Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-16 av 16 träffar
 

Mönsterkonstruktion kurser för modeälskaren

Att sätta ihop ett klädesplagg är inte en lätt match. Hur kreationen blir beror mycket på tyget eller materialets beteende. Vissa tyger är lättare att arbeta med än andra. De tunna och känsliga tygerna är oftast lättare att drapera på en docka än att klippa i efter ett mönster. Samtidigt är de tunga tygerna lättare att klippa i efter ett mönster. Vilket material skulle du vilja skapa med? Många har prövat att sy i plats - vilket skulle bli ditt material? 

Bli dessinatör på nolltid

Personer som arbetar med att rita klädmönster åt modebolag kallas för dessinatörer, mönsterkonstruktör eller mönsterritare. För att kunna rita kläder behöver du ha vissa mattekunskaper. Om du vill att byxorna ska sitta snyggt är det bra om du kan beräkna personens mått korrekt. Mönsterkonstruktion kan både utföras med linjal och penna eller genom datorprogram. 

Jämför kurser
Lär dig sy med Klädskolan
Sykurser på distans

I reportaget berättar Marianne och Souzan om deras erfarenheter av att gå Klädskolans distanskurser. De berättar om hur de med hjälp av kurserna har kunnat förverkliga sina drömmar och ambitioner inom design, sömnad och mönsterkonstruktion. De rekommenderar Klädskolans distanskurser på grund av den pedagogiska utformningen på kurserna samt Klädskolans kompetenta handledning. 

Läs mer