Somatik och improvisation – grupp

Kulturstationen, i Göteborg
Längd
4 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
Våren 2025 (4 ggr) se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 tillfällen
Pris
1 200 SEK
Nästa kurstillfälle
Våren 2025 (4 ggr) se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Somatik och improvisation

Somatik och improvisation

Innehåll i kursen

I dessa klasser kommer vi undersöka rörelseimprovisation som en teknik och konstform samt somatiska praktiker såsom upplevelsebaserad anatomi, BodyMind Centering, Shiatsu in i rörelse, beröringstekniker, meditation, Basala neurocellulära mönster, kontaktimprovisation.

Genom att släppa på fysisk spänning, kartlägga vår egen anatomi, lyssna till vår fantasi, bryta familjära tanke- och rörelsemönster kommer klassen leda dig genom hands-on arbete i par, långsam och dynamisk rörelse, improviserad dans, vokalisering och spontanitet.

Vad kan du få ut av kursen?

Vi kommer att utveckla färdigheter som ger oss möjlighet att vara mer närvarande, känna vår tredimensionalitet i rörelse, följa nya riktningar och upptäcka rörelser innanför och utanför huden genom dansande och improvisation.En djupare medvetenhet av ens egen kropp och omvärld kan öppna upp för rörelsefrihet. Då vi släpper på familjära mönster, fysiskt och mentalt, öppnar det upp för fler möjligheter till uttryck, rörelser, tankar och val. Denna form av träning utforskar även teman som autonomi, kroppslig agens, kollektivitet och hållbarhet.

För vem?

Dessa fyra klasser är öppna för alla oavsett erfarenhet

PlatsSockerbruket 27 i Majorna, Göteborg
Dag och tid: Tisdagar kl 19.00-21.00
Nästa start: våren 2025


Om somatisk praktik

Somatik är ett brett paraplybegrepp som innefattar mängder av perspektiv om kreativitet, läkande och rörelsehälsa. Somatiska praktiker innefattar praktiker som dyker in i upplevda dimensioner och olika sätt att sammanlänka kropp och sinne.


Arrangeras av Kulturstationen i samarbete med Plattform för improvisation och somatik (PIS)

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Våren 2025 (4 ggr)

  • Kurs
  • Göteborg

Målgrupp

Dessa fyra klasser är öppna för alla vuxna oavsett tidigare erfarenhet.

Kostnader

1200 kr för 4 tillfällen á 2 timmar.

Kursledare

Ina Dokmo

Ina Dokmo är dansare, koreograf, pedagog och terapeut. Hon intresserar sig för perception genom olika vävnader. År 2004 började hon att undersöka upplevelsebaserad anatomi, främst skelettets kopplingar, med dansaren och pedagogen Gill Clark på Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance. Sedan dess har hon gediget utforskat olika andra kartläggningar av kroppen in i tredimensionellt varande, upplevd verklighet, rörelse, dans och koreografi. Hon har genom sin egna konstnärliga och pedagogiska forskning arbetat med de inre organen in i rörelse, zenmeridianbanor inom Shiatsu & Akupunkturpunkter inom Kinesisk Medicin samt fasciameridianerna som kartlagts av Thomas Myers i relation till dansande och hälsa. Genom sin master Nya Performativa Praktiker via DOCH och Stockholms Konstnärliga Högskola 2015-2017 började Ina undersöka mer kring upplevelsebaserade kopplingar genom/mellan ting samt klurade kring det performativa i det somatiska och det somatiska i det performativa. 2020-2024 studerade Ina 300h BodyMind Centering och dess relation till Yoga faciliterat av Lisa Clark genom skolan för Body Mind Centering. I kurserna fördjupade Ina sig i endokrina systemet , skelettet, de inre organen, reflexer samt neurocellulära utvecklingsmönster hos det lilla barnet. Ina arbetar med att ge kroppsbehandlingar, hon är sedan 2012 diplomerad Shiatsuterapeut. Shiatsu är en japansk kroppsterapi med rötter i Anma och i kinesisk medicin. Samarbete som dansare för Tony Thatcher 2007-2012 som innebar neddykning och förståelse för Alexanderteknikens principer som bas för skapandet av dans och koreografi.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Somatik och improvisation – grupp och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Gunilla Forsberg
06 jun 2024
Unikt kursinnehåll

Via denna kurs djupgående i kroppens funktioner har det gett mig många nycklar och aha-upplevelser. Det långsamma utforskande har gett mig större rörelseglädje

Maria på Kulturstationen
13 jun 2024
Tack för att du tog dig tid att skriva en recension. Underbart att höra att kursen har ...
Visa hela
Kulturstationen
Sockerbruket 27
414 51 Göteborg

Välkommen till Kulturstationen!

Kulturstationen är en del av föreningen Villa Vulkan. Vi brinner för att fler ska få utöva och uppleva kultur. Kulturstationen har kurser för barn, unga och vuxna som vill spela instrument, dansa eller spela teater. Villa Vulkan vill bidra till ett rikare...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturstationen

Highlights