Sömnad, Grundkurs, Helg

Längd
45 timmar
Pris
8 750 SEK
Längd
45 timmar
Pris
8 750 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studerande syr vid symaskin

Den här kursen är för dig som är nybörjare. Du är intresserad av en framtid i modebranschen, men du har inte sytt tidigare. Kanske du skulle vilja gå vår utbildning Mönsterkonstruktion och Design, men känner dig lite osäker och vill prova en enklare kurs först, då är detta den perfekta starten.

Om kursen
I kursen ingår förutom sömnad, enklare mallförändring, måttagning och storleksorientering. Vi går även igenom den absoluta grunden i materiallära, och du får lära dig hur man skiljer de vanligaste materialen och fibrerna åt.

Upplägg
Vi börjar med att lära oss att sy på industrimaskinerna, spola upp tråd och utföra en enkel felsökning. Därefter syr vi olika detaljer, så du får in känslan för sömnaden. Du lär dig hur man tänker vid tillskärning och mönsterutlägg. Det ingår grundläggande kunskap i hur och var man mäter på kroppen för att hitta rätt storlek i måttlistan. Vi går även in på hur man förändrar mönster, och du kommer under kursens gång att sy upp en kjol och en överdel, först i toileväv (oblekt råväv), och om du hinner syr du upp dina plagg i vanligt tyg. Är du supersnabb så finns gott om extrauppgifter för dig att ta itu med. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Carolina Setterberg

Kursmaterial
Allt förbrukningsmaterial som toileväv, mönsterpapper och dylikt ingår, men vi rekommenderar att du köper en egen tygsax, en sprättare och ett måttband. Om du får tid över, och vill sy upp dina plagg i vanligt tyg, så köper du själv material till dessa plagg.

Övrig information
Kursen går ca varannan söndag kl. 09.30 - 15.45, är 45 timmar lång och fördelad på 9 tillfällen. Följande datum är inplanerade; 11 och 25 februari, 10 och 24 mars, 14 och 28 april, 12 och 26 maj samt 9 juni. Kursen finns även att välja som kvällskurs. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs, Klädsömnad eller Modedesign - Grundkurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sömnad, Grundkurs, Helg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A
113 47 Stockholm

Stockholms Tillskärarakademi tillhör en av de främsta skolorna i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Våra design-, mönsterkonstruktions- och sömnadskurser riktar...

Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Tillskärarakademi

Highlights