Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Kurser att gå utomhus

Kurser att gå utomhus - vi listar våra bästa tips

Vill du gå en kurs men känner dig lite osäker på om det är rätt i dessa tider? Du vill passa på att lära dig något nytt och träffa nya människor (om än på lite avstånd) men vet inte hur? Vissa arrangörer har erbjudit kurser utomhus sedan länge medan andra har ställt om sin verksamhet i och med pandemin. I denna artikel så listar vi olika kurser som man kan utgöra utomhus. 

Självklart har vädret ett finger med i spelet när det gäller utomhuskurser och det är upp till varje enskild arrangör hur man löser detta. Vissa har även möjlighet att flytta in kursen i stora lokaler där man kan hålla ordentligt avstånd. Ett tips är att anpassa kläder efter väder och tänka till vad man kan behöva ha med sig.

Vill du utveckla ditt måleri?

Att måla är ett sätt att få utlopp för din kreativitet. Det finns kurser både för dig som är nybörjare och för dig som är mer erfaren. Måleri är en aktivitet som med fördel kan genomföras utomhus. Låt dig inspireras av omgivningen med fantastiska dofter, den ljumma vinden och stillsamt fågelkvitter. Här finns möjlighet att lära sig mer om komposition, teknik och de olika färgernas karaktär. Vad sägs om akvarellmålning i parken, lär dig teckna utomhus eller oljemålning under bar himmel? 

- Eva B Söderberg Art & Writing 

- Jacobsgården 

- Carina Köster Akvarell 

- Konstnärerna Lucie Rääf och Kerstin Wessberg

Målarkurser på distans

Hunden - människans bästa vän

Att gå en kurs med en vän är ett roligt sätt att umgås. Så varför inte gå en kurs med din hund? Ett ypperligt sätt för er att lära känna varandra bättre och utveckla ert samspel. Hundkurser passar ypperligt att göra utomhus och här har vi listat några exempel på arrangörer. Utbudet varierar och du kan gå en kurs i exempelvis vardagslydnad, agility, koppelträning, valpkurs eller nose work.

- Hundcompagniet 

- Hundorado 

Kropp och hälsa

Något som vi alla bör prioritera är oss själva. Att ta hand om kroppen, investera tid i personlig utveckling och hitta dina prioriteringar är viktigt för välmåendet. Inom detta finns en rad olika distanskurser men även en hel del som man kan göra utomhus. Vad sägs om att kombinera cykling med yoga, testa utomhusträning eller kanske boka coachningssamtal? Allt detta och mycket mer hittar du hos dessa arrangörer. 

- Hello flow 

- Yogaland - Stockholm Medicinska Yogaklinik

- Crossnature

Exempel på fler arrangörer som erbjuder utomhuskurser:

- Foto och film - Mästerfoto 

- Jakt och skytte - Elite Hunt 

- Måleri, yoga & meditation - Illumino-lysupp AB 

För dig som föredrar att läsa en kurs på distans finns självklart ett stort utbud.

Alla distanskurser

Senast uppdaterad: 12 maj 2020

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.