10 somriga kurser för hemestern

Ska du hemestra i sommar? Passa då på att gå en sommarkurs och lär dig något nytt samtidigt. Nedan finner du tio sommarkurser som passar perfekt för hemestern.

10 somriga kurser för hemestern

Hoppas du på en sommar som blandar sol och bad, avkoppling och nya lärdomar? Här på kurser.se finner du mängder med kurser som är perfekta som sommaraktiviteter eller för dig som vill testa på nya intressen.

Här hittar du alla sommarkurser för din hemester ☀️

1. Båt och sjö 🚢

Sommaren bjuder ofta in till sol och bad, om vi har tur med vädret. Du som vill kunna ge dig ut på sjön och njuta av skärgården bör veta vilka regler som gäller till havs. Med ett förarintyg kommer du lära dig navigera på havet, lära dig trafikregler med mera. Du som har en egen fritidsbåt gör helt rätt i att ta ett förarbetyg för att kunna njuta av sommaren till sjöss på bästa sätt. 

Förarintyg för båt

2. Trädgård 🌸

Under sommaren får du mycket tid att påta i trädgården. Det gäller även dig som har en balkong, eller en kolonilott. Planerar du dessutom att stanna hemma under semestern kommer du kunna hålla extra mycket koll på dina plantor.

Hitta din trädgårdskurs här 

3. Natur 🌱

Att fira sin semester hemma i Sverige gör det möjligt att upptäcka vårt vackra landskap. Ute i naturen finns det kurser för dig som vill lära dig flugfiske, lära dig mer om svampar och testa på friluftslivet. Passa på att njuta av naturen i vårt avlånga land, se alla kurser inom natur nedan.

Hitta din naturkurs här

4. Jakt och fiske 🐟

På sommaren kan du hitta mer tid till fritidsintressen som fiske och jakt. Vill du passa på att ta din jägarexamen under sommaren kan du gå en intensivkurs eller jägarskola. Du som är intresserad av fiske kan lära dig nya tekniker, tips och skapa egna wobblers.

Kurser inom jakt och fiske

5. Yoga och meditation 🧘‍♀️

Yoga och meditation belyser inte bara kroppens styrka, utan de betonar också betydelsen av mental styrka och fokus.  Idag finns över 200 olika yogaformer, var och en med sin egen unika nivå av utmaning. Sök och finn den yoga- eller meditationskurs som bäst uppfyller dina behov och preferenser. 

Sommarkurser för yoga och meditation

6. Dryck- och vinprovning 🍷

Varma sommardagar kan ofta leda till att du blir extra törstig. Vill du kanske kombinera, törsten och ett intresse med nya lärdomar? Då passar en dryckesprovning perfekt. Lär dig om vilket vin som passar till vilken mat eller ta reda på olika länders mest framstående drycker.

Dryck- och vinprovningskurser

7. Matlagning 🍽️👩‍🍳

Att testa på nya matlagningsmetoder med nya smaker och kryddor kan vara en rejäl ögonöppnare. Under sommaren hittar du flera matlagningskurser med inspiration från hela världens kök. Jämför kurser redan idag.

Matlagningskurser

8. Starta en egen biodling 🐝

Att starta en egen biodling är inte bara viktigt för naturen utan erbjuder även en fin belöning, nämligen hemgjord honung. På en kurs i biodling lär du dig allt du behöver veta för att sköta om dina bin, du får lära dig om binas värld och kan knyta nyttiga kontakter inom området.

Kurser inom biodling

9. Kropp och hälsa 💪

För dig som är hemma på sommaren och vill lära dig mer om träning och hälsa finns det flera olika alternativ. Friskvård omfattar alla former av fysisk aktivitet som främjar ditt välbefinnande, hjälper dig att hålla dig hälsosam och bidrar till att upprätthålla en sund livsstil. En mängd olika tränings- och motionskurser finns tillgängliga för alla, oavsett preferenser. Här kan du hitta kurser i allt från aerobics och zumba till yoga och vattenfitness.

Hitta din sommarkurs inom träning och hälsa här

10. Alla sommarkurser ☀️

Följ knappen nedan för att ta dig vidare till alla kurser och kategorier som har kursstart under sommaren. Du kan välja mellan kategorier som dans, barn, språk, målarkurser, hantverk och mycket mer.

Här hittar du ännu fler sommarkurser 

Max Jacobsson

Max Jacobsson

Site Manager (Visa mer)
Max arbetar som Site Manager på kurser.se som marknadsför kurser och kortare utbildningar som bedrivs på fritiden. Han kommer från Stockholm och har avlagt en kandidatexamen i Strategisk kommunikation från Umeå universitet. Max genomförde sin praktik på Keystone Education Group som senare ledde till anställning som Client Content Coordinator för att sedan kliva upp som Site Manager. På fritiden gillar Max träning och sport. Om han själv får välja en kurs skulle han vilja utvecklas i köket och därmed välja en kurs inom matlagning! (Mindre)

Om

Max arbetar som Site Manager på kurser.se som marknadsför kurser och kortare utbildningar som bedrivs på fritiden. Han kommer från Stockholm och har avlagt en kandidatexamen i Strategisk kommunikation från Umeå universitet. Max genomförde sin praktik på Keystone Education Group som senare ledde till anställning som Client Content Coordinator för att sedan kliva upp som Site Manager. På fritiden gillar Max träning och sport. Om han själv får välja en kurs skulle han vilja utvecklas i köket och därmed välja en kurs inom matlagning!

Annonser