Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Stockholm • Dramaturgi och gestaltning i fokus

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Kursinformation
Plats: Stockholm
Längd: 2 dagar
Pris: 2 990 - 3 690 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Skrivarkurs grund i Stockholm 

Skrivarkurs i Stockholm - Författarskola.se

Kraftig rabatt fram till 17 febr!

Starta ditt skrivprojekt med de bästa verktygen! Behöver du hjälp att strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer? Min skrivmetodik ger dig en praktisk och vass utgångspunkt.

En skrivarkursdeltagare sa nyligen att hon tack vare mina förklaringsmodeller och övningar nu äntligen börjar förstå sammanhangen kring struktur och karaktärsgestaltning. Saker och ting faller på plats och hon tar tag i sitt skrivprojekt med förnyad glädje och tro på sig själv. 

Tid och plats:

Lördag 24 novkl 10.00 – 17.30
Söndag 25 novkl 9.30 – 16.00
Kursledare: Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren –Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002.

Kaffe samt dokumentation ingår.

Målgrupp

Denna skrivarkurs är uppskattad av både nybörjare och erfarna skribenter.

Kursen är till för dig som söker kunskap och praktiska verktyg för att kunna strukturera och gestalta din berättelse på ett sätt som berör läsaren. 

Kursen vänder sig till för dig som vill få nyckeln till berättelsens ”hemliga” rum och framgångsrikt börja använda dramaturgin i ditt skrivande. Kursen riktar sig både till dig som redan har ett skrivprojekt på gång och till dig som vill börja skriva.

Video

Författarskola.se på Bokmässan.

Tidigare kursdeltagare berättar:

Jag har gått på ett antal skrivarkurser de senaste åren; sommarkurser, helgkurser, kvällskurser hos olika studieförbund, fokhögskolor m fl och nästan allt har varit givande och kul. Man behöver lufta sitt skrivande, utsätta sina texter för andras lyssnande eller läsande samtidigt som man får del av deras alster att analysera och fundera över. Därför tänker jag fortsätta att delta i kurser, träffa nya människor, få nya intryck.

Hos Veronica har jag gått grundkurs två år i rad (!) och eftersom jag upplevt detta som spännande, intressant och roligt hoppas jag kunna få in en fortsättningskurs i min kalender år 2012. Grundkursen har givit mig tydliga verktyg som jag inte fått tidigare. Jag behöver mer struktur när jag skriver, hitta den röda tråden, lära känna mina karaktärer, få veta vad som är möjligt/omöjligt för dem att göra eller utsättas för. Ibland (ganska ofta...) skriver jag en text först och kan sedan gå igenom den, använda mina Maketescheman för karaktärer och berättarstruktur för att fundera över gestaltning, röd tråd, karaktärer och problemlösning utifrån vad jag lärt mig av Veronica. Jag ser fram emot att få vara med om en fortsatt resa tillsammans med Veronica som en suverän ledsagare!
Maj Mod, Ekonom.

En aha-upplevelse var när Veronica visade den dramaturgiska kurvan i några kortfilmer och hur de exakt på sekunden är trogen dess uppbyggnad. Tidigare har jag tvivlat på hur användbar och ”sann” den dramatiska kurvan verkligen är och tänkt att om man skriver så som man känner så blir det nog sant och bra. Det känns faktiskt som att jag äntligen har knäckt koden eller löst gåtan med dramaturgin. Grundkursen är alls ingen grundkurs. Var du än befinner dig i ditt skrivande kommer du att lära dig nya saker och få perspektiv på alla delar och moment i en berättelse.
Katrin Lindh, lärare i svenska och spanska, Jakobsberg

 

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 2 990 kr (inkl. moms)vid bokning senast den 25 oktober - spara 600 kr!
Pris: 3 590 kr (inkl. moms)

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Stockholm • Dramaturgi och gestaltning i fokus.

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner

Elizabeth Waara, socionom, Umeå   |   2017-11-26
Mycket intressant att upptäcka att det är möjligt för lyssnaren att förstå min karaktär endast genom att läsa mellan orden, i undertexten. Feedback från deltagarna har varit toppen. Väl fungerande frågeställningar till varje responsövning. Värdefulla verktyg för att få struktur i berättelsen. Bra pedagogik och tydliga ramar att hålla sig inom. E...
Visa hela
          (5)
Nina Tranberg, Barnskötare, Stockholm   |   2017-11-26
Inspirerande och rolig kurs! Jag har fått ökat självförtroende. Så spännande att höra hur läsaren tolkar det man skriver. Det har också varit lärorikt att ge respons. Stödfrågorna har fungerat bra. Bra att vi blivit indelade i nya responspar hela tiden. Det har varit en underbar stämning under kursen. Högt i tak, lagom tempo och många övningar s...
Visa hela
          (5)
Sonja Chyle Kauko, väktare, Järna   |   2017-11-26
Det känns som en helt ny värld har öppnat sig. Nu har jag fått de verktyg, insikter och lärdomar jag behöver för att komma vidare i mina skrivprojekt. Kunskapen som Veronica Grönte förmedlade, som varvats med övningar och respons på texter är ett riktigt bra upplägg. Verktygen jag fått är mycket användbara. Kursen fungerade som en intensiv proce...
Visa hela
          (5)