Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Stockholm • Dramaturgi och gestaltning i fokus

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Längd: 2 dagar
Plats: Stockholm
Startdatum: 2017-11-25
Pris: 2 990 SEK inkl. moms

Info om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Stockholm • Dramaturgi och gestaltning i fokus

Helgkurs i Stockholm 

Skrivarkurs i Stockholm - Författarskola.seSkrivarkursen som håller i längden  
Denna författarskola i Stockholm ger dig skrivarkonstens viktigaste verktyg. Genom skrivarkursen får du en unik chans att utveckla ditt skrivande till nästa nivå. Du lär dig se mönster och strukturer och kan därefter upptäcka din egen berättarstil. Klassisk berättarteknik med nyslipade verktyg ger dig trygga ramar och tydliga modeller som lockar fram din kreativitet. Kunskapen och det materialet du får med dig från skrivarkursen gör det lätt att fortsätta skriva - förverkliga din dröm.

Trygghet i gruppen
Under mina skrivarkurser kan du som deltagare känna dig trygg. För att komma in i rätt stämning redan från början berättar du inte vad du arbetar med eller varför du valt att anmäla dig till skrivarkursen. Vi använder oss i stället av en alternativ presentation som skapar en lättsam öppning.

Kravlös atmosfär
När vi inleder på detta sätt blir atmosfären i gruppen kravlös, tillåtande och fri . Det är spännande att lära känna varandra endast genom texterna och textsamtalen. Självklart kan du under våra pauser berätta precis vad du vill för andra kursdeltagare – men möjligheten att få vara lite anonym ända fram till slutet, brukar uppskattas väldigt mycket.

Makete-Metoden ger struktur
MaketeMetoden bygger på dramaturgins principer. Vår författarskola ger dig insikter om berättandets struktur, karaktärsutveckling och gestaltning. Skrivarkursen erbjuder en blandning av korta föreläsningspass, diskussioner och övningar som hjälper dig att komma framåt i ditt skrivande. Allt sker på ett lekfullt och lättsamt sätt. 
Utan krav eller prestationsångest! 

Helgkurs i skrivande i Stockholm - Författarskola.seMålgrupp 
Kursen är till för dig som skriver privat eller i arbetet och fungerar även som fortbildning för dig som undervisar. Kursen är även mycket lämplig för dig som skriver självbiografiskt - dramaturgin fungerar som ett sorteringsverktyg för materialet.

Skrivarkursen uppskattas av både nybörjare och erfarna skribenter.

Målgrupp

Denna skrivarkurs är uppskattad av både nybörjare och erfarna skribenter.

Kursen är till för dig som söker kunskap och praktiska verktyg för att kunna strukturera och gestalta din berättelse på ett sätt som berör läsaren. 

Kursen vänder sig till för dig som vill få nyckeln till berättelsens ”hemliga” rum och framgångsrikt börja använda dramaturgin i ditt skrivande. Kursen riktar sig både till dig som redan har ett skrivprojekt på gång och till dig som vill börja skriva.

Video

Författarskola.se på Bokmässan.

Tidigare kursdeltagare berättar:

Jag har gått på ett antal skrivarkurser de senaste åren; sommarkurser, helgkurser, kvällskurser hos olika studieförbund, fokhögskolor m fl och nästan allt har varit givande och kul. Man behöver lufta sitt skrivande, utsätta sina texter för andras lyssnande eller läsande samtidigt som man får del av deras alster att analysera och fundera över. Därför tänker jag fortsätta att delta i kurser, träffa nya människor, få nya intryck.

Hos Veronica har jag gått grundkurs två år i rad (!) och eftersom jag upplevt detta som spännande, intressant och roligt hoppas jag kunna få in en fortsättningskurs i min kalender år 2012. Grundkursen har givit mig tydliga verktyg som jag inte fått tidigare. Jag behöver mer struktur när jag skriver, hitta den röda tråden, lära känna mina karaktärer, få veta vad som är möjligt/omöjligt för dem att göra eller utsättas för. Ibland (ganska ofta...) skriver jag en text först och kan sedan gå igenom den, använda mina Maketescheman för karaktärer och berättarstruktur för att fundera över gestaltning, röd tråd, karaktärer och problemlösning utifrån vad jag lärt mig av Veronica. Jag ser fram emot att få vara med om en fortsatt resa tillsammans med Veronica som en suverän ledsagare!
Maj Mod, Ekonom.

En aha-upplevelse var när Veronica visade den dramaturgiska kurvan i några kortfilmer och hur de exakt på sekunden är trogen dess uppbyggnad. Tidigare har jag tvivlat på hur användbar och ”sann” den dramatiska kurvan verkligen är och tänkt att om man skriver så som man känner så blir det nog sant och bra. Det känns faktiskt som att jag äntligen har knäckt koden eller löst gåtan med dramaturgin. Grundkursen är alls ingen grundkurs. Var du än befinner dig i ditt skrivande kommer du att lära dig nya saker och få perspektiv på alla delar och moment i en berättelse.
Katrin Lindh, lärare i svenska och spanska, Jakobsberg

 

Info om kursen

Helgkurs Stockholm 
Lördag kl 09.30 - 17.30
Söndag kl 09.30 - 16.00

Kursen hålls i Gamla stan.

Boka-tidigt-pris: 2 990 kr vid bokning senast en månad innan start - spara 600 kr!
Därefter: 3 590 kr

Kaffe samt dokumentation ingår.

Grundkurs i skrivandets hantverk

Skrivarkurs StockholmKlassisk berättarteknik med nyslipande verktyg lockar fram, medvetandegör och utvecklar vars och ens inneboende talang. Korta föreläsningspass varvas med lättillgängliga skrivövningar. Dramaturgin, berättandets grammatik, är utgångspunkten. Parallellt med övningar kring struktur, karaktärer och gestaltning, flödesskriver vi till inspiration av bild- och symbolkort. Textsamtal, parvis och i smågrupper, lyfter både text och författare. Vi bekantar oss en aning med enneagrammet som ger oss en vink om hur en väl sammansatt och trovärdig huvudkaraktär kan skapas.

Kursens ledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Stockholm • Dramaturgi och gestaltning i fokus.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner för kursen

          (5)
Björn Nordin, lärare/särskilda undervisningsgru...   |   2017-04-03
En intensiv och lärorik helg! Jag är glad, upplyft och otroligt full av intryck, både från mitt eget skrivande och från att ge och få respons. Speciellt överraskande var hur bra det fungerade att bygga upp karaktärer och att kunna skriva utifrån inre bilder. Nivån har passat mig bra.
          (5)
Annalena Ryytty, socionom, Mönsterås   |   2017-04-03
De verktyg som Veronica lärt ut tror jag kommer hjälpa mig i mitt fortsatta skrivande. Kul också att bildkorten kunde ge så mycket. Gruppen har fungerat hur bra som helst. Superbra att vi inte fick prata om privata saker. Ja, jag är mycket nöjd! Vill hem och skriva nu! Tusen tack!
          (5)
Petra   |   2017-04-03
Jag är mycket nöjd. Kursupplägget är bra och överraskande. Bra dynamik. Man håller sig aktiv hela tiden. Jag har fått med mig tips och idéer, ny kunskap och inspiration. Det jag speciellt har lärt mig är vikten av tydlighet i dramaturgins struktur och hur avgörande det är att tänka både på huvudkaraktärens mål och vändpunkternas innebörd. Stämn...
Visa hela