Topp 10 matkurser

Lär dig allt om vin, laga en festmåltid i äkta italiensk anda eller bli en mästare på tårtbakning – här hittar du de 10 mest populära kurserna inom mat och dryck på kurser.se

Matlagning med sås och visp

För dig som vill vässa dina matlagningskunskaper finns det massor av roliga och kreativa, eller praktiska och kompakta kurser att välja mellan. I den här listan finns en variation av kurser för alla matintresserade, hemmakockar, vinfantaster och naturmänniskor. Följ länkarna för att läsa mer om kurserna hos respektive arrangör och gör en intresseanmälan för att ta nästa steg mot ett mer välsmakande liv, helt enkelt!

1

Lyckas med tårtor – en onlinekurs med Tea

Kökets kurser – köket.se

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 8 tillfällen

💰   Kostnad: 299 SEK 

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Bli proffs på tårtor

Lär dig att planera, baka, montera och dekorera härliga tårtor under den här onlinekursen. Kursen består av åtta lektioner och totalt fyra timmar videomaterial. Där ingår 50 olika recept och övningar där du lär dig genom att själv testa i praktiken. Kursen riktar sig till alla bakintresserade och eftersom den ges helt online kan du gå kursen hur, var och när som helst!

Läs mer om kursen här


2

Dukat för fest, italiensk matlagningskurs

Al Dente

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 3,5 timmar

💰   Kostnad: 1 490 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 9 recensioner)

Lär dig laga komplett italiensk festmat 

Laga en riktig italiensk festmåltid – fem rätter från förrätt till efterrätt. I Al Dentes kök inleds kursen med tilltugg och genomgång av recepten, därefter följer två timmars matlagning som avslutas (såklart) med att avnjuta maten. Den här kursen kräver inga förkunskaper, bara att du är över 18 år och har ett intresse för italiensk mat!

Läs mer om kursen här


3

Keramik och vinprovning i Loiredalen, Frankrike

Sissel Wibom

📍    Plats: Loiredalen

⏱️   Längd: 7 dagar

💰   Kostnad: 14 750 SEK

💬   Snittbetyg: –

Keramik, mat och vin i Frankrike

Den här kursen ges på gården Les Petites landes, belägen i Anjou, Loiredalen i Frankrike. Kursen är en sjudagarsupplevelse för mindre grupper där ni får njuta av franska viner, fransk mat och omfamna er skaparglädje genom att jobba med keramikhantverk. Den här kreativa och avslappnande kursen passar dig med ett intresse av hantverk, keramik, vin, mat och kultur.

Läs mer om kursen här


4

Skapa din egen Köksträdgård – en GRATISKURS i Ekologisk Odling

Solgläntan Hållbar Hälsa (Jordgubben)

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 5 videor á 7 minuter

💰   Kostnad: –

💬   Snittbetyg: –

Få ordning på trädgården

Under den här effektiva kursen får du lära dig hur du kommer igång med din egen ekologiska odling. Innehållet i kursen inkluderar bland annat hur du odlar på en “omöjlig” tomt, hur du odlar skott inomhus på vintern och hur du hanterar snigelproblemet. Kursen består av fem videor med tillhörande Powerpoint-presentationer. Den är helt kostnadsfri och riktar sig till både nybörjare i trädgården och vana trädgårdsarbetare.

Läs mer omn kursen här


5

Bli en mästare på såser med Tommy Myllymäki

Kökets kurser – köket.se

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 8 tillfällen

💰   Kostnad: 299 SEK

💬   Snittbetyg: –

Förhöj din matlagning med sås

Smaksättning, emulgering, tekniker som skapar lyckade smakkombinationer och kritiska moment – här lär du dig att laga sås som ett riktigt proffs! Kursen består av åtta videolektioner, övningar och recept. Den riktar sig till alla matintresserade hemmakockar och aspirerande såsmästare.

