Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Mer om kostrådgivare

Hälsointresset blir större i samhället och fler blir medvetna om sin kost, träning och livsstil. Det gör att det är många som efterfrågar kostrådgivning för att få en sundare vardag och ett hälsosammare liv. Att vara kostrådgivare är därav ett viktigt yrke där du kan göra skillnad. Om du vill bli expert på hälsa och kunna hjälpa andra att skapa hållbara, betydelsefulla förändringar i vardagen så är en kurs inom kostrådgivning perfekt för dig! 

En kostrådgivare arbetar för att främja andra människors hälsa genom att coacha och inspirera till ett ökat välmående. Rollen går ut på att hjälpa klienter med att förbättra kostvanor, komma i form, hitta balans i livet och helt enkelt må bättre. För att kunna lära ut till andra behöver du ha bred kunskap om kost och hälsa och då är en kurs i kostrådgivning precis det du behöver. 

Vad får du lära dig?

Under en kurs till kostrådgivare får du lära dig allt om näringslära och hur du skapar olika kostupplägg utifrån klientens individuella behov och mål men även hur du genomför motiverande samtal. Som kostrådgivare är det alltid klienten i fokus och du får därför metoder och verktyg för att du ska kunna vägleda, ge stöd samt vara en inspirationskälla. Andra delar är bland annat sömnvanor, vila och återhämtning, stresshantering, fysisk aktivitet, kosttillskott och dieter. Alla är viktiga delar för att du ska få en så bred utbildning som möjligt och vara påläst om de olika faktorer som främjar hälsan. 

Var kan du jobba som kostrådgivare?

Det finns flera olika områden att jobba inom för dig som vill bli kostrådgivare. Efter en färdig utbildning har du flera jobbmöjligheter, bland annat: 

  • Hälsokost- och kosttillskottsbutiker
  • Hälsocenter och gym
  • Onlinebaserade mat och hälsoföretag, t.ex. företag som levererar matkassar där du kan utveckla hälsosamma recept
  • Utbilda andra genom att hålla föreläsningar, workshop och kurser inom kost
  • Hälso- och sjukvård alternativt socialtjänsten
  • Äldreomsorgen
  • Starta eget företag
  • Konsultarbete 

För dig som redan är en diplomerad kostrådgivare

Det finns fördjupningskurser som riktas till dig som är en utbildad kostrådgivare. Syftet med en sådan kurs är att du ska öka din kompetens. Det är en bra komplettering ifall du vill jobba med en större målgrupp då det ger dig en ännu bredare kunskap. 

Exempel på fördjupningar är idrottsnutrition, som innebär hur fysisk prestation och kost hänger ihop. Då får du lära dig hur du vägleder personer som vill prestera optimalt i sin träning med hjälp av rätt kost. Du kan också fördjupa dig i sockerberoende, som en stor del av befolkningen har svårt att hantera idag. Här får du kunskap kring hur människor kan bryta deras beteende, hur socker påverkar hjärnans belöningssystem samt hur beroende uppstår. 

Jämför kurser
Mer inom området