Sykurs-sömnad på symaskin

Längd
18 timmar
Pris
1 895 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
1 895 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Sykurs-sömnad på symaskin

Vill du gå en sykurs som är både kul och utvecklande? Här får du chansen att tillämpa dina idéer och lära dig göra förändringar eller skapa helt nya kläder. Även du som är helt nybörjare kan gå en sykurs och lära dig grunderna för att sy för hand och med maskin. Låt kreativiteten flöda!

Innehåll
I denna kurs jobbar vi med egna projekt som passar våra förkunskaper och ambitionsnivå. Du väljer själv projekt, mönster, färg och form, och får hjälp av kursledaren att utveckla dina sömnadskunskaper. Du får arbeta praktiskt med ditt valda projekt och får vägledning av kursledaren om du stöter på problem eller behöver inspiration för att komma vidare med din sömnad.

Förutom att jobba praktiskt med ditt projekt börjar varje tillfälle med en presentation av ett nytt moment som kan vara bra att kunna inom klädsömnad, så som sömnad med blixtlås, ärm mudd, midjeresår mm.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor (samma dag och tid).

Förkunskaper
Detta är en nybörjarkurs så inga förkunskaper krävs för att delta.

Kursledare
Kursledare är Margita Thörnström. Margita har sytt sedan barnsben. Hon hjälper dig med det du behöver för att kunna skapa ditt eget plagg. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Symaskin finns att låna men du får givetvis ta med din egen om du så önskar. Skriv i noteringen om du tar med egen symaskin eller vill låna. Övriga verktyg så som tygsax, måttband och sprättkniv finns också att låna.

Du behöver själv ta med dig: 
· Ett mönster anpassat efter dina tidigare kunskaper inom sömnad (eller ett gammalt klädesplagg som du kan använda som mönster). Tänk på att inte välja ett för svårt mönster!
· Det tyg du önskar använda
· Papper
· Blyertspenna
· Tråd
· Knappnålar
· Synålar

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
När du väljer tyg, undvik de mer svårarbetade såsom trikå, siden eller tjockt ulltyg. Mönster i olika svårighetsgrader köper du i tygaffären eller om du har ett plagg i garderoben du vill ha som mall.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016.  

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sykurs-sömnad på symaskin och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.