Visa kurser.se som: Mobil

Månadens hobby

Inspireras av månadens hobby

KURSGUIDER - MÅNADENS HOBBY -
UNDERSÖKNINGAR - TEST TIPS


Att hitta en ny hobby och välja rätt kurs för din fritid kan vara svårt. Förutom att använda sig av vår söktjänst kan det även vara givande att ta del av vad andra tycker om sina fritidsintressen. Varje månad träffar vi en person som berättar om sin hobby och delar med sig av erfarenheter.

Senast uppdaterad: 21 apr 2017

Film och redigering på resan

Publicerad: 2017-12-13

Karims stora intresse för film och redigering startade med en resa till Australien. Hans favorittema på filmerna han skapar är resor, det blir till fina minnen som man senare kan se tillbaka på. 

Läs mer

Jessica hittade gemenskap i kören

Publicerad: 2017-08-24

Att sjunga har Jessica alltid gillat och hon märkte tidigt att hon hade ett bra gehör och hade lätt att lära sig texter. En kärlek till just körsång fann hon på senare år och har nu hållit på i totalt två år. 

Läs mer

Ingrid kände ett behov att få skapa

Publicerad: 2017-05-15

Ingrid är uppsluckad av blomsterbinderi efter en sommarkurs hon gick 2015. Nu har hon svårt att stoppa sig när hon börjar göra blomsterarrangemang för det är så roligt.

Läs mer

Parkour är som terapi för Martin

Publicerad: 2017-03-28

Martin introducerades till sporten parkour för fyra år sedan genom en kompis. Kompisen slutade efter ett tag medan Martin fastnade helt för sporten. Så småningom blev han också ledare inom parkour. 

Läs mer

Berts resa från hobby till yrke

Publicerad: 2017-03-01

Inredning har funnit med i Berts liv i 20 år. Som tonåring ville han bli skådespelare, men valde att plugga litteratur istället och under studietiden inriktade han sig på konst. Genom konsten kom inredning in i bilden. Efter studierna började hans riktiga inredningsresa.

Läs mer

Sara gjorde sin hobby till yrke

Publicerad: 2017-01-31

Namn:Sara Galan
Hobby: Dans

För Sara har dansen alltid varit självklar, nästan som ödesbestämd. För att göra hobby till yrke lade hon många tider på att träna och ubilda sig. Sara dansar i dagsläget både solo och i grupp.

Läs mer

Cornelia tar med kameran ut i naturen

Publicerad: 2016-12-15

Namn:Cornelia Better
Hobby: Foto

Cornelia började fota för 5 år sedan och man kan säga att hon ärvt intresset från sin farfar och fabror. Hon gillar att ta med kameran ut i naturen eller dit hon är på väg. Kameran är enkel att ta med överallt.

Läs mer

Malins gitarrspelande uppskattas av många

Publicerad: 2016-11-18

Namn:Malin Hellgren
Hobby: Gitarr

Malin har upplevt levande musik hela sin uppväxt. Det är därför inte så konstigt att hon i sjunde klass började spela gitarr. Malin tar fram nya sånger och ackord att lära sig via Google. 

Läs mer

Fabiana letar inspiration på nätet

Publicerad: 2016-09-27

Namn:Fabiana Fernandes de Castro
Hobby: Smink

Fabiana har alltid sminkat sig så intresset har alltid funnits där. Men det var först när hon skapade en sminkblogg på egen domän som sminkintresset blev en hobby på riktigt.

Läs mer

Hanna kopplar av med bakning

Publicerad: 2016-09-19

Namn:Hanna Smedberg
Hobby: Bakning

Hanna började med bakning när hon var runt 4 år. I början handlade det mest om att se på och smaka smeten, men intresset växte sig under åren större och hon finner bakning avkopplande. 

Läs mer

Lisen går på skattjakt i olika affärer

Publicerad: 2016-08-22

Lisen har en förkärlek till det, för henne, estetiskt tilltalande och lägger ganska många timmar i veckan på sin hobby. Hon älskar att plocka, byta ut och vända på saker och ting för att testa nya uttryck.

Läs mer

Anna hittade ett beroende att se fram emot

Publicerad: 2016-06-28

Namn:Anna Miettinen
Hobby: Salsa och bachata 

Det började med att hon och hennes man ville hitta en gemensam hobby. De kom på att pardans kunde vara något för dem. Det är ett roligt sätt att kunna umgås på och ger en otrolig lyckokick.

Läs mer

Antonia gillar spänningen som dykning ger

Publicerad: 2016-05-31

Namn:Antonia Nordin 
Hobby: Dykning

Antonia hade länge en dröm om att sticka ut och resa flera månader och samtidigt lära sig att dyka. Det var först när hon träffade sin blivande sambo som hon blev sporrad att gå sin första dykkurs.

Läs mer

Britt njuter av att vara i naturen

Publicerad: 2016-05-03

Namn:Britt Wånggren 
Hobby: Blommor, trädgård och kreativt skapande

Britt har sedan barnben haft ett intresse för trädgård och blommor. Britt älskar att skapa och gör det gärna genom olika uttryck. Som blivande pensionär ser Britt fram emot att fördjupa sig i sin hobby.

Läs mer

Marcus ägnar sig åt allt där det finns en boll med

Publicerad: 2016-04-13

Namn: Marcus Bergqvist 
Hobby: Bollsporter främst golf och tennis 

Marcus har alltid tyckt om sport och har provat det mesta under årens lopp. Marcus storebror höll på med många sporter så tack vare honom fick han chansen att prova. Marcus favorit är helt klart golf! 

Läs mer

Matilda drömmer om att arbeta som dramatiker

Publicerad: 2016-03-04

Namn: Matilda Jansson
Hobby: Läsa, skriva och brodera för BroderiklubbenBK

Skrivandet har alltid varit en del av Matildas liv. Idag läser hon en skrivarkurs med inriktningen poesi och dramatik. Drömmen är att en dag arbeta som dramatiker.

Läs mer

Med målandet kan Madeleine försvinna in i en annan värld

Publicerad: 2016-02-02

Namn: Madeleine Ljungqvist
Hobby: Foto, måleri och bildbehandling

Madeleine målar och fotar så fort hon har möjlighet. Skapandet har alltid varit en del av vardagen. Idag har hon lyckats förena skolan och jobbet med sin största hobby.

Läs mer

Gittan gillar att skapa med händerna

Publicerad: 2015-12-01

Namn: Gittan Gröndahl 
Hobby: Scrapbooking

Gittan hittade sin hobby genom en prova-på-kväll som hennes syster tog med henne på. Det som är bäst med scrapbooking är att du kan kombinera flera olika kreativa hobbys i ett - som fotografi och måleri. 

Läs mer

Idas inredningsintresse blev företag

Publicerad: 2015-04-30

Namn: Ida Ahlström
Ålder: 21 år 
Hobby: Inredning

Efter att ha flyttat in i första egna lägenheten fick Ida upp ögonen för inredning. Hon skrev milslånga inköpslistor och gjorde hundratals planritningar och till slut gick hon en inredningskurs. Idag har hon ett eget inredningsföretag och inreder hemma hos Blondinbella.

Läs mer

Klara älskar att uppträda med magdans

Publicerad: 2015-04-01

Namn: Klara Lövberg
Ålder: 22 år 
Hobby: Magdans

Klara slutade med alla sina hobbys när hon var i tonåren men efter att ha smitit in på salsaklubbar i Spanien fann hon sin passion i dansen. Till slut fastnade hon för magdans, som är en rytmisk dans med mycket glitter och flärd.

Läs mer