Visa kurser.se som: Mobil

Alla kan sy

Klädskolan AB
Kursinformation
Distans
20 lektionsbrev, ca 800 timmar
Löpande starter
4 700 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Gå en distanskurs i sömnad hos Klädskolan

Utveckla dina sykunskaper på en distanskurs i sömnad

Perfekt för dig som inte sytt så mycket. Kunskapen från syslöjden räcker. I varje lektion gör du ett, eller flera, plagg. Steg för steg lär du dig momenten. Mönstret ritar du efter givna modeller men efter dina egna mått och på vårt speciella mönsterark som ingår. Modellerna anpassar du lätt efter tycke och smak.

Allt detta ingår:

  • 20 lektionsbrev
  • 20 kunskapsprov
  • Skallinjal
  • Mönsterark
  • Lektionsrådgivning
  • Kursintyg

Kursen består av 20 lektioner med ett trettiotal olika modeller, inklusive ytterplagg, där alla viktiga sömnadsmoment för damkläder (och även en del barnkläder) förekommer.

Du får lära dig sy olika slags kjolar, långbyxor, klänningar, blusar, västar, jackor. Olika slags ärmar, kragar, ringningar, fickor. Även festkläder, kavaj och ytterplagg ingår.

Kursen börjar med enkla plagg för att gradvis öka i svårighetsgrad. Steg för steg lär du dig sy de olika sömnadsmomenten som är strategiskt insatta i kursens modeller, i vilken ordning de sys och i vilken ordning du utför den viktiga pressningen. OBS, du måste inte sy alla kläderna men väl utföra de olika sömnadsmomenten för att tillgodogöra dig kursen.

Dessutom får du en nyttig inblick i mönsters uppbyggnad, då du ritar upp modellernas mönster efter egna mått på Klädskolans speciella och lättarbetade mönsterark.

Du lär dig måttagning, tygåtgångsberäkning, mönsterutläggning. tillklippning och provning.

Och du får kännedom om praktiska sy- och presstillbehör och om tyger, olika kvaliteter och deras egenskaper samt orientering i kropps-, färg- och modellanalys – vilka kläder passar mig bäst.

Efter avslutad kurs har du fått oerhört värdefulla kunskaper som ger dig säkerhet att gå vidare med eget klädskapande.

Målgrupp

Grundläggande sykunskap från syslöjden

Kostnader

4700:- eller från 217:-/månaden.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Alla kan sy.

Recensioner

Kursdeltagare 12
(3)
Tycker att upplägget av kursen där lektionerna bygger på varandra är lysande. Beskrivningarna är i stort sett mycket pedagogiska och lätta att följa. Tycker dock att kursbreven skulle behöva en revidering för att kännas moderna/tidlösa både rent grafiskt (för att komma ifrån känslan av att kursbreven är skrivna på skrivmaskin) och rent innehålls...
Visa hela
Kursdeltagare 11
(5)
Helt suveränt sätt att utbilda sig på. Har man som jag ett annat yrke dagtid så passar detta perfekt. De gånger jag har ringt eller mailat ang frågor jag har så har jag alltid blivit mycket trevligt bemött och det betyder mycket. Jag kan varmt rekommendera Era kurser till andra.
Kursdeltagare 9
(3)
Helt okej. Snabb mailkontakt, och det är viktigt. Överlag är jag nöjd.

Klädskolan AB

Distanskurser i sömnad - Klädskolan

Klädskolan - Distanskurser i sömnad och mönsterkonstruktion

Välkommen till Klädskolan, Sveriges ledande distanskurser i klädsömnad och tillskärning/mönsterkonstruktion.  Vi har utbildat över en halv miljon elever sedan 1960-talet. Sugen på att bli din egen designer? Sveriges mest omfattande kurser i sömnad och tillskärning kommer hem till dig. Ditt...


Läs mer och visa alla kurser med Klädskolan AB

Kontaktuppgifter till Klädskolan AB

Klädskolan AB

Åsgatan 35
791 71 Falun

Recensioner
Alla kan sy
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Lär dig sy med Klädskolan
Sykurser på distans

I reportaget berättar Marianne och Souzan om deras erfarenheter av att gå Klädskolans distanskurser. De berättar om hur de med hjälp av kurserna har kunnat förverkliga sina drömmar och ambitioner inom design, sömnad och mönsterkonstruktion. De rekommenderar Klädskolans distanskurser på grund av den pedagogiska utformningen på kurserna samt Klädskolans kompetenta handledning. 

Läs mer