Läs mer om kursen här


6

Amore mio! Romantisk matlagning i vårt italienska kök

Al Dente

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 3,5 timmar

💰   Kostnad: 2 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 12 recensioner)

Italiensk femrättersmeny med din älskling

Om du letar efter en present till alla hjärtans dag, bröllopsdagen eller bara vill spendera härlig och romantisk kvalitetstid med din partner är den här kursen något för dig. Under kursen lagar ni en italiensk meny med fem rätter. Kursen ges i små grupper men är anpassad för par. Ni får, förutom en riktigt god middag, alla recept och tekniska kunskaper i italiensk matlagning.

Läs mer om kursen här


7

Skapa magi med grönsaker – en onlinekurs med Paul Svensson

Kökets kurser – köket.se

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 7 lektioner, 3 h video

💰   Kostnad: 299 SEK

💬   Snittbetyg: –

Få en ny syn på grönsaker

Att äta mer växtbaserat är något många försöker få till, både för hälsan och planetens skull. Under den här kursen lär du dig hur du bemästrar tillagning av kål, potatis, sparris, lök, bönor och andra grönsaker. Du får både teoretisk och praktisk kunskap under sju onlinelektioner. Du behåller dessutom tillgången till kursen för alltid.

Läs mer om kursen här


8

Matlagning över öppen eld

All in Nature SWEDEN

📍    Plats: Borås, Göteborg

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 1 395 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 24 recensioner)

Laga mat i naturen

Smakar inte mat extra gott utomhus? Under den här kursen får du laga en fyrarättersmåltid över öppen eld i skogen. Kursen kräver inga förkunskaper – du lär dig allt du behöver kunna för att lyckas med din utomhusmatlagning, till exempel metoder för enkel matlagning, elda i rätt temperatur, användning av kniv och tändstål och hur du gör godare kokkaffe. Om du gillar kombinationen naturliv och matlagning är det här en kurs för dig.

Läs mer om kursen här


9

Certifierad Sommelier

Academy Online

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 12–15 veckor

💰   Kostnad: 29 950 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 4 recensioner)

Bli proffs på vin och dryck

En sommelier är expert på att para ihop dryck och mat. Under den här kursen till certifierad sommelier får du lära dig om provningsmetodik, sommelierens roll på restaurang, hantering, serveringsteknik och service. Kursen består av åtta moduler, från introduktion till slutprov. Den ges online och riktar sig till dig som har ett stort intresse för vin och dryck och som vill kunna arbeta professionellt som sommelier. Efter avklarad utbildning får du ett examensbevis som certifierad sommelier.

Läs mer om kursen här


10

Vin och mat i kombination - onlinekurs med Mischa Billing

Kökets kurser – köket.se

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 299 SEK

💬   Snittbetyg: –

Upptäck smakkombinationerna mat och vin

Under sju videolektioner får du lära dig grunderna i vin och smakkombinationer. Kursen riktar sig till alla mat- och vinintresserade som vill ha inspiration, vintips och recept. Den ges helt online så att du kan ta del av den när och var du vill, i din egen takt.

Läs mer om kursen här


Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin mat och dryck och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-12-01 till 2023-11-30. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.  

Letar du efter andra matkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 300 kurser inom mat och dryck på kurser.se. Filtrera kurser utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök efter matkurser

Denice Karlsson

Denice Karlsson

Digital Content Manager (Visa mer)
Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på kurser.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt fritidskurs. Du kan hitta Denice som skribent på artiklar inom flera områden på kurser.se Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om fritidskurser och relaterade ämnen på kurser.se. Om hon själv fick välja en kurs skulle hon vilja lära sig ett nytt språk – gärna arabiska! Denice är bosatt och jobbar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton. (Mindre)

Om

Denice Karlsson jobbar som Digital Content Manager på kurser.se med visionen att hjälpa alla i Sverige att hitta rätt fritidskurs. Du kan hitta Denice som skribent på artiklar inom flera områden på kurser.se Med en bakgrund inom humaniora och ett stort intresse för språk skriver Denice informativa och inspirerande artiklar om fritidskurser och relaterade ämnen på kurser.se. Om hon själv fick välja en kurs skulle hon vilja lära sig ett nytt språk – gärna arabiska! Denice är bosatt och jobbar i Stockholm men kommer ursprungligen från Borlänge. Hon har en masterexamen i humaniora med inriktning retorik från Uppsala Universitet och har även studerat kommunikation vid California State University i Fullerton.

Annonser