Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Skrivande med coaching i Nässjö • Fortsättningskurs

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Längd: 5 dagar
Plats: Nässjö
Startdatum: 2018-01-04
Pris: 6 950 - 7 950 SEK

Info om A och O är dramaturgin • Skrivande med coaching i Nässjö • Fortsättningskurs

Skrivkurs i Nässjö - Fortsättningskurs

Unik fortsättningskurs i hemmiljö

Fortsätt utveckla dig i skrivandets hantverk - skrivkurs i Nässjö

Favorit i repris! Exklusiv femdagars skrivarvecka endast för dig som deltagit under en av mina grundkurser. Du ägnar tid åt ditt eget skrivprojekt och får personlig coaching. Vi möts i mitt hem i Nässjö.

Ta med ditt skrivprojekt, ditt karaktärsschema, ditt berättelseskelett och texter som du vill dela med gruppen framför brasan på kvällen.

Arbeta på ditt eget skrivprojekt på fortsättningskursenCoaching för varje individ
Enskild coaching där vi diskuterar din struktur på berättelsen och huvudkaraktärens utveckling, 2 x 40 minuter. I våra samtal tar vi hjälp av enneagrammets personlighetstyper och dramaturgins verktyg. Skicka gärna en synopsis  i förväg. Om du inte har en sådan så diskuterar vi de texter som du tar fram under kursen. Under kursen skapar vi djupare förståelse för din berättelses karaktärer och huvudkaraktärens personlighet, allt för att skapa ett djup i berättelsen.

40 min med fokus på din berättelse
Om du önskar presenterar du din synopsis, ditt berättelseskelett för hela gruppen. Under 40 minuter bollar vi alla tillsammans din berättelses struktur, premissen/budskapet, huvudkaraktärens utveckling och berättelsens framåtrörelse utifrån de dramaturgiska hållpunkterna.

Morgon och kväll
För dig som önskar erbjuds 30 min morgonskrivande och ca 2 timmars kvällssamling där vi spontanskriver, lyssnar på varandras texter och samtalar kring dem. 

Datum och Tid

Kursstart: Torsdag 4 januari kl 17.00 med gemensam middag.
Kursslut: Måndag 8 januari kl 15.15 – alla stannar till kl 15.15
Kursledare: Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002

Plats: Nässjö, i mitt hem. 

Varmt välkommen!

Målgrupp

Kursen är till för dig som tidigare deltagit i en av mina grundkurser. 

Max 6 deltagare.

Video

   

Referens från tidigare kurstillfällen

- Självklarhet att delta igen, efter sommarens goda upplevelse. Mitt mål var att komma igång, återigen! Att förhoppningsvis skaffa ny skrivrutiner. Att läsa mina texter för andra och lyssna på deras. Fortsättningskursen gav en bra blandning, eget skrivande, textsamtal med hela gruppen och enskild coachning. Stimulerande att ”höra, se och uppleva” andras arbeten.

Egenskrivandet har kunnat utföras när vi suttit tillsammans hela gruppen, för vi har haft 2 alternativa utrymmen, ett rum för tystnad och ett för samtal. Veronica fördelar tiden mellan oss deltagare på ett bra sätt, styr med varsam hand, men lyssnar så klart även på våra åsikter. Fantastiskt att få vara i Veronicas hem. Perfekt för detta antal personer. Stämningen i gruppen har varit så fin.

Maj Mod, ekonom, Göteborg 

- Efter fortsättningskursen känner jag mig stärkt och påfylld. Har äntligen börjat få kläm på gestaltningens svåra konst! Under veckan har jag fått både inspiration och en ”självförtroendeboost” av textsamtalen i grupp och inser att jag på ett trovärdigt sätt faktiskt kan berätta utifrån ett barns perspektiv. Något jag starkt har betvivlat. 

Veronicas öppenhet, ärlighet och generositet är bara helt fantastisk, hennes ledarskap är tydligt, empatiskt och rättvist. Tumme upp för det! Jag sov gott i en skön säng och åt god mat. Mysigt alltihop. Älskade hängmattan och kaminen i ”skrivarstugan”.

Christina ”Kina” Edin, studievägledare och samordnare, Luleå

Kostnader

Boka-tidigt-pris inklusive kost och logi: 6 950 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 1 november - spara 1000 kr!

Pris inklusive kost och logi: 7 950 kr (inkl. moms).

Vi talas vid på telefon innan du anmäler dig.

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Skrivande med coaching i Nässjö • Fortsättningskurs.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Recensioner för kursen

          (5)
Maj Mod, ekonom, Göteborg   |   2017-04-16
Självklarhet att delta igen, efter sommarens goda upplevelse. Mitt mål var att komma igång, återigen! Att förhoppningsvis skaffa ny skrivrutiner. Att läsa mina texter för andra och lyssna på deras. Fortsättningskursen gav en bra blandning, eget skrivande, textsamtal med hela gruppen och enskild coachning. Stimulerande att ”höra, se och uppleva” ...
Visa hela
          (5)
Kim Ekström, taxichaufför, Mariehamn Åland   |   2017-04-16
Stämningen i gruppen har varit mycket fin. Veronica är en bra, tydligt och rättvis ledare. Hon ser till att alla får lika mycket utrymme. Vi har lärt av varandras texter och av samtalen om dem. Att få sin text ventilerad av andra ger nya många infallsvinkar och inspirerar till fortsatt skrivande.
          (5)
Christina ”Kina” Edin, studievägledare och sam...   |   2017-04-16
Efter fortsättningskursen känner jag mig stärkt och påfylld. Har äntligen börjat få kläm på gestaltningens svåra konst! Under veckan har jag fått både inspiration och en ”självförtroendeboost” av textsamtalen i grupp och inser att jag på ett trovärdigt sätt faktiskt kan berätta utifrån ett barns perspektiv. Något jag starkt har betvivlat. Ve...
Visa hela