Visa kurser.se som: Mobil

4-dagars skrivarkurs på Smögen - Grundkurs med Enneagrammet

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Smögen
4 dagar
2020-07-09 10:00
4 990 - 5 790 SEK

Kursbeskrivning

Smögen

Gå en 4-dagars skrivarkurs - Smögen

Starta ditt skrivprojekt med bästa verktygen! 

Kanske har du börjat fundera på att börja skriva eller är du redan igång och behöver få hjälp att strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer? 

Min skrivmetodik ger dig en praktisk och vass utgångspunkt oavsett var i ditt skrivande du befinner dig. Under denna grundkurs får du även pröva ett effektivt verktyg för att öka trovärdigheten hos dina karaktärer. Välkommen till dessa helt underbara dagar på Smögen!

4-dagarskursen ger dig kunskap i Enneagrammet som kommer att bidra till att dina karaktärer blir än mer trovärdiga.

Kursinnehåll
Korta föreläsningspass varvas med skrivövningar och textsamtal.

  • Vi arbetar med att få en röd tråd i berättelsen.
  • Vi skapar karaktärer och beskriver dem som ett sätt som berör läsaren.
  • Vi analyserar kortfilmer för att förstå berättandets princip.
  • Vi grovplanerar en berättelse i utvecklingstrappa och i dramaturgisk kurva.
  • Vi skriver korta texter på ett lekfullt sätt – efter givna förutsättningar.
  • Vi flödesskriver och inspireras av bild- och symbolkort.
  • Vi upptäcker hur Enneagrammet kan fördjupa kunskapen om karaktärerna.
  • Vi lägger stor vikt vid responsen som är positivt beskrivande, konkret och personlig.
  • Vi utgår från metodik och övningar i Pennvässaren

Tid & Plats

Torsdag 11 juli 
10.00 – 18.00 Skrivarkurs med lunchpaus 13.00 -14.30
På kvällen kan vi träffas på bryggan utanför Makrillvikens vandrarhem.

Fredag 12 juli
09.30 – 18.00 Skrivarkurs med lunch- och badpaus 13.00 -15.30
På kvällen kan vi träffas på bryggan utanför Makrillvikens vandrarhem.

Lördag 13 juli
09.00 – 12.00 Skrivarkurs
12.00 – 24.00 Fritid. Njut av sommaren och Smögen!
18.00 – 20.00 Fristående skrivarsamling för dig som önskar. 

Söndag 14 juli 
09.00 – 12.00 Skrivarkurs
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 14.00 Avslutning med utvärdering
Alla stannar till kl 14.00.

Plats: Smögen. Från kurslokalen har vi ett par hundra meter till badklippor, brygga och utsikt mot horisonten. Ca 5 minuters promenad till Smögenbryggan.

Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningenPennvässaren– Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Jag har lett skrivarkurser i 20 år och jag älskar det!

Målgrupp

Denna skrivarkurs är uppskattad av både nybörjare och erfarna skribenter.

Video

Veronica Grönte berättar i filmen om sin skrivarkurs: Grundkurs i dramaturgi och gestaltning.

   

Referens

Röster från tidigare kursdeltagare

”Jag har fått med mig kunskaper och insikter som jag inte visste att jag saknade och behövde. Det var nyttigt att inse.

De avgränsade och strukturerade skrivövningarna och det finurliga sättet att ge feedback med hjälp av alla anpassade frågeställningar gav väldigt mycket. Har fått en bekräftelse på att det jag skriver uppfattas på det sätt jag avsett. Min huvudkaraktär blev levande genom responsen.

Arbetet med dramaturgin har gett mig väldigt mycket. Veronica är tydlig och pedagogisk. Hennes pedagogik strävar till att lyfta alla deltagare. Andan är hela tiden positiv. Man vågar. Skönt med anonymiteten. Det ger en likaställning. Man bara är.

Jag har haft roligt. Ingenting var svårt men jag känner att jag lärt mig (fått en djupare förståelse för) berättandets och skrivandets hantverk.”
Yvonne Viksten, arbetsförmedlare, Teckomatorp

”Jag har fått ut mer av kursen än jag förväntade mig.Förståelsen av dramaturgins nödvändighet i skrivandet ökade för varje kursdag. Jag har lärt mig strukturera och fått väldigt mycket kunskap och teknik för att bygga upp – rasera – bygga nytt.

