Visa kurser.se som: Mobil

3-dagars grundkurs i dramaturgi och gestaltning ONLINE i direktsändning

Veronica Grönte – Författarskola.se
Kursinformation
Distans
3 halvdagar
2021-05-28
3 990 SEK
Svenska
Deltid

Video

Veronica Grönte berättar i filmen om sin skrivarkurs: Grundkurs i dramaturgi och gestaltning.

Kursbeskrivning

Grundkurs i dramaturgi och gestaltning med enneagrammet • Skrivarkurs online i direktsändning

Vill du pröva effektivaste verktygen för att utvecklas i ditt skrivande? Med min metodik och kunskap ger jag dig bästa starten på ditt skrivprojekt. Välkommen till min skrivarkurs online i direktsändning, där det känns som om vi möts i verkliga livet, hela tiden!

Kursen ges under 3 halvdagar - fredag kväll, lördag och söndag förmiddag

Onlineskrivarkurs i direktsändning, vad innebär det?

Denna typ av onlinekurs, innebär att hela gruppen möts i direktsändning under en helg, lördag och söndag. Vi använder programmet Zoom, där vi enkelt ser varandra och pratar med varandra. Jag föreläser, vi reflekterar och jag delar ut skrivuppgifter som är korta modelltexter, alltid med ett speciellt syfte. Gruppen delas in i responspar i digitala rum. Helt ostört ger ni respons på varandras texter utifrån färdiga frågeställningar. Detta sätt att gå en kurs online, skiljer sig helt och hållet från en ”vanlig” webbkurs, där du sitter för dig själv och arbetar med olika uppgifter. Här blir du inspirerad av gemenskapen i gruppen. Det kan hända att du får en liten uppgift att göra till nästa dag vid några tillfällen, vi får se.

Mina egna dramaturgiska förpackningar

För att jag själv skulle kunna förstå dramaturgins dolda kod, skapade jag mina egna förpackningar som är unika för Pennvässaren och har upphovsrättsskydd. Modellerna kallas Hinderbanan och Den befolkade dramaturgiska utvecklingskurvan. Mina förklaringar, verktyg och övriga strategier som kombineras med dessa dramaturgiska kurvor bidrar till att du förstår sammanhangen och kan göra kunskapen om berättelsens uppbyggnad till din egen. Ofta hör jag kursdeltagare säga:”Den här kunskapen hade jag behövt för länge sedan.” 

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Förkunskaper

Flytande svenska.

För att du ska kunna delta i skrivarkursen behöver du kunna tala och skriva flytande svenska. Har du frågor om detta, kontakta mig.

Upplägg

Så här ser 3-dagarskursen ut

Fredag 28 maj
17.00 – 19.30 skrivarkurs
19.30 – 20.10 paus där vi rör på oss och dricker en kopp kaffe på egen hand
20.10 – 21.30 skrivarkurs

Lördag 29 maj 
08.00 – 10.30 skrivarkurs
10.30 – 11.10 paus där vi rör på oss och dricker en kopp kaffe på egen hand
11.10 – 12.45 skrivarkurs

Söndag 30 maj
08.00 – 10.30 skrivarkurs
10.30 – 11.10 paus där vi rör på oss och dricker en kopp kaffe på egen hand
11.10 – 12.45 skrivarkurs

Röst från en kursdeltagare:

– Detta är en kurs där Veronica lär dig vikten av att en karaktär ska beskrivaspå ett levande sätt,du lär dig en metod för det. Du lär dig också grunderna i att kunna strukturera en berättelse. Veronica är väldigt kompetent, både tekniskt och ämnesmässigt. Onlinepedagogik är krävande och hon bemästrade den till fullo. Lägg därtill en stor pedagogisk kompetens.
Anneli Bodin, pensionär, Deje

Kursledare

Skrivarkursen leds av Veronica Grönte, författare till skrivhandledningen Pennvässaren(Studentlitteratur).

Sedan 1993 har jag arbetat med att förenkla och sammanfatta dramaturgin, förklara samband med hjälp av olika modeller, symboler och övningar.

Jag får ständigt höra att denna skrivarkurs är speciell, eftersom den inte endast bjuder inspiration medan kursen pågår, utan ger en helt ny kunskap, användbara verktyg och praktiskt material att ta med hem. När inspirationen försvinner, kan redskapen tas fram och då har skrivandet möjlighet att komma igång på nytt – och utvecklas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om 3-dagars grundkurs i dramaturgi och gestaltning ONLINE i direktsändning.

Veronica Grönte – Författarskola.se

Välkommen till Författarskolan.se

Få bästa starten på ditt skrivprojekt hos Författarskola.se 

Författarskola.se ger dig verktyg för att få bästa starten på ditt skrivprojekt. Under skrivarkurserna tar jag hjälp av mina egna symboler, grafer och min röda tråd för att förklara hur en berättelse är uppbyggd, alltså hur berättandets grammatik ser ut. Vi analyserar...


Läs mer och visa alla kurser med Veronica Grönte – Författarskola.se

Kontaktuppgifter till Veronica Grönte – Författarskola.se

Veronica Grönte – Författarskola.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera 3-dagars grundkurs i dramaturgi och gestaltning ONLINE i direktsändning!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 587 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om 3-dagars grundkurs i dramaturgi och gestaltning ONLINE i direktsändning, fyll i följande uppgifter:

Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer

Liknande kurser