Visa kurser.se som: Mobil

Målarkurs i ateljé på Södermalm

ArtistLab Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5-10 tillfällen.
4 250 SEK

Kursbeskrivning

Målarkurs i ateljé på Södermalm

Du kan arbeta i valfritt material och teknik, likaså om du vill måla abstrakt eller föreställande. Vi anpassar allt vid kursstart.

Träffarna sker alltid individuellt och inte i grupp, detta för att du ska få bästa förutsättningar att kunna fokusera på ditt eget arbete och få arbetsro. Du målar i en ateljé med kreativ atmosfär på Södermalm i Stockholm.

Träffarna kan förläggas dag eller kvällstid, och i vissa fall även helger. Platserna är begränsade så ibland är det väntetid om man vill ha en viss dag.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Målning av Carina Gillner.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Skräddarsydda konst -och målarkurser

Alla kurser börjar med att vi går igenom dina tidigare målningar (om man har några), för att se vad just du behöver utveckla och vilka eventuella kunskapsluckor du behöver fylla. Dina önskemål och behov utgör grunden för hur vi utformar din kurs.

Alla kurser är skräddarsydda vilket innebär att det inte finns några förproducerade mallar som alla deltagare ska anpassa sig efter.

Det är spännande att konst och måleri är så oerhört komplext, likaså att vi alla är olika som individer. Vi har alla olika lätt eller svårt för de olika momenten inom måleriet, vi arbetar olika snabbt och våra intressen vad det gäller bildmotiv och tematiskt innehåll ser olika ut. Våra mål och ambitioner kan också skilja sig åt. Därför utformar vi en kursplan som är anpassad efter just dig och hur dina ambitioner och förkunskaper ser ut. På det viset blir ArtistLab’s kurser mer effektiva och utvecklande, och kvalitén på de färdiga konstverken märkbart högre.

Kursen anpassas även efter om du vill ha givna uppgifter eller om du vill att vi utgår från dina redan pågående målningar. Alla kurser startar löpande, så du kan själv bestämma när du vill starta din kurs.

ABSTRAKT MÅLERI

(Nybörjare och avancerad nivå)

Vi går igenom alla grunder du behöver kunna inom material, teknik och färglära.

Det abstrakta bildspråket är unikt och skiljer sig från alla andra bildspråk. En förutsättning för att kunna utveckla ett inspirerande och originellt uttryck, är att man känner till vad som utgör grunderna inom detta bildspråk.

Det är också viktigt att man har dem kunskaper inom metod och process som krävs för att kunna formulera abstrakta bilder.

Utan dessa grundläggande kunskaper blir det svårt att kunna måla abstrakta målningar, men det blir också svårt att förstå och värdera dem, vad gör en bild bättre eller sämre än någon annan? När är bilden färdig?

Steg för steg bygger vi på dina kunskaper inom det abstrakta måleriet, och vi utgår hela tiden från de målningar du producerar under kursen.

FÖRESTÄLLANDE MÅLERI

(Nybörjare och avancerad nivå)

Vi går igenom alla grunderna inom material, teknik, färglära, perspektiv och anatomi m.m.

Du får även konkreta kunskaper i hur man på ett effektivt sätt använder sig av anpassade arbetsmetoder och processer som passar just din typ av motivvärld. Detta både underlättar arbetet och bidrar till en högre konstnärlig kvalité på de färdiga målningarna.

Du får också lära dig hur man utvecklar ett eget uttryck och tema i sina målningar.

I början när man lär sig måla föreställande målar man av föremål, människor och landskap i studiesyfte, vilket är ett mycket bra sätt att lära sig grunderna på. Men hur gör man i nästa steg, om man vill att sina målningar inte bara ska bli avbildningar, utan kunna anses vara konst?

Det är vanligt att man fastnar i studienivån och fortsätter att måla av motiv, men med tiden uppstår för många en önskan om att komma vidare med sitt måleri, men man vet inte hur.

Vad gör en föreställande målning bra? Hur ska man kunna bedöma om en målning är färdig eller inte? Vad gör en målning bättre eller sämre?

Frågorna antyder vilken typ av kunskap man behöver för att kunna utvecklas inom sitt måleri, det är lika centrala frågor både för nybörjaren och för den som är mer avancerad och erfaren i sitt måleri.

För mer utförlig information besök hemsidan för ArtistLab!

artistlab.se

Kostnader

Du kan välja en kurs med 5 st. eller 10 st. träffar. Varje träff är 2,5 tim.
Priset är 4250 kr för 5 st. träffar och 8500 kr för 10 st.

(Givetvis går det bra att dela upp betalningen om så önskas).

Kursledare

Om ArtistLab´s handledare Peter Sköld ​ ​

Jag som driver ArtistLab heter Peter Sköld och är en professionell konstnär med regelbundna utställningar i gallerier och konsthallar i Sverige och Tyskland. Min konst finns representerad i många samlingar i Sverige och Europa, och har erhållit flertalet stipendier i Sverige och Tyskland.

Sammantaget har jag 10 år av utbildning inom konst, bl.a. 5 års utbildning vid Akademie der Bildenden Künste München, i Tyskland. (Konsthögskolan i München).

​Jag har stor erfarenhet av att undervisa och handleda inom konst och måleri på många olika nivåer, från absoluta nybörjare till professionella konstnärer med konsthögskoleutbildningar.

​Som konstnär har jag bred kunskap av att arbeta med olika material och tekniker. Mina arbeten har både tematiskt och stilmässigt genomgått många förändringar genom åren, vilket har medfört att jag samlat på mig stora erfarenheter och omfattande kunskaper om såväl teknik och material som olika teman och stilriktningar.

​I alla skeden av min egen konstnärliga utveckling, från studietiden till idag, har jag med stort intresse reflekterat kring kreativitet och konst. Det har bidragit till att jag utvecklat ett stort pedagogiskt intresse grundat på omfattande erfarenheter av att undervisa och att handleda på många olika nivåer.

​Min handledning utgår alltid från kursdeltagarens perspektiv och förutsättningar. Den är konstruktiv, pedagogisk och målinriktad. Som aktiv professionell konstnär har jag även en aktuell anknytning till samtidskonsten, något som är extra viktigt vid exempelvis handledning av arbetsprover.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Målarkurs i ateljé på Södermalm.

ArtistLab Stockholm

MÅLARKURSER FÖR ALLA TYPER AV KONSTNÄRER PÅ ALLA NIVÅER

ArtistLab erbjuder målarkurser och konstkurser till alla typer av konstnärer och konstintresserade på alla nivåer. ​ Kurserna vänder sig både till nyfikna nybörjare och professionella konstnärer som behöver fördjupade kunskaper och ny inspiration för att komma vidare i sitt konstnärskap....


Läs mer och visa alla kurser med ArtistLab Stockholm

Kontaktuppgifter till ArtistLab Stockholm

ArtistLab Stockholm

Krukmakargatan 22
11851 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Målarkurs i ateljé på Södermalm!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 23 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser