Visa kurser.se som: Mobil

Permakultur - certifikatskurs (PDC)

SV Västerbotten
Kursinformation
Umeå
90 timmar på 12 tillfällen
2020-03-14 08:30
6 000 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till Västerbottens certifikatskurs i permakulturdesign (PDC)!

Permakultur är ett verktyg och designsystem för platser från den lilla trädgården till den stora gården och baseras på ekologiska principer. Syftet är att skapa platsbaserade hållbara energibesparande och resilienta system.

Den här kursen riktar sig till dig som är nyfiken på permakultur eller vill fördjupa dina kunskaper inom permakultur och som vill ha ett certifikat i permakulturdesign. Kursen har ett internationellt fastslaget krav på innehåll och omfattar minst 72 timmar (90 studietimmar) lärarledd kursverksamhet. Dessutom genomför kursdeltagarna ett designarbete i mindre grupper. Eftersom den här kursen äger rum i Västerbotten har kursinnehållet anpassats för Västerbottens klimat och förutsättningar.

Det är andra året vi ger den här kursen och den första kursens deltagare var mycket nöjda med kursens innehåll och ledarteamet. Några röster:
"Bra mix av teori och praktik"
"Otroligt inspirerande!"
"Jag tycker att hela kursen var jättebra!"
"Bra att träffa människor med samma tänk. Värdefullt!"
"Generösa och öppna ledare"
"Utvecklande och inspirerande program under kursen med teori och övning"

Kursen är organiserad kring fyra helger med mellanliggande träffar via Skype och en lärplattform samt ett designarbete. Helgträffarna äger rum mellan kl 8.30 och 17.30 på lördag och söndag. Sista helgen har vi planerat för en fest på lördagskvällen. Första träffen är i Umeå på lördagen och i Sävar på söndagen.
14-15 mars
30-31 maj
22-23 augusti
17-18 oktober

Mer information
Vårt prospekt kommer att finnas för nedladdning här den 8 januari. Prospektet kommer att innehålla en närmare presentation av innehållet kursschema litteratur och kursledarna samt praktisk information. Vi skickar också ut prospektet till de som anmäler sig.

Avgift rabatt och anmälan
Kursavgiften är 6000 kronor och det kommer att finnas möjlighet att delbetala kursavgiften. Anmälan är bindande (utöver vad som gäller för lagen om distansförsäljning). Om du inte får en mejlad bekräftelse på din anmälan inom några minuter hör av dig till Susanne (kontaktuppgifter nedan). Medlemmar i LRF får 10% rabatt om de uppger medlemskap vid anmälan. Medlemmar under 28 år i LRF ungdom får gå två till priset av en (meddela vid anmälan).

Kursledare
Kursen leds av ett kursteam och inkluderar Henrik Haller som är diplomerad inom permakultur av Nordiska föreningen för permakultur. Övriga ledare är Isak Hultdin Jan Åberg David Wiljebrand Christofer Englin och Susanne Hjort. Alla ledarna i kursteamet har certifikat inom permakultur och flerårig egen erfarenhet av att praktisera permakultur.

Frågor
Anmälan/faktura: umea@sv.se 090-12 55 85
Innehåll/upplägg: susanne.hjort@sv.se 072-595 49 24

Veckodag: Lördag Söndag
Tid: 08:30-17:30
Ledare: Henrik Haller Susanne Hjort Isak Hultdin
Lokal: Kungsgatan 42

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Permakultur - certifikatskurs (PDC).

SV Västerbotten

SV Västerbotten - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Kontaktuppgifter till SV Västerbotten

SV Västerbotten

Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Tel: 08-587 686 00
www.sv.se

Recensioner
Bli den första att recensera Permakultur - certifikatskurs (PDC)!