Visa kurser.se som: Mobil

Skrivglädje – en inspirationskurs i kreativt skrivande

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
30 timmar
2019-10-02 17:30
2 650 SEK

Kursbeskrivning

Att skriva är att måla med ord, forma, fantisera och skapa. Verklighet eller fantasi spelar ingen roll. Det finns så mycket som kanske behöver komma ut; bara för din egen skull eller så vill du kanske dela ditt berättande med och för andra. Tycker du om att skriva? Eller vill du bara prova på? Kanske skriver du redan, och vill få lite ny energi? Ge dig själv tid i vår tätt skriva tillsammans med andra!

Innehåll
Vi ägnar oss åt lekfulla och kreativa skrivövningar med självbiografiskt eller fiktivt innehåll i ett tillåtande klimat, bortom rätt och fel. Du kommer få med dig ett flertal användbara tips för att hitta ditt uttryck och vägar in i ditt skrivande. Du får prova olika genrer och perspektiv samt träna på att bygga upp karaktärer och få driv i berättandet. Vi kommer skriva mycket på ren intuition, arbeta med associationer och experimentera med språk och innehåll. Här och nu. Men också göra lite längre lustfyllda skrivövningar med tid för egen skrivtid och eftertanke. Vi kommer också arbeta gemensamt med enklare vägledd respons för tillit och bekräftelse. Att löpande lyssna mycket på varandras texter där grupptrygghet, igenkänning och gemenskap står främst i fokus är också en central del av kursen.

Efter kursen kommer du ha mycket skriven text med dig hem. Du kommer ha utvecklat din skrivprocess och ha lärt dig använda litterära verktyg för att arbeta vidare självständigt.

Kursen går en gång i veckan i tio veckor samma dag och tid. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle plus en paus på 15 minuter varje gång. Uppehåll v.44 höstlov (30 okt)

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Kursledare
Suzanne Berg är utbildad skrivpedagog och leder flera olika skrivkurser i Stockholm och Uppsala. Hon brinner för att dela med sig av det som skrivandet kan ge som konstform, personlig utveckling och kreativ gemenskap. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig block, penna och suddgummi. Om du föredrar att skriva på dator, ta med dig din bärbara dator och laddare. Vi kommer att arbeta med ledarens egna framtagna material och övningar.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivglädje – en inspirationskurs i kreativt skrivande.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skrivglädje – en inspirationskurs i kreativt skrivande!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner