Klädsömnad

Längd
30 timmar
Pris
6 450 SEK
Längd
30 timmar
Pris
6 450 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studerande syr på symaskin

På denna kurs i klädsömnad bestämmer du själv vad du vill sy. Du tar med ditt eget mönster, som du antingen har köpt eller ritat själv, och med din lärares hjälp färdigställer du din kreativa idé och dröm om att sy kläder, till dig själv eller någon annan.

Om kursen
Du kanske har fastnat i ett sömnadsprojekt, drömmer om ett specifikt plagg, eller bara vill ta dina tidigare sömnadskunskaper till en högre nivå under professionell handledning. Vi syr kjolar, skjortor, blusar, klänningar, byxor och jackor; allt efter dina personliga önskemål. Kursen är individuellt anpassad; dvs alla får personlig hjälp. Herr- eller damplagg, allt går lika bra.

Upplägg
Vi börjar med att gå igenom industrisymaskinerna, och du får lära dig att trä dem och spola upp tråd, samt enkel felsökning. Därefter diskuterar du din idé och ditt medhavda mönster med din lärare, och ni kommer gemensamt fram till en arbetsplan. Beroende på hur komplicerat plagget är kan du behöva sy ett provplagg; en toile, innan du sätter igång med det riktiga plagget. Toileväv får du av oss och det ingår i avgiften. Du behöver alltså inte ha med något tyg vid första kurstillfället.

Förkunskaper
Du bör ha viss erfarenhet inom sömnad och/eller konstruktion. Du kanske har sytt mycket hemma, och känner att du är redo för en ny utmaning, eller du kanske har gått en kurs i mönsterkonstruktion och vill testa hur dina mönster blir som uppsydda plagg.

Kursledare
Johanna Lervik.

Kursmaterial
Du köper själv mönster, tyg och tråd till ditt tilltänkta plagg. Om du behöver sy ett provplagg eller rita om ditt mönster, så ingår toileväv (oblekt lakansväv) och även mönsterpapper.

Övrig information
Kursen går på onsdagar kl. 17.30 - 20.45, är 30 timmar lång och fördelad på 10 tillfällen. Uppehåll för sportlov v. 9 samt påsklov v. 14. Kursen är förberedande till tex Mönsterkonstruktion Dam - Grundkurs eller Modedesign - Grundkurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Klädsömnad och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholms Tillskärarakademi
Hagagatan 23 A
113 47 Stockholm

Stockholms Tillskärarakademi tillhör en av de främsta skolorna i landet inom mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Vi drivs av glädjen att utveckla, bevara och lära ut hantverksskickligheten, designen, sömnaden och konstruktionen till våra elever. Våra design-, mönsterkonstruktions- och sömnadskurser riktar...

Läs mer och visa alla kurser med Stockholms Tillskärarakademi

Highlights