Visa kurser.se som: Mobil

Återhämtningsprogram - Distans

Soulful Living
Kursinformation
Distans
30 veckor
2021-11-03
7 995 SEK

Kursbeskrivning

Verktyg för återhämtning - Distansprogram

Mindfulness, stresshantering och meditation

Söker du verktyg som mindfulness, stresshantering och meditation för återhämtning efter utmattning eller vid stressrelaterad ohälsa?

En återhämtningsprocess är en process på många plan där stöd och hjälp från omgivningen är en viktig del. När vi är utmattade, deprimerade eller känner oss brutna på annat sätt kan det ibland kännas svårt att ge sig ut och söka efter detta stöd. Därför har vi nu utformat ett onlineprogram som du kan delta i hemifrån i din egen takt.

Programmet riktar sig främst till dig som har en utmattningsproblematik men det är precis lika aktuellt om du har sorg eller har gått igenom något annat trauma i ditt liv eller om du upplever annan stressrelaterad problematik. Programmet ger dig verktyg för att stilla tankarna som snurrar bland annat med hjälp av vägledda meditationer, mindfulness, personlig utveckling, andlig utveckling, stresshantering, intuitionsövningar och kost för läkning. Du får även verktyg som hjälper dig att komma vidare i din situation.

Programmet knyter samman moderna kunskaper i mindfulness och stresshantering med olika meditationstekniker. Det innehåller teori från andliga profiler som tex Dalai Lama, Eckhart Tolle, Wayne Dyer och James Twyman. Den andliga litteraturen hjälper oss att skifta perspektiv på tillvaron och finna en djupare mening. Där finner vi även tekniker för att skifta fokus från det intensiva tankearbetet till ett liv med hjärta och själ som vägvisare.

Du kan välja om du endast vill gå detta programmet i 30 veckor eller om du vill fortsätta på utbildningen till Diplomerad Återhämtningsterapeut som består av ytterligare 50 veckors påbyggnad. Du kommer att få inloggning till en utbildningsplattform och där får du tillgång till en ny lektion varje vecka. Du kan se lektionerna om och om igen och i vilken takt du vill. Lektionerna är mellan 20 minuter och 1 timme långa. De är utformade så att det inte blir för mycket information i varje lektion för att även du som har problem med att hämta in information ska orka ta del av innehållet. Det finns dessutom möjlighet att diskutera lektionerna i utbildningsplattformen samt att ställa frågor.

Utöver lektionerna kommer du även att ha möjlighet att delta i ett onlinemöte varannan vecka. Mötena syftar till att peppa och lyfta varandra och när vi ses online kan du själv välja om du vill ringa in via din telefon eller om du vill synas i bild i videokonferensen. Mötena är inte obligatoriska om du inte tänker utbilda dig till Återhämtningsterapeut, du väljer alltså själv om du vill vara med på dessa eller inte.

När du har deltagit i samtliga tre moduler blir du direktkvalificerad till att gå vår distans utbildning där du utbildar dig till Återhämtningsterapeut. Dessa tre moduler ingår i programmet och genom att ha tagit del av dessa tre moduler och lämna in en skriftlig sammanfattning med reflektioner har du redan gått de första 30 lektionerna på utbildningen till Återhämtningsterapeut.

Modul 1: Att landa och släppa taget, meditationer, rädsla och kärlek - 10 lektioner

 • Att släppa kampen
 • Sinne, kropp och själ
 • Meditationer som syftar till att landa
 • Ångest, orsak och hantering
 • Här och nu
 • Rädsla och kärlek

Modul 2: Att se på sig själv, stress orsak och verkan, intuition och mindfulness - 10 lektioner

 • Mindfulness
 • Meditationer
 • Intuition
 • Vem är du?
 • Stresshantering

Modul 3: Att gå framåt, kost, örter, kreativitet och att styra sin energi - 10 lektioner

 • Läkande mat
 • Att läka med örter
 • Meditationer
 • Kreativitet
 • Min nya väg - att styra sin energi
 • Att våga leva - ta över styrspaken i ditt liv
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vem riktar sig programmet till?

 • Till dig som är eller har varit utmattad eller upplever stress och oro som söker verktyg för återhämtning.
 • Till dig som varit med om annat trauma som tex sjukdom, skilsmässa eller annat där du söker stöd och verktyg för att komma vidare i din process.
 • Till dig som funderar på att läsa till Återhämtningsterapeut men först vill känna dig för om utbildningen passar dig.
 • Till dig som vill veta mer om mindfulness, stresshantering, meditation, personlig och andlig utveckling

Kostnader

Samtliga 3 moduler 7995 kr.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Återhämtningsprogram - Distans.

Soulful Living

Marie Ternrud, Emilia Möller

Soulful Living - Återhämtning & Självkänsla

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i...


Läs mer och visa alla kurser med Soulful Living

Kontaktuppgifter till Soulful Living

Soulful Living

Kungstorpsvägen 10 B
23632 Höllviken

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Återhämtningsprogram - Distans!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 18 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Återhämtningsprogram - Distans, fyll i följande uppgifter: