Topp 10 kurser inom kropp och hälsa
07 jun 2023

Topp 10 inom kropp och hälsa

Funderar du på att gå en kurs inom kropp och hälsa och undrar vilka kurser som toppar listorna? Då bör du spana in den här artikeln! Här har vi samlat kurser.se:s tio mest populära kurser inom kropp och hälsa.

På topplistan nedan hittar du kurser inom allt från healing och hypnos till massage och kostrådgivning. Vad kurserna har gemensamt? De är extra populära bland våra besökare på kurser.se. 

Majoriteten av kurserna erbjuds på distans, medan vissa kräver fysisk närvaro. Kurserna leds av erfarna arrangörer och efter avslutad kurs får du antingen ett diplom och/eller kursintyg. Här får du övergripande information om var kursen ges, hur lång den är, vad den kostar och vad tidigare kursdeltagare har gett kursen i betyg från ett till fem stjärnor. Du kan enkelt klicka dig vidare och läsa mer om kursen eller boka den direkt på kurser.se!

1

Hälsoinspiratör

Bergklint Education

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 5 dagar heltid/6 månader deltid

💰   Kostnad: 3 120 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0  (baseras på 17 recensioner)

För dig som vill arbeta aktivt med hälsa

Utbildningen till hälsoinspiratör erbjuds på distans och passar både dig som privatperson och företag. Hälsoinspiratörens roll är att inspirera, informera och påverka sina medmänniskor till att få en bättre hälsa.

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta mer aktivt med hälsa på din arbetsplats eller dig som arbetar som egen företagare inom hälsoområdet och som vill bredda din kompetens. Kursledarna är legitimerade dietister med lång erfarenhet av att arbeta med hälsoutvecklande insatser.

Läs mer


2

Självförsvar för kvinnor (intensivkurs)

Självförsvarsskolan

📍    Plats: Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Helsingborg, Västerås

⏱️   Längd: 7 timmar intensivkurs

💰   Kostnad: 875 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 14 recensioner)

Lär av instruktörer från polisen

Självförsvar för kvinnor är en intensivkurs som innehåller teori, taktik och intensiv träning. Utbildningen bjuder på en utmanande, upplysande och underhållande heldag. Här får du bland annat prova på realistiska scenarion, fullkontaktsövningar och preventiv säkerhet.

Kurserna leds av erfarna och pedagogiska instruktörer där merparten har yrkesanknytning till området genom arbeten inom polisen, säkerhetsbranschen eller brottsofferjouren. Alla instruktörer är licensierade av svenska Budo- och Kampsportsförbundet.

Läs mer


3

Återhämtningsterapeut

Soulful Living

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 veckor

💰   Kostnad: 29 500 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)

Fokus på mindfulness, stresshantering och meditation

Kursen riktar sig till dig som vill hjälpa människor att återhämta sig efter en utmattning med hjälp av mindfulness, stresshantering, meditation och personlig utveckling. Här får du bland annat lära dig tekniker för stresshantering och verktyg för att förstå och hantera ångest. Du får även öva dig på att ha individuella klientsamtal.

Utbildningen är holistisk och ser därför till hela människan, det vill säga både kropp, själ och sinne. Kursen leds av Soulful Living som är en godkänd medlemsskola i Svenska Friskvårdsförbundet. Efter avklarad kurs blir du diplomerad återhämtningsterapeut.

Läs mer


4

Diplomerad/licensierad kostrådgivare

Bergklint Education

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Heltid 3 veckor/deltid upp till 12 månader

💰   Kostnad: 3 495 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 40 recensioner)

Hjälp andra till en hälsosam och hållbar livsstil

Som diplomerad/licensierad kostrådgivare kan du ge vägledning och rådgivning i olika frågor som rör både kost, hälsa och livsstil. Du kan arbeta mot privatpersoner, inom kommunen eller på olika företag.

Utbildningen bygger på senaste forskning och NNR (Nordiska Näringsrekommendationer). Här får du både verktyg och metoder för att hjälpa andra människor till en hälsosam och hållbar livsstil. Bergklint Educations utbildning till diplomerad/licensierad kostrådgivare är godkänd och kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Läs mer


5

Diplomerad/licensierad livsstilsrådgivare

Bergklint Education

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Heltid 8 veckor/deltid upp till 12 månader

💰   Kostnad: 13 340 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 21 recensioner)

Ge vägledning i livsstilsfrågor, hälsa och kost

I Bergklint Educations kurs till diplomerad/licensierad livsstilsrådgivare integreras två utbildningar. Den ena utbildningen är diplomerad/licensierad kostrådgivare som ger kompetens inom näringslära och den andra är hälsoinspiratörsutbildningen med fokus på att inspirera och påverka människor till bättre hälsa.

