Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

ABC i segling. Weekendkurser med kölbåtar och jollar

ABC Seglarskola / Båtskola
Kursinformation
Nacka, Stockholm
2-3 dagar
Maj - Oktober 2018
3 950 - 4 450 SEK

Kursbeskrivning

Seglarkurs över en helg i Stockholm

Helgkurs för dig som vill lära dig att segla i Stockholm - ABC Seglarskolan

Skulle du vilja lära dig att segla kölbåt och eller jolle? ABC Seglarskola/Båtskola har seglarkurser om två eller tre dagar för dig som är nybörjare eller erfaren seglare. Båtkurserna ges i tre steg. Ange i intresseanmälan vilket steg av seglarkursen som du vill gå: 

Steg 1. Grundkurs för nybörjare
Du får kunskaper som krävs för Seglarintyg Steg 1. På Kursen får du lära dig om segelbåtens beståndsdelar, grunderna i segelteori, att hantera ett segel, styra segelbåten, väjningsregler, att lägga till vid brygga, man överbord övning och mycket mer. Merparten av kursen genomförs i kölbåt ( normal familjehavskryssare) och vissa pass i stabil segeljolle,  På begäran kan hela kursen genomföras med segeljolle. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Steg 2.  Fortsättningskurs
För dig som har gått Steg 1 eller har varit aktiv som gast i många år. Under denna kurs repeteras först Steg 1 och därefter får du på denna fortsättningskurs lära dig öka farten på segelbåten genom bättre trim på segel o skotning samt mer om vädrets betydelse av att nyttja vindvridningar och anpassad segelföring vid olika vindstyrkor vid bymoln, frontpassager. Du får också insikt i betydelsen av ett väl planerat, klokt  vägval vid skärgårdsnavigering nivå Förarintygsnivå. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Steg 3. Avancerad kurs
För dig som har gått Steg 2 eller har många års erfarenhet som rorsman, skeppare. Under seglarkursen repeterar vi kunskaperna som ges under Steg 2. På  Steg 3 kursen finslipas seglingsteknik-manövrering, segeltrimning förfinad manövreringsteknik och styrteknik i vågor. Du får fördjupad  kunskap om segelbåten och dess utrustning. Normalt genomförs flera övningspass med spinnakersegling Du kommer även att lära dig styrteknik i vågor, att göra bästa vägval vid vindvridningar och segelföring vid olika varierande vindstyrka. De teoretiska och praktiska navigationsövningarna ligger på Kustskapparnivå. Skicka en intresseanmälan för mer information.

Plats: ABC Marina i Saltsjö-Duvnäs (Nacka, Stockholm)
Dag: Fredag - Söndag eller Lördag - Söndag  

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För nybörjare som avancerade. Det finns seglarkurser för både vuxna som ungdomar. Kursen kan även beställas som privatkurs för enskild eller sällskap.

Kursintyg

Efter genomförd kurs ges möjlighet att skriva prov för Seglarintyg 1, 2 eller 3. Examinationsavgift 300 kr ger. Seglarintyg samt båtpraktik förs in med sigill i NFB:s blåa intygsbok.   

Kostnader

3 900 kr för 2 dagar
4 400 kr för 3 dagar (För tredagarskursen får du fem extra timmars båtpraktik).

KurslitteraturSeglingens ABC kan köpas på plats och ingår inte i kursavgiften.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om ABC i segling. Weekendkurser med kölbåtar och jollar .

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Patrik o Karro
(5)
Jag och min sambo har aldrig seglar förut och fick efter dessa två dagar en bra introduktion till seglingen, Vi gick seglarintyg I 2-dagars weekend. Man får tillbringa mycket tid på båten, vilket var bra för att det teoretiska ska sätta sig. Korta teoripass varvas i samband med uppstart på dagen, lunch och avrundning. Vi fick också segl...
Visa hela

ABC Seglarskola / Båtskola

ABC Seglarskola - Saltsjö-Duvnäs, Seglarkurser i Stockholm

Seglarkurser och andra båtkurser i Stockholm - ABC Seglarskola/Båtskola

Vill du lära dig att navigera, hantera din motorbåt eller segla? ABC Seglarskola/Båtskola har kurser för dig som vill utöva praktisk segling, motorbåtsmanövrering samt teoretisk och praktisk kunskap till sjöss i navigering. ABC Seglarskola/Båtskola är ett familjeföretag som har varit aktivt  i...


Läs mer och visa alla kurser med ABC Seglarskola / Båtskola

Kontaktuppgifter till ABC Seglarskola / Båtskola

ABC Seglarskola / Båtskola

Saltsjöbadsvägen 77-79
131 50 Saltsjö-Duvnäs

Tel: 08-716 71 40
Mobil 0705-641 620

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser