Mönsterkonstruktionskurs

För dig som drömmer om att bli modedesigner

Vill du bli modedesigner? Gå en mönsterkonstruktionskurs och lär dig drapering och modellering av plagg på en docka, hur du tar fram mönster och skär till klädesplagg. Lär dig hantverket från grunden och utveckla ditt kreativa uttryck.
Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar
 

Läs mer om mönsterkonstruktion och kursernas olika inriktningar

Drömmer du om att sy en sommarklänning eller lära dig hantverket bakom en klassisk herrkostym? Då är det här för dig. 

Oavsett din ambitionsnivå eller dina förkunskaper inom mönsterkonstruktion är vi övertygade om att du kommer hitta en kurs som passar dig.

Här nedan har vi samlat information kring ett urval av olika kursinriktningar för mönsterkonstruktion. Vi hoppas att det kommer inspirera dig och att öka ditt intresse för hantverket.

Vill du ha mer information kring en kurs så tveka inte att göra en intresseanmälan på kursens sida. Efter intresseanmälan kommer du att få tillgång till ytterligare information om kursen.

Mönsterkonstruktion – herr

Lär dig grunderna för att skapa mönster till klassiska herrkläder såsom skjortor, kavajer och byxor. Du lär dig att arbeta med olika mönster och hur du anpassar ditt mönster efter kropp och design. Du får ta del av grunderna till klassiskt herrmode som ger dig en stabil bas för att arbeta vidare med herrkläder. Denna kunskap är värdefull oavsett om du vill designa egna kläder eller arbeta i textilindustrin.

Mönsterkonstruktion påbyggnadskurser – herr

Har du redan de grundläggande kunskaperna finns det såklart påbyggnadskurser. Här arbetar du med avancerad mönsterkonstruktion, vilket bland annat innefattar klassiska ytterplagg såsom rockar. Du får konstruera mönster till exempelvis smokingjackor och lära dig arbeta med konstruktionen bakom exempelvis trubbiga-, spetsiga- och sjalslag. Sist men inte minst får du möjligheten att arbeta med traditionella högtidsplagg såsom frack.

Mönsterkonstruktion – dam 

Den perfekta starten om du vill lära dig allt om mönsterkonstruktion för damkläder.
Du skapar dig en bra och stabil grund i mönsterkonstruktion med förmågan att rita och skala mönster för olika konfektionsstorlekar. Klädesplaggen som du kommer arbeta med är kjolar, klänningar, blusar och byxor.

Mönsterkonstruktion påbyggnadskurser – dam

Fördjupa dina kunskaper i mönsterkonstruktion med påbyggnadskurser som utvecklar dig till expert på området. Detta är rätt kurs för dig som vill besitta förmågan att designa och förbättra mönster efter egen vision. Självklart får du också arbeta med tillskärning, sömnad och skrädderi. 

Mönsterkonstruktion med inriktning skrädderi och sömnad

Dessa kurser passar dig som både vill sy och rita kläder på egen hand. Du lär dig grunderna i mönsterkonstruktion samtidigt som du lär dig om hantverket bakom skrädderi och sömnad. Kurserna passar både för personer med tidigare erfarenhet eller någon helt utan förkunskaper, då kurserna oftast anpassas efter individens egen förmåga.

Jämför kurser