Här får du lära dig mer om kost, träning, stresshantering, sömn, tobak, alkohol och MI – motiverande samtal. Som livsstilsrådgivare kommer du bland annat kunna arbeta med att ge vägledning i frågor kring livsstil, hälsa och kost. Du får även kunskap som gör att du kan informera, föreläsa och hålla i kurser samt hjälpa människor att bryta beroenden.

Läs mer


6

Grundkurs i massage

Human Potential

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 8 timmar

💰   Kostnad: 745 - 990 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 5 recensioner)

Lär dig grundläggande moment inom massage

Grundkursen i massage passar både nybörjare och dig som redan är utbildad inom massage. Kursen syftar till att ge ny inspiration, värdefulla tips och en positiv nystart. Här får du lära dig grundläggande moment från Svensk Klassisk Massage med grundgrepp för rygg, axlar, nacke, ben och huvud.

Kursen består av videoinstruktioner och pdf:er. Kursledare är Tina Amaréus som har 19 års yrkeserfarenhet inom massage och kroppsterapier.

Läs mer


7

E-kurs i healing

GMA Action

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 590 SEK

💬   Snittbetyg: Inga recensioner ännu

Förstå healingens teori och historik

Kursen passar dig som vill förstå healingens teori och historik samt vill kunna använda healing i praktiken för att både hjälpa dig själv och andra människor. Under utbildningen får du bland annat lära dig att använda affirmationer, visualiseringar och målbilder. Du får även lära dig mer om healingens förutsättningar, möjligheter och begränsningar.

Kursledare är Gunnar Martin Aronsson som har 20 års erfarenhet inom kursledning, coachning och samtalsterapi.

Läs mer


8

Grundutbildning i hypnos

Inre hälsa

📍    Plats: Norrköping

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 4 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 14 recensioner)

Skapa bestående förändringar hos dig själv och andra

Inre hälsa ger dig en komplett utbildning till hypnotisör som gör att du kan hypnotisera vem som helst och var som helst. Här får du lära dig principer och tekniker inom hypnos som gör det möjligt att skapa bestående förändringar hos dig själv och andra.

Kursledare är Niklas Lindvall, erkänd som en av Sveriges ledande experter inom hypnos/NLP. Han är bland annat specialiserad på att lösa upp bortträngda känslor och har utbildat hundratals hypnotisörer.

Läs mer


9

Tatueringskurs på Cypern

All Good Ink

📍    Plats: Cypern

⏱️   Längd: 3 månader

💰   Kostnad: 85 000 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 8 recensioner)

För dig med en passion för tatueringskonst

Om du har en passion för tatueringskonst och vill gör det till din karriär är det här kursen för dig. All Good Ink Academy erbjuder en intensiv och personlig kurs med en kombination av teori, praktik och insider-kunskaper från branschen. Kursen anpassas efter dina erfarenheter, men du bör ha förkunskaper i teckning. Åldersgräns för att gå kursen är 18 år. 

Kursledare är BEX, som har utbildat 25 tatuerare där en andel har gått vidare till att driva sina egna tatueringsverksamheter.

Läs mer


10

Tatueringskurs

Silfveråsen studio

📍    Plats: Sundsvall och Soknedal, Norge

⏱️   Längd: 6 dagar

💰   Kostnad: 12 500 - 12 880 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 4 recensioner)

Lär dig grunderna inom tatuering

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig grunderna inom tatuering för att kunna öppna egen studio eller söka anställning/lärlingsplats i studio. Utbildningen kräver ritkunskaper och du måste därför skicka med tre skisser/målningar som du har gjort i samband med din ansökan.

Kursen leds av Kenneth Silfveråsen som har arbetat som tatuerare sen 1999 och har lång erfarenhet av att hålla i utbildningar och kurser på bland annat skolor och i föreningar.

Läs mer


Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin kropp och hälsa och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-06-01 till 2023-05-31. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.

Letar du efter andra hälsoutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 400 utbildningar inom kropp och hälsa på kurser.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök efter kurser

Senast uppdaterad: 07 jun 2023
Josephine Lindgren
Josephine Lindgren
Digital Project Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-27

Få en naturlig vitaminboost med 8 superbär

Vill du ha en riktig vitaminboost? kurser.se listar 8 superbär, frukter och frön som ger dig naturlig energi utan några onödiga tillsatser. Ät dem precis som de är eller tillsätt dem i dina maträtter!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-12

5 tecken på att du är högkänslig

Har du fått höra att du är överkänslig, att du överreagerar, eller att du är blyg? Kan du uppleva euforisk lycka av småsaker? Har du lätt för att sätta dig in i andras känslor? Då är det mycket möjligt att du är en högkänslig person. Nedan listar vi fem av de allra tydligaste tecknen på att du är högkänslig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️