Visa kurser.se som: Mobil

Reflekterande Skrivande

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Distans
7 tillfällen
2022-09-14
1 995 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Kursinnehåll

På denna kurs utforskar du det reflekterande skrivandet och lär dig olika verktyg när du skriver i självutforskande syfte.

Metoden, så kallat expressivt, uttrycksfullt skrivande har sin bas i USA och grundar sig på vetenskaplig forskning inom bland annat psykiatri, socialpsykologi och skrivande. Du jobbar utifrån bland annatWrite Your Selfmetoden, som grundar sig på denna forskning.

Att gå in i minnesarkiven kräver stillhet, självomsorg och reflektion. Under sju sammankomster skapar du ett rum för detta. Under de sista två sammankomsterna knyter du hop dina texter och tillsammans med dina kurskamrater samtalar ni om att gräva vidare på egen hand.

Grundläggande teori och praktiska skrivövningar varvas med samtal om hur det känns att skriva och om det som uppkommer.

Listor med tips, litteratur, handböcker och annat matnyttigt inom området delas ut under kursen. Samt lämpliga artiklar och i viss mån textexempel.

Mål

Kursens målsättning är att ge dig verktyg för att använda skrivandet i hälsofrämjande syfte.

Kursupplägg

Kursen är helt online. Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.Du deltar i kursen på angiven dag och tid.

Kursen har ett två veckor långt uppehåll mellan lektion 5 och 6 för att du ska kunna fördjupa dig i ditt eget skrivande.

Förkunskaper

En kurs till dig som vet att du bär på upplevelser som du vill bearbeta genom ditt skrivande. Eller för dig som är nyfiken på vad ett reflekterande skrivande skulle kunna medföra. Viktigt är att du har reflekterat kring och att du i viss mån har bearbetat händelserna som du vill utforska i ditt skrivande.

Det finns inga krav på förkunskaper. Kursen riktar sig både till dig som har stor erfarenhet av skrivande och till dig som inte skrivit en rad sedan skoltiden. En viktig del i kursen är också att du som deltagare lär dig att jobba vidare med din utveckling på egen hand.

Datorvana krävs.

Kurslitteratur

Dina egna texter samt texter som din kursledare delar ut under kursen.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd @ folkuniversitetet.se

Kursledare

Emelie Hill Dittmer

Emelie Hill Dittmer är frilansjournalist, skrivpedagog och Write Your Self-vägledare. Hon har arbetat som kursledare i terapeutiskt skrivande i England.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Reflekterande Skrivande!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner