Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar
 

Mer om Seglarkurs i Stockholm

Hoppa i jollen och hissa seglen! Här finns seglarkurser som tar dig till sjöss. 

I Stockholms vatten finns det många möjligheter att utveckla din seglingskunskap. Här ovan finns ett stort utbud av seglarkurser och privatlektioner hos en rad olika seglarskolor i Stockholm. Urvalet är stort och du finner kurser som lär dig hissa segel, tävla i kappsegling eller hur du hanterar att segla i den yttre skärgården.
Nedan finns kort information kring ett urval av olika kurser som finns.

Navigera mellan holmar och skär - lär dig att navigera.

Stockholms skärgård har ca 25 000 öar, holmar och skär, därför är det ett perfekt vatten för att lära sig navigering och därmed minimera risken att gå på grund i sommar.


För dig som är nybörjare och vill segla finns flertalet nybörjarkurser.

Det finns inget bättre än att lära sig något nytt och att skaffa sig en ny hobby. På nybörjarkurserna får du bland annat lära dig knopar, hur du hanterar båtar i hamn, enklare navigering samt teoretiska och praktiska grunder. 

Seglarintyg 

För dig som vill ha ett “båtkörkort” eller som vill fräscha upp dina kunskaper finns möjligheten att ta ett Seglarintyg. Seglarintygen är uppdelade i olika nivåer. Som innehavare av Seglarintyg 1 förväntas du självständigt kunna hantera och framföra en mindre segelbåt i kustnära farvatten under bra väderförhållanden. Dessa delar finns med i utbildningen för Seglarintyg 1. Där går man igenom grundläggande kunskaper i segling, terminologi och sjömanskap.

Seglarintyg 2 ger fördjupade kunskaper och lär dig att sätta mer fart på båten.
Innehavaren av Seglarintyg 2 förväntas att självständigt kunna hantera en segelbåt med motor i kustnära farvatten i skiftande väder.

För dig som önskar förarintyg finner du mer information och kurser här.
Förarintyg i Stockholm

Segling med kollegorna eller kompisgänget

Självklart tycker vi du ska ta med dig kollegorna eller kompisarna på upptäcktsfärd i Stockholms skärgård. Ni kan välja mellan massor av aktiviteter, njuta av en dag på en 50-fotare, segla små jollar eller varför inte vara med på ett match race.

Är de kappsegling? Nej de ä lörda!

För dig med drömmar om kappsegling så finns det självklart massor att lära sig. Du kommer få värdefull kunskap om hur du seglar din båt snabbare och all information du behöver för att börja kappsegla. 

Här finns kurserna för dig som vill segla i utlandet.
Seglingskurs utomlands

Jämför kurser

Övningsfrågor förarintyg

Övningsfrågor inför förarintyget

Testa dina kunskaper inför det kommande teoretiska provet. Gör övningsprovet här »