Visa kurser.se som: Mobil

Certifierad Sommelier

Academy Online
Kursinformation
Distans
Du startar utbildningen när du vill
28 000 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Certifierad Sommelier

Certifierad Sommelier

Utbildningen till Certifierad Sommelier är för dig som vill bli expert i vinkunskap. Du kommer också att få lära dig om vin och mat i kombination och att arbeta professionellt med drycker. Utbildningen tar även upp t ex öl, sprit, te och kaffe. Du lär dig kundbemötande, säljteknik, ledarskap och ekonomi. Ansvarsområden för en Sommelier t.ex. inom restaurang är att ha kontroll över dryckeshanteringen, inköp, lagring, vinlistan samt gästens slutliga totalupplevelse vid bordet.

I Sverige och internationellt är efterfrågan på kompetenta Sommelierer stor då allt fler restauranger och hotell satsar på ett brett och varierat dryckessortiment. Sommelierer efterfrågas även av t.ex. Systembolaget och de stora vin-, öl- och spritimportörerna som experter vid inköp av rätt sorts drycker och sortimentet, men även för att hitta leverantörer.

Utbildningen sammanlänkar teori med värdefull praktik för att ge dig övergripande kunskap samt en helhetssyn av sommelieryrket där även affärsmässighet och lönsamhet är viktiga beståndsdelar. Efter avslutade studier är du väl förberedd för arbete både i Sverige och internationellt.

Sommelierutbildningen är en bred yrkesutbildning som öppnar även för andra roller i dryckesbranschen som t ex inköpare, hovmästare och säljare. Du hittar en detaljerad kursplan här nedan. Om du redan har utbildning och kunskap i vissa ämnesblock enligt nedan kan du istället för att anmäla dig till hela utbildningen beställa de delkurser du önskar komplettera din nuvarande kunskapsnivå med. Du hittar hela vårt kursutbud på vår hemsida.

Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren om du stöter på frågor eller problem samt när du får återkoppling på dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom chat, mail och telefon. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter och inlämningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

 

ATT STUDERA TILL SOMMELIER INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill

- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon

- Du avgör själv studietakten

- Du studerar var du vill

Målgrupp

Utbildningen är gjord för dig som vill studera var du vill, när du vill och hur du vill. Du har tillgång till kursmaterialet oavsett teknikplattform, t ex stationär dator, laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Eftersom utbildningen bedrivs i din valda studietakt går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Du väljer också själv när du vill starta utbildningen. Inga förkunskaper behövs om det inte anges att du måste ha läst en viss modul eller kurs innan.

Kursplan

SOMMELIER 1

  • Introduktion, kursens syfte och mål, sommelierens roll, konsumentens roll
  • Vinets historia, vinets ursprung, spridning i världen
  • Bygg ditt vin
  • Provningsmetodik WSET Advanced inkl. demonstration dekantering
  • Vinodling
  • Vinframställning
  • Vinets kemi och defekter, förslutningar
  • Biodynamisk och ekologisk odling
  • Mousserande vin
  • Pinot Noir och Chardonnay
  • Cabernet Sauvignon Merlot, Sauvignon Blanc
  • Syrah, Grenache, Riesling
  • Nebbiolo, Sangiovese och andra druvor
  • Söta och förstärkta viner
  • Kaffe

SOMMELIER 2

  • EU-lagstiftningen
  • Våra sinnen och smaker
  • Vin och mat i kombination
  • Praktiska moment (dekantering, temperaturer)
  • Te
  • Öl
  • Sprit
  • Merförsäljning
  • Mousserande Vin
  • Prov WSET
  • Information om Sommelierföreningen
  • Att arbeta och leva med alkohol
  • Glasprovning
  • Blindprovning tentamen vin

SOMMELIER 3

  • Fördjupning metodik, blindprovning
  • Australien och Nya Zeeland
  • Sydamerika
  • Oregon, Washington, Kanada
  • Vinets kemi och mikrobiologi
  • Spanien
  • Kalifornien
  • Mat och dryck i kombination
  • Bourgogne, Alsace, Loire och södra Frankrike
  • Tyskland
  • Österrike, Ungern
  • Portugal
  • Druvdestillat, fruktdestillat, likörer, rom, whisky
  • Bordeaux
  • Rhône

