Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

ABC Skärgårdskurs - Segling, navigation och boende ombord i Stockholms skärgård

ABC Seglarskola / Båtskola
Kursinformation
Nacka, Stockholm
3-5 dagar
Maj-September 2016
5 950 - 6 950 SEK

Kursbeskrivning

ABC i segling och navigation. Bo ombord och segla i Stockholms skärgård.

Vill du lära dig att segla och navigera under en härlig eskaderkurs med skolbåtar som seglar tillsammans i Stockholms skärgård  maj-september? ABC Seglarskola/Båtskola har praktiska seglarkurser för dig som vill lära dig att segla och navigera i en härlig miljö bland tusentals kobbar och skär.

Segling, navigering och boende i Stockholms skärgård - Båtkurs med ABC Seglarskola

Under 3-5 dagar får du bo ombord på seglarskolans båtar samtidigt som du lär dig segla och navigera i Stockholms skärgårds vackra naturmiljö. Tillsammans lägger vi till i gästhamnar i Stockholms skärgård eller så ankrar vi i naturhamnar i ytterskärgård som Ornö, Nämdö, Biskopsön, Björkskär, Sandhamn, Möja och Nassa. Vi seglar och navigerar på dagarna och avslutar med en härlig middag på kvällen. Mörkernavigering genomförs en kväll/natt. Seglarkursen ges i tre steg (svårighetsgrad). Ange i intresseanmälan vilket steg som du är intresserad av:

Steg 1. Grundkurs för nybörjare
Du får kunskaper som krävs för Seglarintyg Steg 1 samt praktiska navigationskunskaper på Förarintygsnivå. På Kursen får du lära dig segelbåtens beståndsdelar, grunderna i segelteori, att hantera ett segel, styra segelbåten, lägga till vid brygga och naturhamn, väjningsregler, praktisk skärgårdsnavigering och mycket mer. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Steg 2.  Fortsättningskurs
För dig som har gått Steg 1 eller har varit aktiv som gast i många år. Under denna kurs repeteras först Steg 1 och därefter får du på denna fortsättningskurs lär dig öka farten segelbåten genom bättre trim på segel o skotning samt mer om vädrets betydelse av att nyttja vindvridningar och olika vindstyrka  vid av bymoln och frontpassager. Du får också insikt i betydelsen av ett väl planerat, klokt  vägval vid skärgårdsnavigering nivå Förarintyg. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Steg 3. Avancerad kurs
För dig som har gått Steg 2 eller har många års erfarenhet som rorsman, skeppare. Under seglarkursen repeterar vi kunskaperna som ges under Steg 2. Därefter finslipas seglingsteknik, segeltrimning förfinad manövreringteknik. Du får fördjupad kunskap om segelbåten och dess utrustning. Normalt genomförs övningspass spinnakersegling. Du kommer även att lära dig att göra vägval vid vindvridningar och olika varierande vindstyrka. De teoretiska och praktiska navigationsövningarna ligger på Kustskapparnivå. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Dag & Starttid                                                  
3 dygn. Fredag kl 10.00 - Söndag
4 dygn. Måndag kl 09.00 - Torsdag
4 dygn. Torsdag kl 09.00 -Söndag
5 dygn. Måndag kl 09.00 - Söndag

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För nybörjare och avancerade som vill lära sig segla och navigera. Kursen kan beställas som privatkurs för enskild eller sällskap.

Kursintyg

Efter avslutat kurs kan du som vill ta examen för det steg du har genomfört kursen. Du som vill kan även skriva prov för att få ett Förarintyg eller Kustskepparintyg (förutsatt tidigare Förerintyg). Du som har gått Steg 3 kan examineras för seglarintyg Steg 3. (examinationsavgift 300 kr). Intygen förs in med sigill i NFB:s blåa intygsbok.

Kostnader

5 500 kr för 3 dagar
6 600 kr för 4 dagar (5 400 kr under lågsäsong)
7 600 kr för 5 dagar

* För dig som vill examineras för ett Seglarintyg tillkommer en examinationsavgift på 300 kr.för ett Seglarintygs sigill som stämplas in i NFB:s blåa intygsbok. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om ABC Skärgårdskurs - Segling, navigation och boende ombord i Stockholms skärgård .

ABC Seglarskola / Båtskola

ABC Seglarskola - Saltsjö-Duvnäs, Seglarkurser i Stockholm

Seglarkurser och andra båtkurser i Stockholm - ABC Seglarskola/Båtskola

Vill du lära dig att navigera, hantera din motorbåt eller segla? ABC Seglarskola/Båtskola har kurser för dig som vill utöva praktisk segling, motorbåtsmanövrering samt teoretisk och praktisk kunskap till sjöss i navigering. ABC Seglarskola/Båtskola är ett familjeföretag som har varit aktivt  i...


Läs mer och visa alla kurser med ABC Seglarskola / Båtskola

Kontaktuppgifter till ABC Seglarskola / Båtskola

ABC Seglarskola / Båtskola

Saltsjöbadsvägen 77-79
131 50 Saltsjö-Duvnäs

Tel: 08-716 71 40
Mobil 0705-641 620

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ABC Skärgårdskurs - Segling, navigation och boende ombord i Stockholms skärgård !

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser