7 distanskurser som lindrar din stress

Har du fastnat i ett destruktivt stressmönster? Längtar du efter att känna mer balans och glädje i din vardag? kurser.se listar här 7 distanskurser som lindrar din stress och hjälper dig att skapa en mer harmonisk, glädjefylld tillvaro.

Ditt tålamod är mindre än normalt och du känner dig ofta irritabel. Du har börjat få svårt att minnas vardagliga saker som vad du åt till middag igår eller vem du skulle ringa och varför. Du har svårt att slappna av ordentligt och känner dig aldrig riktigt utvilad trots att du sovit. Känner du igen dig i någon av beskrivningarna? Då är den här artikeln för dig.

Stress är bra. Åtminstone i kortare stunder. Det är en naturlig, djupt rotad del av vår mänskliga överlevnadsinstinkt med den viktiga funktionen att kort och gott hålla oss vid liv. Stressreaktionen utlöser adrenalin, kortisol och andra viktiga hormoner som ger oss det energipåslag vi behöver för att klara en farlig eller krävande situation.
Ser du till exempel ditt barn rusa ut mot vägen samtidigt som en bil närmar sig, gör adrenalinet att du snabbare kan agera för att skydda barnet. I korta stunder gör stressreaktionen alltså nytta.  

Verklig eller inbillad fara - hjärnan reagerar likadant

Problemet med stress uppstår när den blir mer kronisk. Får du inte ordentlig återhämtning mellan varven, vila och möjlighet att sänka nivån av stresshormoner i kroppen igen blir det till slut skadligt för både kropp och knopp. Den vardagsstress vi möter idag handlar sällan om direkt livsfara, men hjärnan kan inte skilja på vad som är verkligt och inbillat hot. Därför kan samma starka stressreaktion slå till vid tankar som “Jag kommer aldrig hinna det här!”, “Säg inte att Mias läkartid var idag!?” eller “Jag måste ha tappat plånboken!”, som i verkligt livshotande situationer.  

Känner du att du fastnat i ett destruktivt stressmönster som påverkar din vardag negativt? Kamomillte och avslappningsövningar i all sin ära, men ibland behöver man lite extra hjälp att ta sig ur den onda spiralen. Genom självreflektion och värdefulla metoder kan du lära dig att skapa en mer balanserad och glädjefylld tillvaro.

Här följer 7 tips på distanskurser som hjälper dig att lindra din stress.  

Stresshantering med EFT (Tapping)

EFT är ett skonsamt och ändå kraftfullt verktyg att använda för hantering av det mesta som har en känslomässig grund. Med hjälp av EFT och enkla handgrepp kan du minska din stress och sänka nivåerna av stresshormonet kortisol. I denna distanskurs lär du dig snabbt grunderna i klassisk EFT,  samtalar och finner lugnet i stunden både med hjälp av EFT mindfulness och guidade meditationer.

Gå till Stresshantering med EFT

Förbättra ditt välmående, du kan förändra dig

En distanskurs i personlig utveckling och stresshantering där du med hjälp av personliga övningar upptäcker positiva känslor som leder till nya möjligheter, idéer och välbefinnande. Du lär dig nya färdigheter du genast kan ta i bruk i ditt vardagsliv.

Gå till Förbättra ditt välmående, du kan förändra dig

Mindfulness grundkurs online med coach

En grundkurs i mindfulness där du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. Att vara mer fokuserad på det du gör och minska påverkan av distraktioner och tankevandring. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre. I träningen lär du dig bland annat att möta verkligheten som den är och tydligare se vilka valmöjligheter du har.

Gå till Mindfulness grundkurs

Återhämtningsprogram - Distans

Programmet ger dig verktyg för att stilla tankarna som snurrar, bland annat med hjälp av vägledda meditationer, mindfulness, personlig utveckling, andlig utveckling, stresshantering, intuitionsövningar och kost för läkning. Du får även verktyg som hjälper dig att komma vidare i din situation.

Gå till Återhämtningsprogram

Mindfulness - här och nu, på distans

I kursen får du ta del av olika enkla övningar i att vara medvetet närvarande. Vid övningarna används olika sinnen för att uppmärksamma och reflektera kring de olika intryck man upplever i ögonblicket. Du får även kort ta del av de teorier och den forskning som finns kring mindfulness. I gruppen reflekterar och pratar ni tillsammans om de tankar och upplevelser som kommer upp under resans gång.

Gå till Mindfulness här och nu

LEVA I NUET Mindfulness - kurs för alla

En kurs för dig som längtar efter balans och positiva förändringar. Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av meditation och mindfulness så behöver du med jämna mellanrum fylla på din naturliga livskraft regelbundet. Leva i Nuet - kursen ger dig mängder av inspiration och övningar. Där får du uppleva stillhet, frid och harmoni. 

Gå till Leva i nuet

Stärk ditt hälsokonto - karriär, stress, här och nu

En karriär ska vara något roligt, givande och utvecklande. Kursen erbjuder möjligheten att hitta verktyg och nya mönster i vardagen för ett starkare hälsokonto, både för kropp, knopp och själ! Vi delar med oss och övar mellan varje träff.

Gå till Stärk ditt hälsokonto

Se alla kurser i stresshantering


Annonser

Du kanske också är intresserad av: