Visa kurser.se som: Mobil

A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Göteborg • Dramaturgi & gestaltning i fokus

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Längd: 2 dagar
Plats: Göteborg
Startdatum: 2017-11-18
Pris: 2 290 - 3 590 SEK

Info om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Göteborg • Dramaturgi & gestaltning i fokus

Lär dig skriva - Gå en grundkurs i Göteborg 

Välkommen! Låt kunskap i dramaturgi och gestaltning lyfta ditt skrivande till nästa nivå. Skrivarkursen är till för dig som skriver privat eller i arbetet och fungerar även som fortbildning för dig som undervisar. Skrivarkursen uppskattas av både nybörjare och erfarna skribenter.

Kursinnehåll
Klassisk berättarteknik med nyslipade verktyg lockar fram, medvetandegör och utvecklar vars och ens inneboende talang. Korta föreläsningspass varvas med lättillgängliga skrivövningar. Dramaturgin, berättandets grammatik, är utgångspunkten. 

Parallellt med övningar kring struktur, karaktärer och gestaltning, flödesskriver vi till inspiration av bild- och symbolkort. Så här kan vi kan skapa en karaktär utifrån 4 slumpmässigt dragna bild- och ordkort. Se filmen. Vi bekantar oss dessutom en aning med enneagrammet som ger oss en vink om hur en väl sammansatt och trovärdig huvudkaraktär kan skapas.

Tid och plats
Lördag kl 10.00 – 17.30
Söndag kl 9.30 – 16.00
Plats: Centralt i Göteborg
Kursledare: Veronica Grönte
Kaffe samt dokumentation ingår.

Målgrupp

Denna skrivarkurs är uppskattad av både nybörjare och erfarna skribenter
Kursen är till för dig som söker kunskap och praktiska verktyg för att kunna strukturera och gestalta din berättelse på ett sätt som berör läsaren. 

Du får bästa starten på ditt skrivprojekt!
Kursen vänder sig till dig som vill få nyckeln till berättelsens ”hemliga” rum och framgångsrikt börja använda dramaturgin i ditt skrivande. Kursen riktar sig både till dig som redan har ett skrivprojekt på gång och till dig som vill börja skriva.

"Det här skulle jag ha vetat för länge sen"
Många deltagare på mina skrivarkurser menar att trots sin långa erfarenhet, har de inte fått en förklaring av dramaturgin och inte heller övningar som förklarar vad en gestaltande text egentligen innebär.

Har du inte gått någon skrivarkurs tidigare - starta med denna!
Du får med dig viktiga grunder och verktyg att använda resten av ditt liv.

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 2 990 kr (inkl. moms) vid bokning senast den 11 februari - spara 600 kr!
Pris: 3 590 kr (inkl. moms)

Kursens ledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Göteborg • Dramaturgi & gestaltning i fokus.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner för kursen

          (5)
Victoria Hallqvist, informationschef, Trollhättan   |   2017-03-30
Bra verktyg gör det lättare att komma igång! Det känns väldigt bra. Har övat och lärt mig använda bra verktyg och skrivmallar. Kan nu lättare strukturera mina idéer och lättare komma igång och skriva. Karaktärsschemat är verkligen användbart och bra att kunna beskriva utan många adjektiv. Tack för en bra kurs!
          (5)
‎Eva Ragneman, djursjuksköterska, Harplinge   |   2017-03-30
Tack för en givande helg och skrivarkurs! Jag blir mer nöjd ju mer jag tänker på allt som den gav mig! Du har satt ihop en bra kurs där du lotsade oss kärleksfullt genom alla uppgifter så att man glömde alla "krav" man har på sig själv. Dina frågor ledde till berättelser som man både blev stolt och förvånad över. Vi fick skriva minitexterna...
Visa hela
          (5)
Ann-Mari Lanmark, bildkonstnär och keramiker, G...   |   2017-03-28
Jag har fyllts med kunskap och lärdom. Du har lagt upp kursen så bra, Veronica, och din ödmjukhet och lyhördhet till deltagarna är stor. Det var ovant och bra att få ge respons på texter utan att motparten försvarade sig. Lika ovant att få ta emot respons. Självförtroendet får växa och det känns bra. Kommer att köpa materialet då jag upplever de...
Visa hela