Visa kurser.se som: Mobil

Kreativt skrivande – novell eller prosalyrik

Gerd Karin Nordlund
Kursinformation
Distans
Fem kursbrev under tio veckor
2 000 SEK
Kreativt skrivande

Kursbeskrivning

Kreativt skrivande –  novell eller prosalyrik

För dig med viss vana eller önskan om  att skriva kreativt. Det här är också ett tillfälle för dig, som kanske vill pröva på ditt kreativa skrivande igen.

Novell
Du skriver olika texter och övar upp din färdighet i skrivandets hantverk med variation och hjälp av föreslagna teman. Om du önskar fördjupa dig i ett eget val, går det också bra. Du får respons för att utveckla en dialog om din text mellan dig som författare och kursledaren.

Prosalyrik
Prosalyrik är oftast korta prosatexter med poetiska element som rytm, allitteration, assonans eller dylikt. Syftet är att skapa ett prosapoetiskt språk  Det är en genre som kräver tydlig koncentration, och kan också skildra ett händelseförlopp med enbart dikter.  Här står iakttagelsen mer i centrum än i en novell eller roman. Du får också handledning i skrivandets hantverk.

Planering och pedagogik
Du skriver kontinuerligt och skapar egna texter fördelat på fem olika kursbrev. Övningsmomenten är avsedda att i möjligaste mån hjälpa dig med att se och upptäcka styrkan i ditt kreativa skrivande.

Skrivandets hantverk består av berättarperspektiv, beskriva yttre och inre miljöer, gestaltning av personer, tempus, skriva dialog och dramaturgi.

Det egna författandet är baserat på följande teman: Människans språk – att minnas, Ett barndomsminne, Dina/Mina drömmar är ett konstverk, En kort resa, Eget val.

Vad gäller prosalyrik är det bra om du skickar in ett textprov för att kunna utgå ifrån dina förkunskaper och eventuella önskemål.

Det är fem kursbrev under tio veckor.

Välkommen!

Målgrupp

För dig med viss vana eller önskan om  att skriva kreativt. Det här är också ett tillfälle för dig, som kanske vill pröva på ditt kreativa skrivande igen.

Kostnader

Kursavgiften är 2.000 kr. Prosalyrik kurslitteratur 150 kr.

Kursledare

Gerd Karin Nordlund  Medlem i Sveriges Författarförbund

Poesi, Ellerströms, Podium, egen utgivning. Noveller i olika tidskrifter och på nätet Prosa, egenutgivning (2017).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kreativt skrivande – novell eller prosalyrik.

Gerd Karin Nordlund

Välkommen på en skrivarkurs med Gerd Karin Nordlund

Gerd Karin Nordlund, Medlem i Sveriges Författarförbund Poesi, Ellerströms, Podium, egen utgivning. Noveller i olika tidskrifter och på nätet Prosa, egenutgivning (2017)....


Läs mer och visa alla kurser med Gerd Karin Nordlund
Recensioner
Bli den första att recensera Kreativt skrivande – novell eller prosalyrik!