Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Båtägarkurs och båtpool för kvinnliga seglare

Vind o Vatten Seglingskurser
Kursinformation
Dalarö
8 kursdagar och 16 dagars egen segling
Start april 2020 , datum planeras gemensamt. Kursen avslutas i oktober 2020.
Sista anmälan: Ju tidigare anmälan desto större chans att välja seglingstid till sommaren!
17 500 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Båtpool och båtägarkurs för kvinnor

Båtägarkurs och båtpool för kvinnor - Projekt Leia

Kursen, som kallas Projekt Leia, är delat i två delar och innefattar en segelbåts hela aktiva säsong från april till oktober. Förutom att lära sig om båten, får varje deltagare använda den självständigt under två sommarveckor samt en helg vår eller höst. Max fyra deltagare!

Kursens innehåll

Den ena delen är en praktisk kurs som innefattar vårsäsongen (april/maj) med vårrustning, sjösättning, påmastning samt genomgång och uppstart av system som el, laddning, motor, toa, vatten och värmare, och höstsäsongen (september/oktober) med avmastning, konservering av motor och vattenburna system och förberedelse för båtens vistelse på land över vintern. Deltagarna genomför tillsammans alla dessa moment med coaching av kursledaren.

Vi gör det som behöver göras med båten för att hålla den i fint skick. Deltagarna kan själva påverka innehållet i kursen om det finns särskilda områden man vill lära sig om.

Denna del består av totalt ca 8 heldagar.

Den andra delen består av självständig segling under sommaren: Varje kursdeltagare får använda båten för egna äventyr under två sommarveckor plus en helg vår eller höst. Det går även bra att till ett förmånligt pris boka in mer tid när båten är ledig. 

Kursbåten

Kursbåten är en Albin Accent, en 26 fots cruisingbåt, som är utrustad med bland annat värmare, pentry, toa med tank, autopilot, solcell, plotter och ett praktiskt sittbrunnskapell.

Kursens omfattning

April-oktober 2019 fördelat enligt följande, totalt ca 8 kursdagar och 16 dagars egen segling.

  • två helger i april - vårrustningskurs
  • 25 april sjösättning
  • därefter– påmastning, genomgång av båt och motor
  • Maj, ca 2-4 tim, personlig genomgång och coaching på båten inför självständig segling
  • Maj-september: En helg + 2 sommarveckor: Självständig segling
  • September/oktober, ej ännu beslutade datum, ca 2-3 dagar: Avslutning av båtsäsongen med avmastning, motorkonservering, iordningställande för vinter, täckning etc.

Dessutom kan någon kvällsaktivitet tillkomma där vi går igenom teori eller praktik, t ex grundläggande elkunskaper eller splitsning och tagling.

Kursen äger rum på Dalarö

Leia ligger på Dalarö, i Askfatshamnen på land på vintern, och i Vadviken på sommaren. Det går bra att ta sig till Dalarö med kommunala färdmedel från Stockholm på ca 1 tim, med bil ca 40 min.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Gänget från första året med Projekt Leia – alla på en gång! Så här många är vi aldrig ombord annars! Alla seglar båten självständigt med sina egna vänner – eller med varandra. Båten passar bäst för 2-3 personer.

Målgruppen för denna kurs är kvinnor som har seglingserfarenhet från tidigare och vill prova hur det är att ha båt och få lära sig allt man inte lär sig på en seglingskurs men som är viktigt att kunna som båtägare. Kursen riktar sig till dig som funderar på att skaffa egen båt och som vill få mer kunskaper om hur det fungerar att äga och sköta en båt.

För att kunna anmäla dig till kursen bör du ha seglat en del tidigare och ha kunskaper motsvarande seglarintyg steg 2, samt minst förarintyg.

Den typiska deltagaren;

  • Du har seglat med dina vänner eller din partner och har koll på hur själva seglingen går till. Du kan sköta roder och skot, och har varit med om alla moment ombord, men du har ännu inte tagit självständigt skepparansvar för en båt.
  • Du har haft båt tidigare och längtar tillbaka till det och vill ha mer kunskaper när det gäller praktisk skötsel av en segelbåt, och dessutom få tillgång till en segelbåt att segla, utan att behöva äga en.
  • Du har gått seglingskurs och navigationskurs men saknar praktisk kunskap om hur det funkar att ha och sköta en båt, och vill veta vad det innebär att ha båt innan du går vidare och köper en egen.

Kursintyg

Efter kursen kommer du att ha erfarenheter av att ha skött och seglat en båt självständigt - dvs du är färdig för att skaffa en egen båt!

Kostnader

17500 kr för hela säsongen och alla delar.

Tillägg för högsäsongsveckor och möjlighet till avdrag för vissa arbetsinsatser.

Deposition för båten och för nycklar.

Enbart kursdelen, 8 dagar kostar 8900 kr

Kursledare

Birgitta Silfverhielm äger och driver Vind o Vatten sedan 2004. Birgitta har ägt egna segelbåtar i hela sitt vuxna liv, dvs de senaste fyrtio åren. Hon arbetat med seglingsutbildning sedan 1987. Hon har tidigare hållit i fyra säsonger av projekt Leia.

Anna Drougge är känd kappseglare från såväl Volvo Ocean Race som från Gotland Runt/ÅFOR där hon utmärkt sig i DH (double handed) klassen. Hon är en erfaren projektledare och coach och har mångårig erfarenhet av skötsel och hantering av alla typer av båtar.

Under säsongen 2020 då Birgitta är ute och långseglar kommer Anna Drougge att hålla i projekt Leia.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtägarkurs och båtpool för kvinnliga seglare.

Vind o Vatten Seglingskurser

Välkommen till Vind o Vatten på en seglingskurs

Välkommen till Vind o Vatten - Seglingskurser

Vind o Vatten har funnits sedan 2006. Vi bedriver kursverksamhet med fokus på seglarintygen steg 1-3, samt privata kurser. Vi arrangerar även specialkurser i säkerhet och båtskötsel, och erbjuder skräddarsydda kurser på våra båtar eller på din egen båt. Vi...


Läs mer och visa alla kurser med Vind o Vatten Seglingskurser

Kontaktuppgifter till Vind o Vatten Seglingskurser

Vind o Vatten Seglingskurser

c/o Birgitta Silfverhielm
Nämdövägen 5
137 71 Dalarö

Recensioner
Bli den första att recensera Båtägarkurs och båtpool för kvinnliga seglare!

Liknande kurser