Visa kurser.se som: Mobil

Röjning med röjsåg

SV Västerbotten
Kursinformation
Nordmaling
12 timmar på 2 tillfällen
2020-05-19 18:00
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Den här kursen vänder sig till dig som vill ha en ökad kunskap om arbete med röjsåg för att kunna förvalta din skog på bästa sätt. Som kursledare har du Tommy Israelsson som är oerhört kunnig och erfaren och har i hela sitt yrkesliv arbetat inom skogsnäringen.

Han kommer bl.a att gå igenom teoretiskt varför röjning är så viktigt så att du får kunskap och förståelse för skogens skötsel och trädens biologiska förutsättningar. Du kommer också att få en genomgång av hur du gör bra stamval/hektar för att du ska kunna öka volym- och kvalitetsproduktionen men även vilka säkerhetsföreskrifter som gäller och var man kan hitta dem. Framför allt din egen säkerhet och hur man ska undvika skador.

Rent praktiskt kommer du bl.a att få en genomgång av röjsågen och dess delar din utrustning och hur du filar. Du kommer att arbeta med olika arbetstekniker exempelvis svepröjning i ungskog hur du planerar din gång hur du planerar en bra "målbild" över rätt stamantal. Du kommer också att få arbeta med mätlina (röjsnöre) och mätkäpp för att kontrollera resultatet av din skogsvård.

Välkommen till en lärorik kurs!
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Hamngatan 1

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Röjning med röjsåg.

SV Västerbotten

SV Västerbotten - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Kontaktuppgifter till SV Västerbotten

SV Västerbotten

Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Tel: 08-587 686 00
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Röjning med röjsåg!