Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Göteborg • Dramaturgi & gestaltning i fokus

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Göteborg
2 dagar
2 990 SEK

Kursbeskrivning

METOD

Pennvässarmetoden - hur du hittar den röda tråden och fängslar läsaren genom hela din bok

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de läser hela din bok?

Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till min 2-dagars skrivarkurs där du lär dig att hitta din bokidé och tar den från A till Ö.

Lär dig skriva kreativt! • Grundkurs

Starta ditt skrivprojekt med de bästa verktygen! Välkommen till skrivarkursen i Göteborg!

Behöver du hjälp att strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer? Min skrivmetodik ger dig en praktisk och vass utgångspunkt.

En skrivarkursdeltagare sa nyligen att hon tack vare mina förklaringsmodeller och övningar nu äntligen börjar förstå sammanhangen kring struktur och karaktärsgestaltning. Saker och ting faller på plats och hon tar tag i sitt skrivprojekt med förnyad glädje och tro på sig själv. 

Kursinnehåll
Klassisk berättarteknik med nyslipade verktyg lockar fram, medvetandegör och utvecklar vars och ens inneboende talang. Korta föreläsningspass varvas med lättillgängliga skrivövningar. Dramaturgin, berättandets grammatik, är utgångspunkten. 

författarskolan.se

– Vågar jag verkligen anmäla mig till skrivarkursen?

Under mina skrivarkurser kan du som deltagare känna dig trygg. Hela upplägget går ut på att prestationskraven ska försvinna. Vi möts i en slags anonymitet. Under presentationen berättar du därför texinte varför du valt att anmäla dig till skrivarkursen, vilket ditt yrke är, hur många barn du har eller var du bor. Vi använder oss av en alternativ presentation som skapar en avspänd ingång.

Atmosfären i gruppen blir tack vare anonymiteten kravlös, tillåtande och fri. Det är spännande att lära känna varandra endast genom texterna och textsamtalen.


Plats: Centralt i Göteborg
Kursledare: Veronica Grönte

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Denna skrivarkurs är uppskattad av både nybörjare och erfarna skribenter
Kursen är till för dig som söker kunskap och praktiska verktyg för att kunna strukturera och gestalta din berättelse på ett sätt som berör läsaren. 

Du får bästa starten på ditt skrivprojekt!
Kursen vänder sig till dig som vill få nyckeln till berättelsens ”hemliga” rum och framgångsrikt börja använda dramaturgin i ditt skrivande. Kursen riktar sig både till dig som redan har ett skrivprojekt på gång och till dig som vill börja skriva.

"Det här skulle jag ha vetat för länge sen"
Många deltagare på mina skrivarkurser menar att trots sin långa erfarenhet, har de inte fått en förklaring av dramaturgin och inte heller övningar som förklarar vad en gestaltande text egentligen innebär.

Har du inte gått någon skrivarkurs tidigare - starta med denna!
Du får med dig viktiga grunder och verktyg att använda resten av ditt liv.

Referenser

✏️

– En dörr som jag inte visste fanns har öppnatsin till skrivarverkstan. Nöjd över förväntan. Jag är fascinerad över mängden av strukturer och verktyg jag fått med mig. Enneagrammet som vi bekantat oss med litegrann är ett kraftfullt verktyg! Mycket roligt med Veronicas dramatiska och teatrala uttryck. Jag ger kursen högsta betyg.
Peter Diephuis, konsult inom IT. Management, projekt och förändringsledning, Stockholm

✏️

– Det känns som en helt ny värld har öppnat sig.Nu har jag fått de verktyg, insikter och lärdomar jag behöver för att komma vidare i mina skrivprojekt. Kunskap som Veronica förmedlade varvat med övningar och respons på texter är ett mycket bra upplägg. Verktygen jag fått är mycket användbara. Kursen fungerade som en intensiv process, där min historia växte fram ”av sig själv” tack vare frågemallar och dramaturgiskt schema. Veronica är en inspirerande ledare, bjuder på sig själv och känns mycket kunnig. Jag ger kursen högsta betyg.
Sonja Chyle Kauko, väktare och receptionist, Järna

✏️

– Jag är mycket nöjd med helgkursen!Jag har lärt mig mycket om struktur och hur man kan lägga upp sin berättelse. Jag känner verkligen att jag går framåt, trodde kanske att det skulle kännas svårare. Min prestationsångest lugnade ner sig och det kändes bra att kunna läsa upp sin text för en annan kursdeltagare och få respons. Tack vare stödfrågorna gick det också bra att ge respons. Veronica är inspirerande och pedagogisk, skapar en trygg miljö för lärande och utveckling. Enneagrammet verkar intressant. Det kommer att hjälpa mig att skapa trovärdiga karaktärer. Jag ger kursen högsta betyg.
Ann-Carine Lyckhagen,administrativ assistent, Stockholm

Video

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 2 990 kr (inkl. moms)
Pris: 3 490 kr (inkl. moms)

Kaffe samt dokumentation ingår.

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och leder skrivarkursen utifrån min egen metod: Pennvässarmetoden Min skrivhandledning heter Pennvässaren och kom ut på Studentlitteratur 2002.

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Min skrivmetod med symboler, grafer, skrivövningar och visuell gestaltning har visat sig skapa nya insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min visuella metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför en ökad medvetenhet och nya tankemönster. 

Mitt företag heter Veronica Gröntes Författarskola AB och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Göteborg • Dramaturgi & gestaltning i fokus.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 18 recensioner.

Satu Palmgren, projektledare inom marknadskommunikation, Göteborg
Grymt bra skrivarkurs! Jag är supernöjd med innehåll, upplägg och verktyg som givits. Detta var den inspiration och vägledning jag letat efter. Veronica har bjudit på sig själv och gett bra och verkliga exempel. Tack, tack! Gärna en fortsättningskurs i september nästa år!
Josefine Otterdahl, lärare, Göteborg
Den dramaturgiska kurvan och berättelseskelettet var mycket hjälpsamt, precis som jag hoppades. Två skrivarkursdagar där jag fått mycket hjälpsamma verktyg till mitt fortsatta skrivande. Veronica fungerar som en mycket god ledare. Jag skulle gärna delta i en fortsättningskurs med fördjupat arbete med synopsis. Stort tack!
Inger Johansson, forskare vid Göteborgs universitet, Trollhättan
Mycket givande att lära mer och dramaturgi och röd tråd i berättelsen. Veronica har varit en mycket god ledare och jag är mycket nöjd med kursen. Gestaltningskonsten är svår att greppa, men så viktigt. Jag kan kommit en bit på väg, men har mycket kvar att lära.

Veronica Grönte – Författarskola.se

Ett unikt koncept hos Författarskolan.se

METOD
Pennvässarmetoden

Vill du lära dig hur du skapar en röd tråd i din bok? Vill du fängsla dina läsare så att de engageras till sista sidan? Vill du bli av med skrivkramp om den dyker upp? Med min kunskap och visuella metodik...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Kontaktuppgifter till Veronica Grönte – Författarskola.se

Veronica Grönte – Författarskola.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 18 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 687 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om A och O är dramaturgin • Helg-skrivarkurs i Göteborg • Dramaturgi & gestaltning i fokus, fyll i följande uppgifter:

Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer