Visa kurser.se som: Mobil

4-dagars skrivarkurs på Smögen - Grundkurs med Enneagrammet

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Längd: 4 dagar
Plats: Smögen
Startdatum: 2018-07-10
Pris: 4 990 - 5 790 SEK

Info om 4-dagars skrivarkurs på Smögen - Grundkurs med Enneagrammet

Välkommen till Göteborg och en skrivarkurs - lär dig grunderna

Gå en 4-dagars skrivarkurs - Smögen

Starta ditt skrivprojekt med de bästa verktygen! Kanske behöver du hjälp att strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer? Min skrivmetodik ger dig en praktisk och vass utgångspunkt.

En skrivarkursdeltagare sa nyligen att hon tack vare mina förklaringsmodeller och övningar nu äntligen börjar förstå sammanhangen kring struktur och karaktärsgestaltning. Saker och ting faller på plats och hon tar tag i sitt skrivprojekt med förnyad glädje och tro på sig själv.

Vad är skillnaden på 2-dagarskursen och 4-dagarskursen?

Båda kursalternativen ger dig "grundkursen", som möjliggör för dig att delta i de fortsättningskurser som jag erbjuder.

2-dagarskursen ger dig en glimt av vad Enneagrammet innebär och hur detta verktyg kan hjälpa dig att skapa väl sammansatta karaktärer som berör.

4-dagarskursen ger dig mera kunskap i Enneagrammet. 4-dagarskursen ger dig därför chansen att använda din nyvunna kunskap i Enneagrammet när du bygger din fiktiva karaktär. 

Kursinnehåll
Korta föreläsningspass varvas med skrivövningar och textsamtal.

  • Vi arbetar med struktur, karaktärer och gestaltning.
  • Vi analyserar kortfilmer för att förstå berättandets princip.
  • Vi grovplanerar en berättelse i utvecklingstrappa och i dramaturgisk kurva.
  • Vi skriver korta texter på ett lekfullt sätt – efter givna förutsättningar.
  • Vi flödesskriver och inspireras av bild- och symbolkort.
  • Vi upptäcker hur Enneagrammet kan fördjupa kunskapen om karaktärerna.
  • Vi lägger stor vikt vid responsen som är positivt beskrivande, konkret och personlig.
  • Vi utgår från metodik och övningar i Pennvässaren

Tid & Plats

Tisdag 10 juli kl 10.00 – 17.00
Onsdag 11 juli kl 10.00 – 17.00
Torsdag 12 juli kl 10.00 – 17.00
Fredag 13 juli kl 10.00 – 16.00
Plats: Smögen, med havet och horisonten som närmaste granne. 
Kursledare: Veronica Grönte

Målgrupp

Denna skrivarkurs är uppskattad av både nybörjare och erfarna skribenter.

Video

Veronica Grönte Författarskola.se Skrivarkurser • MaketeMetoden i Pennvässaren

Referens

Kursen har gett mig mycket mer än jag förväntade mig. Så mycket nytt jag tagit in på ett lekfullt, stimulerande vis. Engagemanget hos mig har varit starkt och högt. Prestationskravet har lurat, men strukturen, formen, metoden, värmen och tilliten som skapats har gjort att det inte fått grepp om mig.

Befriande att utkast och synopsis varit utgångspunkten. ”Ingenting är färdigt, och det är som det ska” Det ofullkomligas evangelium : = )
Birgitta Westlin, präst, Göteborg

Nu efter de tre kursdagarna är det trångt innanför pannbenet. Skrivarkursen har överträffat mina förväntningar. Jag har lärt mig massor, fått nya insikter och tillgång till hjälpmedel som jag har nytta av, oavsett om jag börjar skriva eller ej. Helt nytt sätt att tänka om karaktärer. 

Enneagrammet som verktyg är ju inte endast en hjälp när man ska bygga karaktärer utan är även ett sätt att upptäcka vem man själv är. Förklaringen av dramaturgin med hjälp av kortfilm var pricken över i och gav mig förståelse på ett djupare plan. Dessutom har jag träffat många nya trevliga människor. Vi har haft kul, skrattat mycket och utvecklats tillsammans. Hjärtligt tack för tre spännande, avslappnande och trivsamma dagar! 
Peter Fritzell, ekonom, Göteborg

Jag har fått mycket bättre kläm på mina karaktärer. Jag har fått grymma aha-upplevelser om gestaltningens kraft. Övningen där vi skulle gestalta en person genom några få meningar var GULD! Jag har fått bättre styr på min struktur. Bra att allt tas från grunden. Veronica är noggrann och strukturerad och samtidigt känslofull. Allt rullar på som ett väl oljat maskineri!
Sofia, Göteborg

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 4 990 kr (inkl. moms)
Standardbiljett: 5 790 kr (inkl. moms)

Kursens ledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 4-dagars skrivarkurs på Smögen - Grundkurs med Enneagrammet.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner för kursen

          (4)
Agneta Löfgren   |   2017-09-12
Kursen har varit lärorik och inspirerande, Jag har fått bra och fungerande verktyg. Responsen på de korta skrivövningarna har varit mycket givande. Enneagrammet är en god hjälp för att skapa trovärdiga karaktärer. Stämningen i gruppen har varit tillåtande och glad med utrymme för alla. Veronicas ledarskap är kunnigt, engagerat och personligt. Lo...
Visa hela
          (4)
Birgitta Westlin   |   2017-09-12
Kursen har gett mig mycket mer än jag förväntade mig. Så mycket nytt jag tagit in på ett lekfullt, stimulerande vis. Enneagrammet en värdefull kunskap. Engagemanget hos mig har varit starkt och högt. Prestationskravet har lurat, men strukturen, formen, metoden, värmen och tilliten som skapats har gjort att det inte fått grepp om mig. Befriande a...
Visa hela
          (5)
Elisabeth Gavin, civilekonom och lärare, Mölndal   |   2017-04-10
Jätterolig kurs! Är verkligen glad att jag anmälde mig! Mina förväntningar har överträffats. Roligt att se vilken hjälp man kan ha av olika verktyg. Jag känner att jag både fått redskap och självförtroende att börja bygga karaktärer som kommer att leda mig till en story. Jag har fått en ”spark i ändan” - nu tror jag att jag kan skriva på en bok....
Visa hela