Mycket intressant och uppvaknande att använda Enneagrammet. Det är en väldigt bra hjälp för att kunna strukturera sin berättelse, finna huvudkaraktärens mål osv. Att skapa en karaktär med hjälp av Enneagrammet och skriva gestaltande texter om karaktären utifrån Veronicas frågeställningar gav väldigt mycket.

Insikter som kursen gett mig är att jag kan skriva mycket kortare, stryka onödig text, inte måla ut, spara på repliker och inre monologer.

Veronica är pedagogisk, oerhört förberedd och noggrann, har fasta regler och en teknik som fungerar.

Bohuslän är oslagbart.”
Benny Windelskär, pensionerad gymnastikdirektör, Varberg

”Kursen har överträffat alla förväntningar.Jag är förvånad över mig själv, har gått snabbt framåt och börjar tro att även jag kan skriva. Stämningen i gruppen har varit väldigt fin. Genom textresponsen två och två har vi kommit varandra väldigt nära. Det är nästan magiskt hur berättelserna som skrivits inom bestämda ramar kan få liv med hjälp av Veronicas responsfrågor.

Jag har gjort en resa, klivit över tröskeln. Skrivkrampen håller på att släppa. Den dramaturgiska kurvan, Enneagrammet och andra skrivverktyg har fått mig att förstå hur jag kan planera en berättelse.

Anonymiteten, att vi inte pratade om våra jobb, våra familjer och våra skrivambitioner osv, var mycket värdefull. Härligt att kombinera en inspirerande kurs med semesterdagar på Smögen.”
Lena Carle, utvecklingspedagog, Åre

”Kursen har gett mig mer än jag förväntat mig.Helt plötsligt ser jag en möjlighet att kunna skriva en bok, även om jag inte kommer att ge ut den. Utan kunskapen och de praktiska verktygen jag fått under arbetet med dramaturgin hade jag aldrig sett denna möjlighet.

Enneagrammet som vi fick använda är ett mycket viktigt verktyg för att kunna skapa trovärdiga karaktärer. Det har varit väldigt bra med anonymiteten i gruppen. Utan den tror jag att jag hade drabbats av prestationsångest.

Smögen är fantastisk och jag skulle gärna gå en fortsättningskurs här.”
Anna Larsson, studerande, Tullstorp

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 4 990 kr (inkl. moms)
Standardbiljett: 5 990 kr (inkl. moms)

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 4-dagars skrivarkurs på Smögen - Grundkurs med Enneagrammet.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 16 recensioner.

Britt Jakobsson, pensionär, Värnamo
(5)
Jag deltog i Veronicas grundkurs för ett halvår sedan. Den gav mersmak. Därför valde jag att gå samma kurs på nytt. Den fungerade som en fördjupning. Jag fick en större klarhet. • • • Jag tycker mycket om dramaturgin. Mitt berättelseskelett har fått ännu mera liv under denna kurs. Karaktärerna har vuxit och ställt sig framför mig. • • • Veronica...
Visa hela
Pari Fatemi, socionom, Spånga
(5)
Jag har fått veta vad som krävs för att skriva en bok och jag har fått mod och tror på mig själv. Jag var på väg att ge upp mitt skrivprojekt, men denna kurs gav mig hoppet tillbaka. • • • Skrivövningarna var ibland en utmaning för mig och jag blev förvånad över den intressanta och givande respons jag fick. (Skrivövningarna och responsfrågorna v...
Visa hela
Anna Larsson, studerande, Tullstorp
(5)
Kursen har gett mig mer än jag förväntat mig. Helt plötsligt ser jag en möjlighet att kunna skriva en bok, även om jag inte kommer att ge ut den. Utan kunskapen och de praktiska verktygen jag fått under arbetet med dramaturgin hade jag aldrig sett denna möjlighet. • • • Enneagrammet som vi fick använda är ett mycket viktigt verktyg för att kunna...
Visa hela

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se
Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 514 recensioner.
Läs recensioner
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer