gammalt trĂ€ningssystem för kroppen och sinnet, som ursprungligen kommer frĂ„n Indien. MĂ„let med yoga Ă€r att fĂ„nga en form utav övermĂ€nskligt tillstĂ„nd och lĂ„ta din sjĂ€l lĂ€mna den materiella vĂ€rlden. Yoga bestĂ„r av olika system som man följer för att trĂ€na sinne och kropp bland annat, andningsövningar, meditationstekniker, fysiska positioner och avslappningsövningar. Det finns ett flertal olika inriktningar och yogaformer. Meditation handlar bland annat om att varva ner och finna ett inre lugn, genom att utföra olika tekniker. Du lĂ€r dig slĂ€ppa pĂ„ spĂ€nningar i kroppen, hitta inre sinnesro och minska stress. Yoga hjĂ€lper dig att nĂ€rvara i nuet, öva pĂ„ tĂ„lamod och finna en trygghet i dig sjĂ€lv. 

Att gĂ„ en yoga- och meditationskurs i Göteborg  

Yoga och meditation Ă€r till för alla oavsett Ă„lder, storlek, kön och kan anpassas efter eventuella skador eller svĂ„righeter. I Göteborg finns det flera kurser att vĂ€lja mellan beroende pĂ„ vad du vill lĂ€ra dig. Det viktigaste Ă€r kĂ€nna in vad just din kropp behöver och vad du vill trĂ€na pĂ„. Med med regelbunden yogatrĂ€ning sĂ„ kan du nĂ„ mĂ„nga positiva effekter: 

  • FĂ„ ett mentalt och fysiskt lugn.
  • Minska din stress.
  • FörbĂ€ttra din sömn.
  • Öka din kroppsmedvetenhet.
  • StrĂ€cka ditt sjĂ€lvförtroende.
  • Bli lugnare och gladare.
  • StĂ€rka kroppens muskler och leder.
  • Öka koncentrationsförmĂ„gan.

Hur vÀljer man rÀtt yoga- och meditationskurs i Göteborg?

I Göteborg erbjuds det mÄnga kurser för dig som vill ta det första steget in i yoga och meditation. Du kan gÄ en kurs som löper under nÄgra dagar, under en helg eller flera veckor. Det Àr bara att vÀlja den som passar dig bÀst!

Grundkurs

Att börja med yoga och meditation kan kÀnnas svÄrt och det Àr inte helt enkelt att veta hur man ska börja. DÀrför Àr det en bra ide att börja med en grundkurs i Göteborg. GÄ exempelvis en kurs i meditation och avslappning, lÀr dig varva ner och ta en paus i vardagsstressen. Det finns kurser som inte fokuserar pÄ fysisk yoga, utan att du ska lÀra dig finna lugnet med hjÀlp av olika avspÀnningstekniker. Eller sÄ kan du gÄ en kurs i yoga med meditation och lÀra dig de klassiska grunderna i yogatrÀning tillsammans med andningsövningar.

FortsĂ€ttningskurser  

Efter du lÀrt dig grunderna i yoga och meditation sÄ kanske du vill fortsÀtta att utveckla dina tekniker. DÄ finns det fortsÀttningskurser i Göteborg som du kan gÄ.

Gongavslappning

I yoga och meditation Ă€r det vanligt att man anvĂ€nder sig utav ett mycket gammalt instrument som kallas för Gong. Vibrationerna som kommer ut frĂ„n Gongen Ă€r ljudvĂ„gor som Ă€r mycket avslappnande och lĂ€kande. LjudvĂ„gorna hjĂ€lper dina tankar att stillas och dĂ€rmed fĂ„ lugn. I en kurs som anvĂ€nder sig av Gongen fĂ„r du ett flöde av energi som gĂ„r genom kroppen nĂ€r du slappnar av och lĂ„ter ljudvibrationer föras igenom ditt system. Det finns flera kurser i Göteborg som anvĂ€nder sig av en Gong, kontakta kursledaren sĂ„ fĂ„r du veta mer. 

Det finns fler yoga- och meditationskurser runt om i Sverige för dig som Àr intresserad!

JÀmför kurser
Mer inom området