SOMMELIER 4

  • Mousserande vin fördjupning
  • Italien
  • Sydafrika
  • Starkvin
  • Arbeta med vin på restaurang
  • Lagring av vin, administrera en källare
  • Blindprovning – analys vinodling och vinframställning
  • Öl, ölbryggning, ölhantering, öl och mat
  • Teoriprov
  • Sverige som vinland
  • Inför examination
  • WSET Advanced Certificate
  • Aquavit
  • Praktiskt certifieringsprov

Kursintyg

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Sommelier. (Certificate Sommelier)

Kostnader

Kursavgiften för utbildningen till Certifierad Sommelier är 28 000 kr inkl. moms. Tillkommer gör dina inköp av vin etc. Betalning i förskott mot faktura inför varje modul med 7 000 kr inkl moms. Avbetalning under 12 månader möjlig med månadsbelopp 2 500 kr inkl moms. Du måste ha slutbetalat utbildningen innan du kan få ditt Certifikat.

 

I kursavgiften ingår:

- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom filmer och skärminspelningar

- Quiz i Kursportalen

- Övningsuppgifter

- Inlämningsuppgifter

- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning

- Utfärdande och postning av examensbevis

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Certifierad Sommelier.

Academy Online

Academy Online

Välkommen till Academy Online!

Är det dags att ta nästa steg i din karriär? Academy Online erbjuder idag ett 50-tal digitala yrkesutbildningar och kurser. Detta är ett modernt sätt att studera där du avgör när du vill studera, var du villbefinna dig och vilka...


Läs mer och visa alla kurser med Academy Online

Kursplan

SOMMELIER 1

  • Introduktion, kursens syfte och mål, sommelierens roll, konsumentens roll
  • Vinets historia, vinets ursprung, spridning i världen
  • Bygg ditt vin
  • Provningsmetodik WSET Advanced inkl. demonstration dekantering
  • Vinodling
  • Vinframställning
  • Vinets kemi och defekter, förslutningar
  • Biodynamisk och ekologisk odling
  • Mousserande vin
  • Pinot Noir och Chardonnay
  • Cabernet Sauvignon Merlot, Sauvignon Blanc
  • Syrah, Grenache, Riesling
  • Nebbiolo, Sangiovese och andra druvor
  • Söta och förstärkta viner
  • Kaffe

SOMMELIER 2

  • EU-lagstiftningen
  • Våra sinnen och smaker
  • Vin och mat i kombination
  • Praktiska moment (dekantering, temperaturer)
  • Te
  • Öl
  • Sprit
  • Merförsäljning
  • Mousserande Vin
  • Prov WSET
  • Information om Sommelierföreningen
  • Att arbeta och leva med alkohol
  • Glasprovning
  • Blindprovning tentamen vin

SOMMELIER 3

  • Fördjupning metodik, blindprovning
  • Australien och Nya Zeeland
  • Sydamerika
  • Oregon, Washington, Kanada
  • Vinets kemi och mikrobiologi
  • Spanien
  • Kalifornien
  • Mat och dryck i kombination
  • Bourgogne, Alsace, Loire och södra Frankrike
  • Tyskland
  • Österrike, Ungern
  • Portugal
  • Druvdestillat, fruktdestillat, likörer, rom, whisky
  • Bordeaux
  • Rhône

SOMMELIER 4

  • Mousserande vin fördjupning
  • Italien
  • Sydafrika
  • Starkvin
  • Arbeta med vin på restaurang
  • Lagring av vin, administrera en källare
  • Blindprovning – analys vinodling och vinframställning
  • Öl, ölbryggning, ölhantering, öl och mat
  • Teoriprov
  • Sverige som vinland
  • Inför examination
  • WSET Advanced Certificate
  • Aquavit
  • Praktiskt certifieringsprov
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad Sommelier!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner