Visa kurser.se som: Mobil
Två vänner konverserar

5 sätt att få en vän att följa med på kursen

Är du sugen på att gå en kurs, men tycker att det är jobbigt att vara i ett sammanhang där du inte känner någon? Du är inte ensam! Många av våra besökare känner precis som du. Därför har vi gjort en lista med fem sätt att få en vän att följa med på kursen! 

Vi vet att vi utvecklas när vi lär oss nya saker, men vi vet också att det är ganska skrämmande att möta ett nytt sammanhang helt ensam. Dessutom verkar vi hela tiden få mindre tid över för att umgås med våra vänner. Så varför inte slå två flugor i en smäll? Ta med dig vännen till kursen! Är hen svårövertalad? Testa det här: 

Ge bort en kurs i present 

Överraska den nyblivna jubilaren med en kurs som ni kan gå tillsammans.Tänk på att förbereda först, fråga en eventuell partner om det fungerar tidsmässigt eller hör dig för om hen har mycket på jobbet framöver. Är det för dyrt att betala både din och din väns kursavgifter? Fråga ett gäng om ni kan lägga ihop! Vem vet, kanske hakar ännu fler på? 

OBS! Viktigt att kursen faktiskt är något som hen är intresserad av, annars är risken stor att din present uppfattas som lite självisk. 

Anpassa dig efter vännen 

Vill du verkligen gå just precis den där kursen eller är du bara trött på vardagen? Nya intryck som bryter våra mönster ger ny energi och leder ofta till både nya hobbies och nya kontakter (som du kan övertyga att gå en annan kurs med dig vid ett senare tillfälle). Om du kan tänka dig att gå en danskurs, lära dig att dreja eller segla men din kompis bara är intresserad av att dansa: Ge dig på den lägst hängande frukten och påbörja operation Gemensam danskurs. 

“Vi ses ju så sällan numera” :( 

Ingenting är så effektivt som dåligt samvete. Kan tyckas elakt, men nöden har ingen lag. Du vill ju faktiskt inte behöva dyka upp på kursen helt ensam. Berätta för din vän hur mycket du saknar tiden då ni träffades oftare, hur mycket er vänskap betyder för dig och hur glad du skulle bli om hen ville följa med på en kurs. Ni skulle ha ett stående inslag i vardagen som var riktigt bra för er vänskap. Snipp snapp snut, så var ensamheten slut. 

Hitta den gemensamma faktorn 

Är din vän också intresserad av att lära sig nya saker? Är hen villig att prioritera om lite så att tid frigörs för en kurs? Toppen, du är redan halvvägs mot mål! Se nu till att hitta ert gemensamma intresse. Verkar ert gemensamma intresse lite väl smalt? Inga problem, här på kurser.se finns kurser i alla möjliga kategorier. Matematik, parkour, qigong, kroki, biodling, naturfoto, you name it – we have it! Är det ändå svårt att hitta ett gemensamt intresse? Gör vårt quiz för se vilken hobby som passar er! 

Fråga! 

Handen på hjärtat nu – Har du ens frågat? Många av oss är så pass rädda för att eventuellt bli ratade att vi faktiskt inte vågar fråga. Att få ett nej betyder inte automatiskt att din vän vill umgås med dig, det betyder kanske bara att hen inte vill gå just den där kursen. I så fall kan ni hitta en annan kurs tillsammans? Eller bestämma ett annat tillfälle? Eller använda dig av presentknepet, det dåliga samvetet eller ta en fika och brainstorma vad ert gemensamma intresse är. 

Du hör ju, det är verkligen ingen fara! Så: Fråga på en gång! Ta upp telefonen, eller stäng ner webbläsaren om du redan har telefon i handen och smsa din vän NU! Du kan tacka oss sen när ni har lärt er lindy hop, testat hathayoga eller gått en stadsvandring. 

Hitta en kurs


PS! Här är några kurser som är extra kul att ha med sig en kompis till:

Senast uppdaterad: 17 maj 2021

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.