Kurser i modeteckning

För dig som vill skissa för mode

Drömmer du om att skapa din egen klädkollektion? Gå en kurs i modeteckning och lär dig grunderna i modedesign och mönsterkonstruktion. Kurserna passar dig som vill få kunskaper om modeteori, figurteckning och färgsättning för kollektioner.
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar
 

Mer om modeteckning

Modeteckning avser de illustrationer man använder sig av för att skissa och visa upp klädesplagg och tilltänkta klädkollektioner. Om du drömmer om en framtid inom modebranschen, eller kanske vill starta ditt eget klädmärke, är en kurs i modeteckning en bra start. Nedan kan du läsa om vanliga tekniker som används inom modeteckning.

Figurteckning

Figurteckning är ett vanligt inslag i en kurs i modeteckning. Figurteckning innebär att du lär dig teckna människor med rätt teknik och i rätt proportioner för just modeteckning. Figurteckning går bland annat igenom rörelser och anatomi samt hur du lägger tyngdpunkten rätt när du tecknar för att kunna skapa levande skisser. Med kunskaper i figurteckning blir det lättare att skissa av verkliga personer och teckna människor på fri hand. Figurteckning underlättar dessutom arbetet med modeteckning.

Vad är stoffteckning?

Modeteckning handlar till stor del om att förmedla en känsla av de plagg du målar upp. Med stoffteckning lär du dig teckna och måla ett materials känsla och utseende. Stoffteckning fokuserar på att ge uttryck för bland annat mjuka, hårda, ulliga, blanka och grova material. Stoffteckning går också igenom hur kläder tecknas av från en modell för att ge ökad känsla för specifika material och hur de sitter på kroppen.

Krokimålning

Kroki anses vara en bra teknik för att öva upp snabbheten i sitt tecknande. Du övar på att snabbt teckna viktiga drag för att lyfta fram konturer, volym och rörelse i en bild. Inom modeteckning är det vanligt att ägna delar av kursen åt krokimålning då man inom krokin utgår från en levande modell.

Att gå en kurs i modeteckning

En kurs i modeteckning passar dig som är intresserad av att arbeta med kläddesign eller har mode och kläddesign som hobby. Modeteckning passar även de som önskar utveckla sin kreativitet och förmåga att illustrera människor. Vill du veta mer om en specifik kurs kan du kontakta respektive kursarrangör eller göra en intresseanmälan.

Komplettera dina kunskaper i modeteckning med en kurs i klädsömnad.

Jämför kurser
Förverkliga din dröm och bli Inr...

Kursen tar upp många områden på kort tid vilket gör att du kommer få en bred kunskap om ämnet.

Läs mer