Visa kurser.se som: Mobil

Att sätta ord på dina tankar – kurs i essäskrivande

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Den här kursen vänder sig till dig som har något på hjärtat och önskar få tid och hjälp att formulera det. Kursen tillhandahåller beprövade tekniker och sätt att resonera kring essäskrivande.

Ordet essä kommer från franskans essai och betyder “försök”. Försöket i sig har ett värde, oavsett om det lyckas eller inte. Essäskrivandet handlar om att utforska och att tydliggöra – det förser oss med en metod och en form för att uttrycka våra erfarenheter och tankar. Som vi ser det är en essä helt enkelt en sakprosatext med litterär stil.

Den här kursen vänder sig till dig som har något på hjärtat och önskar få tid och handledning av erfarna handledare för att formulera det. Kursen tillhandahåller beprövade tekniker och sätt att resonera kring essäskrivande. Utrymme ges åt såväl samtal om olika essästilar som respons på egna alster.

Essägenren är bred och rymmer dagboks- och brevskrivande, kulturkritik, uppväxt- och reseskildringar, politik, litteratur och religion, för att nämna bara några exempel.

Målet med kursen är att du får utveckla just den form av essäistiskt skrivande som du vill fördjupa dig i. Den riktar sig både till den som behöver inspiration för att komma igång och den som vill utveckla det egna skrivandet inom ett specialområde. Med utgångspunkt i essäistikens mångfald av uttrycksformer får du hjälp att finna din egen röst. Förhoppningen och förväntan är att upptäcka att du kan säga mer än du själv trodde och med större skärpa och innerlighet.

För att kunna delta på kursen är det en fördel om du kan ta med dator.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Det ställs inga krav på förkunskaper – du behöver inte veta vad en essä är då kursen delvis syftar till att undersöka just det.

Kursledare

Mathias Alexandersson och Simon Bergil Westerberg

Mathias Alexandersson, masterexamen i sociologi och studier i förlagskunskap, retorik, filmvetenskap samt gått skrivarlinjen på Skurups Folkhögskola. Har har varit ansvarig utgivare för Ordkonst, arbetat för förlag i Sverige och Danmark och publicerat essäer i bland annat Populär poesi. 

Simon Bergil Westerberg, Fil.kand. i filosofi och idéhistoria samt läst på författarskolan på Biskops Arnö och skrivar- och skrivpedagoglinjen på Skurups Folkhögskola. Tidigare redaktör för Ordkonst. Han har hållit i studiecirklar i skönlitterärt skrivande, handlett romanprojekt och lett författarsamtal. Simon grundade 2015 essätidskriften Poros, där även Mathias är redaktör. 

Kostnader

Kursen kostar från 5115 kr (inkl helpension och del i dubbelrum)

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att sätta ord på dina tankar – kurs i essäskrivande .

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Skurup

Tel: 0411-5589 00
sommar.skurupsfolkhogskola.se

Recensioner
Bli den första att recensera Att sätta ord på dina tankar – kurs i essäskrivande !
Intresseanmälan

För att få mer information om Att sätta ord på dina tankar – kurs i essäskrivande , fyll i följande uppgifter: