Topp 10 målarkurser
24 mar 2023

Topp 10 målarkurser

Älskar du att måla men saknar inspiration? Eller har du alltid drömt om att testa att måla men inte vet var du ska börja? Då kan en målarkurs vara något för dig, så att du kan inspireras och utveckla dina målerikunskaper. Vi på kurser.se vill hjälpa dig med att hitta rätt kurs. Här har vi listat de topp tio kurserna inom målning som är mest populära på kurser.se just nu.

Alla kurser i listan hålls av kompetenta kursledare för att du som deltar ska kunna utveckla dina kunskaper inom området. Det finns kurser för både barn och vuxna, på plats såväl som på distans samt för både nybörjare och erfarna målare. Det finns alltså något för alla. Läs vidare och ta del av topp tio inom målning.

1

Målarkurs på distans

LMK Brevkurser 

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 28 kursbrev/månader

💰   Kostnad: 189 SEK

💬   Rating: 4,2 (baseras på 18 recensioner)

Måla i lugn och ro:

Vill du lära dig måla i lugn och ro hemifrån? Den här kursen lär dig allt du behöver veta om målning. Kursen består av tjugoåtta kursbrev som bekvämt kommer hem till dig i din brevlåda. Varje kursbrev innehåller övningsmoment för ungefär en månads övning.  

Under den här kursen får du bland annat lära dig mer om oljemålning, akvarell, krita och kol samt måla porträtt och landskap. Du bestämmer själv nivån för att utveckla dina kunskaper oavsett om du är nybörjare eller har målat tidigare. 

Läs mer om kursen här


2

Tecknakurs på distans

LMK Brevkurser

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 28 kursbrev/månader

💰   Kostnad: 189 SEK

💬   Rating: 4,4 (baseras på 33 recensioner)

Teckna människor och porträtt:

Drömmer du om att lära dig teckna? Den här kursen lär dig allt du behöver veta. Kursen består av tjugoåtta kursbrev som bekvämt kommer hem till dig i din brevlåda. Varje kursbrev innehåller övningsmoment för ungefär en månads övning. 

Under den här kursen får du bland annat lära dig att teckna människokroppen och kläder, arkitektur och porträtt. Du får även lära dig mer om att teckna perspektiv, djur, typografi, växter och skalor. Du bestämmer själv nivån för att utveckla dina kunskaper oavsett om du är nybörjare eller har tecknat tidigare. 

Läs mer om kursen här


3

Akvarell – akvarell och vetenskap

Alexandra Walsh

📍    Plats: Göteborg, Skärhamn

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 3 400–5 500 SEK

💬   Rating: 4,5 (baseras på 2 recensioner)

Få grepp på tekniker och material med vetenskapen i fokus:

Vad består akvarell av och hur påverkar dess beståndsdelar måleriet? Spelar det någon roll vilket papper som används? Och kan vattnets kvalité påverka resultatet? Det är bara några av alla frågor du kommer få svar på under den här kursen.  

Den här kursen kombinerar akvarellmålningen med vetenskapliga perspektiv. Därför passar denna kurs dig perfekt om du har målat med akvarell tidigare men inte riktigt lyckats få grepp på tekniker och material. Utöver måleriövningar får du i den här kursen göra roliga experiment och titta på akvarell i mikroskop.

Läs mer om kursen här


4

Bild & form, Konst & media

Kulturskolan Stockholm

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: Terminskurser (cirka 12 tillfällen per termin) och kortare kurser

💰   Kostnad: 750 SEK

💬   Rating: -

Låt kreativiteten flöda:

Kulturskolan i Stockholm håller flera kurser för barn och ungdomar mellan 6–22 år. Bland annat kan ditt barn gå kurserna design inriktad mot grafisk design och produktdesign, graffiti, skulptur och teckning. Kulturskolan erbjuder kurser för nybörjare och för de mer erfarna. 

Under ungefär tolv tillfällen får barnen och ungdomarna utveckla sina personliga uttryck genom att välja passande material och tekniker för att skapa utifrån sina idéer. Utöver att arbeta med självständiga projekt får ditt barn även besöka utställningar.

Läs mer om kursen här


5

Målarkurs online – Kom igång att måla

Ateljé Susanne Arvidsson

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 299 SEK

💬   Rating: -

Upptäck färger och stilar, lekfullt och kravlöst:

Vill du komma igång med ditt målande? Då är den här kursen perfekt för dig. Under den här kursen blir du inspirerad och utvecklar dina konstnärliga kunskaper. Kursen hålls på distans, och du har därför möjlighet att välja den tid och plats som passar dig. 

Under åtta tillfällen får du upptäcka olika färger och stilar. Du får exempelvis lära dig måla en klassisk himmel med mjuka moln. Enligt kursledaren Susanne Arvidsson finns inga rätt eller fel inom måleri och kursen syftar därför till att du ska bli inspirerad och få igång din fantasi på ett lekfullt och kravlöst sätt.

Läs mer om kursen här


6

Akvarellkurs helger Stockholm

Eva B Söderberg Art & Writing

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 5 timmar

💰   Kostnad: 1 100 SEK

💬   Rating: 4,8 (baseras på 5 recensioner)

Inspireras till att skapa med akvarell:

Vill du lära dig mer om akvarellmålning? Under den här kursen får du bland annat lära dig mer om komposition samt färg- och formanalys genom teknikövningar och målaruppgifter. Kursen håller till i Stockholm och du blir inspirerad till att måla i den fina omgivningen på Bastugatan med utsikt över Riddarfjärden och Gamla stan. Kursen hålls av kursledaren Eva Söderberg i hennes ateljé.  

Kursen hålls i mindre grupper vilket gör att du som deltar får möjlighet till handledning i den mån du behöver. Kursen passar både dig som är nybörjare men också för dig som målat tidigare, den passar helt enkelt alla som vill lära sig mer om akvarellmålning.

Läs mer om kursen här


7

Helgkurs Grundläggande Olja/akryl OBS! Ny Kurs!

Ateljé Ekerås

📍    Plats: Göteborg

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 2 400 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 3 recensioner)

Låt kreativiteten flöda med akryl- och oljemålning:

Vill du lära dig mer om akryl- och oljemåleri? Den här kursen lär dig grundera i de två målarteknikerna steg för steg genom gemensamma övningar. Kursen lägger stor vikt vid att måleri är glädjefyllt och inspirerar dig till att vara kreativ.  

Kursen hålls av kursledaren och konstnären Morgan Ekerås i Ateljé Ekerås i Göteborg. Morgan är verksam konstnär och har mer än femton års erfarenhet som kursledare i måleri. 

Läs mer om kursen här


8

Målarkurs online för barn och ungdomar

Ateljé Susanne Arvidsson

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 9 tillfällen

💰   Kostnad: 299 SEK

💬   Rating: 4,7 (baseras på 3 recensioner)

Måla fantasifullt med torrpastellkritor och akrylfärg:

Den här kursen riktar sig till alla barn och ungdomar som älskar att måla. Under kursens gång får ditt barn öva på att måla med torrpastellkritor och akrylfärg utifrån sin egen fantasi. Barnen får måla vad de vill och behöver inte måla av eller efterlikna foton och bilder. Ditt barns kreativitet får helt enkelt flöda under lektionerna. 

Kursen ges på distans och lektionerna går att ta i egen takt och kan ses flera gånger om. Ditt barn kan måla tillsammans med kompisar, ihop med en vuxen eller ensam. 

Läs mer om kursen här


9

MÅLA MED GLÄDJE & MINDFULNESS

Human Potential

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 20 timmar

💰   Kostnad: 1 200–1 500 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 2 recensioner)

Lär dig öppna upp för din kreativitet:

Vill du utveckla dina målerikunskaper och samtidigt få inspiration och idéer genom mindfulness? Då passar den här kursen dig perfekt. Utöver mindfulnessövningar får du lära dig olika redskap för stresshantering, detta för att du ska lära dig öppna upp för din kreativitet. 

Kursledaren Elin Mohede har sjutton års erfarenhet av att undervisa i måleri och kreativt skapande. Kursen ges på distans och du som deltar kan i egen takt måla när det passar dig.

Läs mer om kursen här


10

Målarkurs i ateljé på Södermalm

ArtistLab Stockholm

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 5–10 tillfällen

💰   Kostnad: 4 250 SEK

💬   Rating: -

Skräddarsydd konst- och målar kurs:

Kursen där du får du utveckla dina kunskaper utifrån din nivå. Under fem eller tio tillfällen får du enskild handledning av kursledaren och konstnären Peter Sköld. Du får möjlighet att lära dig det du vill lära dig mer om. Du kan under kursen arbeta med valfria material och tekniker, oavsett om du vill måla abstrakt eller föreställande.  

Kursen passar för alla som vill utveckla sitt måleri eller lära sig mer om material och tekniker. Den här kusen håller till i ateljén ArtistLab på Södermalm i Stockholm. 

Läs mer om kursen här


Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin målarkurser och är baserad på antal sidvisningar under perioden 01-03-2022 till 28-02-2023.

Letar du efter andra målarkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 500 kurser inom målning på kurser.se. Filtrera kurserna utifrån plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Senast uppdaterad: 24 mar 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-04-27

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-05-12

8 kurser för hela familjen

Vill du hitta aktiviteter för barn som också skapar mervärde för dig som förälder? Gå en kurs i det som intresserar dig och din familj! Är ni en aktiv familj och vill röra på er eller vill ni skapa ett lugn i vardagen?

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-06-27

Roliga saker att göra tillsammans – 7 kurstips

Har du slut på inspiration om vad du kan hitta på med vännerna, familjen eller din partner? Ta vidare era intressen eller upptäck ett helt nytt på en kurs du kan gå tillsammans med någon annan!

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️