Visa kurser.se som: Mobil

4-dagars skrivarkurs på Smögen - Grundkurs med Enneagrammet

Veronica Grönte – Författarskolan.se
Kursinformation
Plats: Smögen
Längd: 4 dagar
Pris: 4 990 - 5 790 SEK

Kursbeskrivning

Smögen

Gå en 4-dagars skrivarkurs - Smögen

Starta ditt skrivprojekt med de bästa verktygen! Kanske behöver du hjälp att strukturera ditt material och få liv i dina karaktärer? Min skrivmetodik ger dig en praktisk och vass utgångspunkt.

En skrivarkursdeltagare sa nyligen att hon tack vare mina förklaringsmodeller och övningar nu äntligen börjar förstå sammanhangen kring struktur och karaktärsgestaltning. Saker och ting faller på plats och hon tar tag i sitt skrivprojekt med förnyad glädje och tro på sig själv.

4-dagarskursen ger dig kunskap i Enneagrammet och ger dig chansen att använda din nyvunna kunskap i Enneagrammet när du bygger din fiktiva karaktär. 

Kursinnehåll
Korta föreläsningspass varvas med skrivövningar och textsamtal.

  • Vi arbetar med att få en röd tråd i berättelsen.
  • Vi skapar karaktärer och beskriver dem som ett sätt som berör läsaren.
  • Vi analyserar kortfilmer för att förstå berättandets princip.
  • Vi grovplanerar en berättelse i utvecklingstrappa och i dramaturgisk kurva.
  • Vi skriver korta texter på ett lekfullt sätt – efter givna förutsättningar.
  • Vi flödesskriver och inspireras av bild- och symbolkort.
  • Vi upptäcker hur Enneagrammet kan fördjupa kunskapen om karaktärerna.
  • Vi lägger stor vikt vid responsen som är positivt beskrivande, konkret och personlig.
  • Vi utgår från metodik och övningar i Pennvässaren

Tid & Plats

Tisdag 10 juli kl 10.00 - 18.00 med lunchpaus 13.00 -15.00
Du som vill hänger med ut och äter något på kvällen.
Onsdag 11 juli kl 9.30 - 18.00 med lunchpaus 13.00 -15.00
Du som vill hänger med ut och äter något på kvällen.
Torsdag 12 juli kl 9.00 - 12.00 och njut under eftermiddagen av sommaren och Smögen!
Möjlighet för 6 av deltagarna att köpa till 30 min enskild coaching under torsdagseftermiddagen. Coaching kan bokas i förväg. Kostnad: 300 kr inkl moms.
Fristående skrivarsamling på kvällen kl 18.00 - 21.00 för dig som önskar. 
Fredag 13 juli kl 9.00 - 14.00
Alla stannar till kl 14.00 för gemensam avslutning.

Plats: Smögen, med ett par hundra meter till badklippor, brygga och utsikt mot horisonten.
Kursledare: Veronica Grönte, pedagog och författare till skrivhandledningen Pennvässaren – Dramaturgi som verktyg för bra berättelser, Studentlitteratur 2002. Jag har lett skrivarkurser i 20 år och jag älskar det!
Ingår: Enkelt fika samt dokumentation ingår.

Målgrupp

Denna skrivarkurs är uppskattad av både nybörjare och erfarna skribenter.

Video

Veronica Grönte Författarskola.se Skrivarkurser • MaketeMetoden i Pennvässaren

Referens

Kursen har gett mig mycket mer än jag förväntade mig. Så mycket nytt jag tagit in på ett lekfullt, stimulerande vis. Engagemanget hos mig har varit starkt och högt. Prestationskravet har lurat, men strukturen, formen, metoden, värmen och tilliten som skapats har gjort att det inte fått grepp om mig.

Befriande att utkast och synopsis varit utgångspunkten. ”Ingenting är färdigt, och det är som det ska” Det ofullkomligas evangelium : = )
Birgitta Westlin, präst, Göteborg

Nu efter de tre kursdagarna är det trångt innanför pannbenet. Skrivarkursen har överträffat mina förväntningar. Jag har lärt mig massor, fått nya insikter och tillgång till hjälpmedel som jag har nytta av, oavsett om jag börjar skriva eller ej. Helt nytt sätt att tänka om karaktärer. 

Enneagrammet som verktyg är ju inte endast en hjälp när man ska bygga karaktärer utan är även ett sätt att upptäcka vem man själv är. Förklaringen av dramaturgin med hjälp av kortfilm var pricken över i och gav mig förståelse på ett djupare plan. Dessutom har jag träffat många nya trevliga människor. Vi har haft kul, skrattat mycket och utvecklats tillsammans. Hjärtligt tack för tre spännande, avslappnande och trivsamma dagar! 
Peter Fritzell, ekonom, Göteborg

Jag har fått mycket bättre kläm på mina karaktärer. Jag har fått grymma aha-upplevelser om gestaltningens kraft. Övningen där vi skulle gestalta en person genom några få meningar var GULD! Jag har fått bättre styr på min struktur. Bra att allt tas från grunden. Veronica är noggrann och strukturerad och samtidigt känslofull. Allt rullar på som ett väl oljat maskineri!
Sofia, Göteborg

Kostnader

Boka-tidigt-pris: 4 990 kr (inkl. moms)
Standardbiljett: 5 790 kr (inkl. moms)

Kursledare

Jag heter Veronica Grönte och är författare till skrivhandledningen Pennvässaren (Studentlitteratur 2002).

Sedan 1993 har jag ägnat mig åt att försöka förklara de dramaturgiska sambanden. Mina egna modeller, symboler, grafer och övningar har visat sig skapa insikter hos mina kursdeltagare och lett deras skrivutveckling framåt. 

Sedan 1997 har jag inbjudit till både skrivarkurser för allmänheten och fortbildningsprocesser för pedagoger i grund- och gymnasieskolan. Sedan ett antal år tillbaka möter jag även grundskoleelever med mina skrivarverkstäder inom ramen för "Skapande skola".

Oavsett målgrupp får jag ständigt höra att min metodik är verkningsfull, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan tillför nya insikter och tankemönster. 

Mitt företag heter Divendo - Kreativ undervisning och jag arbetar sedan många år heltid med min mission, att var och en som önskar utveckla sitt skrivande ska få de verktyg som behövs för att lyckas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 4-dagars skrivarkurs på Smögen - Grundkurs med Enneagrammet.

Veronica Grönte – Författarskolan.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskolan.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskolan.se

Recensioner

Agneta Löfgren   |   2017-09-12
Kursen har varit lärorik och inspirerande, Jag har fått bra och fungerande verktyg. Responsen på de korta skrivövningarna har varit mycket givande. Enneagrammet är en god hjälp för att skapa trovärdiga karaktärer. Stämningen i gruppen har varit tillåtande och glad med utrymme för alla. Veronicas ledarskap är kunnigt, engagerat och personligt. Lo...
Visa hela
          (4)
Birgitta Westlin   |   2017-09-12
Kursen har gett mig mycket mer än jag förväntade mig. Så mycket nytt jag tagit in på ett lekfullt, stimulerande vis. Enneagrammet en värdefull kunskap. Engagemanget hos mig har varit starkt och högt. Prestationskravet har lurat, men strukturen, formen, metoden, värmen och tilliten som skapats har gjort att det inte fått grepp om mig. Befriande a...
Visa hela
          (4)
Elisabeth Gavin, civilekonom och lärare, Mölndal   |   2017-04-10
Jätterolig kurs! Är verkligen glad att jag anmälde mig! Mina förväntningar har överträffats. Roligt att se vilken hjälp man kan ha av olika verktyg. Jag känner att jag både fått redskap och självförtroende att börja bygga karaktärer som kommer att leda mig till en story. Jag har fått en ”spark i ändan” - nu tror jag att jag kan skriva på en bok....
Visa hela
          (5)