Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om yoga- och meditation 

Yoga är ett 5000 år gammalt träningssystem för kroppen och sinnet, som ursprungligen kommer från Indien. Målet med yoga är att fånga en form utav övermänskligt tillstånd och låta din själ lämna den materiella världen. Yoga består av olika system som man följer för att träna sinne och kropp bland annat, andningsövningar, meditationstekniker, fysiska positioner och avslappningsövningar. Det finns ett flertal olika inriktningar och yogaformer. Meditation handlar bland annat om att varva ner och finna ett inre lugn, genom att utföra olika tekniker. Du lär dig släppa på spänningar i kroppen, hitta inre sinnesro och minska stress. Yoga hjälper dig att närvara i nuet, öva på tålamod och finna en trygghet i dig själv. 

Att gå en yoga- och meditationskurs i Göteborg  

Yoga och meditation är till för alla oavsett ålder, storlek, kön och kan anpassas efter eventuella skador eller svårigheter. I Göteborg finns det flera kurser att välja mellan beroende på vad du vill lära dig. Det viktigaste är känna in vad just din kropp behöver och vad du vill träna på. Med med regelbunden yogaträning så kan du nå många positiva effekter: 

  • Få ett mentalt och fysiskt lugn.
  • Minska din stress.
  • Förbättra din sömn.
  • Öka din kroppsmedvetenhet.
  • Sträcka ditt självförtroende.
  • Bli lugnare och gladare.
  • Stärka kroppens muskler och leder.
  • Öka koncentrationsförmågan.

Hur väljer man rätt yoga- och meditationskurs i Göteborg?

I Göteborg erbjuds det många kurser för dig som vill ta det första steget in i yoga och meditation. Du kan gå en kurs som löper under några dagar, under en helg eller flera veckor. Det är bara att välja den som passar dig bäst!

Grundkurs

Att börja med yoga och meditation kan kännas svårt och det är inte helt enkelt att veta hur man ska börja. Därför är det en bra ide att börja med en grundkurs i Göteborg. Gå exempelvis en kurs i meditation och avslappning, lär dig varva ner och ta en paus i vardagsstressen. Det finns kurser som inte fokuserar på fysisk yoga, utan att du ska lära dig finna lugnet med hjälp av olika avspänningstekniker. Eller så kan du gå en kurs i yoga med meditation och lära dig de klassiska grunderna i yogaträning tillsammans med andningsövningar.

Fortsättningskurser  

Efter du lärt dig grunderna i yoga och meditation så kanske du vill fortsätta att utveckla dina tekniker. Då finns det fortsättningskurser i Göteborg som du kan gå.

Gongavslappning

I yoga och meditation är det vanligt att man använder sig utav ett mycket gammalt instrument som kallas för Gong. Vibrationerna som kommer ut från Gongen är ljudvågor som är mycket avslappnande och läkande. Ljudvågorna hjälper dina tankar att stillas och därmed få lugn. I en kurs som använder sig av Gongen får du ett flöde av energi som går genom kroppen när du slappnar av och låter ljudvibrationer föras igenom ditt system. Det finns flera kurser i Göteborg som använder sig av en Gong, kontakta kursledaren så får du veta mer. 

Det finns fler yoga- och meditationskurser runt om i Sverige för dig som är intresserad!

Jämför kurser
Mer inom området