10 somriga kurser för hemestern
13 jun 2023

10 somriga kurser för hemestern

Ser du fram emot en sommar på hemmaplan, en “hemester”, samtidigt som du vill lära dig något nytt eller testa på en ny hobby? Då har du kommit rätt! Kurser.se listar här nedan tio sommarkurser som passar perfekt för hemestern.

Hoppas du på en sommar som blandar sol och bad, avkoppling och nya lärdomar? Här på kurser.se finner du mängder med kurser som är perfekta som sommaraktiviteter eller för dig som vill testa på nya intressen.

1. Båt och sjö 

Sommaren bjuder ofta in till sol och bad, om vi har tur med vädret. Du som vill kunna ge dig ut på sjön och njuta av skärgården bör veta vilka regler som gäller till havs. Med ett förarintyg kommer du lära dig navigera på havet, lära dig trafikregler med mera. Du som har en egen fritidsbåt gör helt rätt i att ta ett förarbetyg för att kunna njuta av sommaren till sjöss på bästa sätt. 

Förarintyg för båt


2. Trädgård

Under sommaren får du mycket tid att påta i trädgården. Det gäller även dig som har en balkong, eller en kolonilott. Planerar du dessutom att stanna hemma under semestern kommer du kunna hålla extra mycket koll på dina plantor.

Trädgårdskurser


3. Natur

Att fira sin semester hemma i Sverige gör det möjligt att upptäcka vårt vackra landskap. Ute i naturen finns det kurser för dig som vill lära dig flugfiske, lära dig mer om svampar och testa på friluftslivet. Passa på att njuta av naturen i vårt avlånga land, se alla kurser inom natur nedan.

Naturkurser


4. Jakt och fiske 

På sommaren kan du hitta mer tid till fritidsintressen som fiske och jakt. Vill du passa på att ta din jägarexamen under sommaren kan du gå en intensivkurs eller jägarskola. Du som är intresserad av fiske kan lära dig nya tekniker, tips och skapa egna wobblers.

Kurser inom jakt och fisk


5. Yoga och meditation

Yoga och meditation belyser inte bara kroppens styrka, utan de betonar också betydelsen av mental styrka och fokus.  Idag finns över 200 olika yogaformer, var och en med sin egen unika nivå av utmaning. Sök och finn den yoga- eller meditationskurs som bäst uppfyller dina behov och preferenser. 

Sommarkurser för yoga och meditation


6. Dryck- och vinprovning

Varma sommardagar kan ofta leda till att du blir extra törstig. Vill du kanske kombinera, törsten och ett intresse med nya lärdomar? Då passar en dryckesprovning perfekt. Lär dig om vilket vin som passar till vilken mat eller ta reda på olika länders mest framstående drycker.

Dryck- och vinprovning


7. Matlagning

Att testa på nya matlagningsmetoder med nya smaker och kryddor kan vara en rejäl ögonöppnare. Under sommaren hittar du flera matlagningskurser med inspiration från hela världens kök. Jämför kurser redan idag.

Matlagningskurser


8. Starta en egen biodling

Att starta en egen biodling är inte bara viktigt för naturen utan erbjuder även en fin belöning, nämligen hemgjord honung. På en kurs i biodling lär du dig allt du behöver veta för att sköta om dina bin, du får lära dig om binas värld och kan knyta nyttiga kontakter inom området.

Biodlingskurs


9. Kropp och hälsa 

För dig som är hemma på sommaren och vill lära dig mer om träning och hälsa finns det flera olika alternativ. Friskvård omfattar alla former av fysisk aktivitet som främjar ditt välbefinnande, hjälper dig att hålla dig hälsosam och bidrar till att upprätthålla en sund livsstil. En mängd olika tränings- och motionskurser finns tillgängliga för alla, oavsett preferenser. Här kan du hitta kurser i allt från aerobics och zumba till yoga och vattenfitness.

Träning och friskvård


10. Alla sommarkurser

Följ knappen nedan för att ta dig vidare till alla kurser och kategorier som har kursstart under sommaren 2023. Du kan välja mellan kategorier som dans, barn, språk, målarkurser, hantverk och mycket mer.

Sommarkurser 2023

Senast uppdaterad: 13 jun 2023
Max Jacobsson
Site Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-05-13

Allt du behöver veta om förarintyg

Funderar du på att skaffa ett förarintyg som kvitto på dina båtkunskaper? kurser.se har samlat all fakta som behövs för dig som vill gå en kurs och förbereda dig inför härliga turer till sjöss! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-15

5 vanliga ursäkter till att inte gå en kurs

Vi vet att en aktiv fritid fylld av nya kunskaper och kreativitet får människor att växa. Men vi vet också att det finns flera hinder som ska besegras innan vi tar steget och faktiskt unnar oss det. Här är de främsta anledningarna till att många stannar hemma – och hur du kan motverka dem.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️