ABC i segling. Weekendkurser med kölbåtar och jollar

ABC Seglarskola / Båtskola , i Stockholm (+2 orter)
Längd
18 timmar
Pris
5 550 - 5 950 SEK
Nästa kurstillfälle
Högsäsong maj-augusti (+6 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
5 550 - 5 950 SEK
Nästa kurstillfälle
Högsäsong maj-augusti (+6 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

seglarkurs

Seglarkurs 2 dagar (weekend el vardagar) i Stockholm

Skulle du vilja lära dig att segla kölbåt och eller jolle? ABC Seglarskola/Båtskola har seglarkurser om två eller fyra dagar för dig som är nybörjare eller erfaren seglare. Du väljer själv svårighetsnivå. Steg 1 eller Steg 2 eller Steg 3. Ange i intresseanmälan dina förkunskaper och vilken nivå, steg du önskar. 

Steg 1. Grundkurs för nybörjare
Du får kunskaper som krävs för Seglarintyg Steg 1. På Kursen får du lära dig om segelbåtens beståndsdelar, grunderna i segelteori, att praktiskt hantera en segelbåt, skota segel, styra-manövrera segelbåten, väjningsregler, att lägga till vid boj och brygga, man överbord övning och mycket mer. Merparten av kursen genomförs i kölbåt  ( 8-10 meter långa familjehavskryssare) och vissa pass i stabil segeljolle,  Det går också bra att genomföra hela kursen med segeljolle. Maila en intresseanmälan för mer information.

Steg 2.  Fortsättningskurs
För dig som har gått Steg 1 eller har varit aktiv som gast i många år. Under denna kurs repeteras först Steg 1 och därefter får du på denna fortsättningskurs lära dig förfinad seglingsteori och praktik. Vi övar på att öka farten på segelbåten genom bättre skotning på segel och bättre följsamhet med kurshållning med varierande vindar och vindriktning. Du lär dig vara vaksamt och observant på vindvridningar för att säkert anpassa seglen till kursen eller vise versa. Du lär dig att anpassa segelföring-storlek på segel till olika vindstyrkor då det uppträder bymoln och frontpassager. Du får också insikt i betydelsen av ett väl planerat, klokt  vägval vid skärgårdsnavigering nivå Förarintygsnivå. Maila en intresseanmälan för mer information.

Steg 3. Avancerad kurs
För dig som har gått Steg 2 eller har många års erfarenhet som rorsman, skeppare. Under seglarkursen repeterar vi kunskaperna som ges under Steg 2. På  Steg 3 kursen finslipas seglingsteknik-manövrering, segeltrimning förfinad manövreringsteknik, följsamhet med roder-styrteknik i varierande vindar och vågor. Du får fördjupad  kunskap om segelbåten och dess utrustning. Normalt genomförs flera övningspass med spinnakersegling Du kommer även att lära att göra bästa vägval vid vindvridningar och välja lämplig segelföring vid olika varierande väderförhållanden. Vi koppar samman seglingen med ett par navigationsmoment på Kustskepparnivå. Maila en intresseanmälan för mer information.

Plats: ABC Marina i Saltsjö-Duvnäs (Nacka, Saltsjöbaden, Stockholm)
Dag: Lörd - Sönd eller Torsd-Fred  

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 6 kursstarter

Lågsäsong

  • Kurs
  • Nacka
  • Sista ansökan: kurserna ges på svenska och engelska

Högsäsong maj-augusti

  • Kurs
  • Nacka

Lågsäsong

  • Kurs
  • Saltsjöbaden

Högsäsong maj-augusti

  • Kurs
  • Saltsjöbaden

Lågsäsong

  • Kurs
  • Stockholm
  • Sista ansökan: kursen ges på svenska och engelska

Högsäsong maj-augusti

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

För nybörjare med god erfarenhet som skeppare ombord.  Det finns seglarkurser för både vuxna som ungdomar. Kursen kan även beställas som privatkurs för enskild eller sällskap.

Kursintyg

Efter genomförd kurs ges möjlighet att skriva prov för Seglarintyg 1 eller 2 eller 3. Examinationsavgift 350 kr ger. Seglarintyg samt båtpraktik förs in med sigill i NFB:s blåa intygsbok 65 kr eller NFB:s nya intygskort 150 kr..   

Kostnader

Pris för lågsäsong 5550 kr.

Säsong maj-aug 5950 kr.

KurslitteraturSeglingens ABC kan köpas på online bokhandel eller på plats vid kursstart. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av ABC i segling. Weekendkurser med kölbåtar och jollar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Karin J
02 jul 2023
Seglarkurs 2 dagar

Så nöjd med kursen! Fantastiska kursledare som förmedlade så mycket kunskap både praktiskt och teoretiskt. Rekommenderas skarpt!

5/5
Patrik o Karro
29 jun 2020
Toppenbra 2-dagars kurs!

Jag och min sambo har aldrig seglar förut och fick efter dessa två dagar en bra introduktion till seglingen, Vi gick seglarintyg I 2-dagars weekend. Man får tillbringa myck...

Visa hela
ABC Seglarskola / Båtskola
Saltsjöbadsvägen 77-79
131 50 Saltsjö-Duvnäs

Seglarkurser och andra båtkurser i Stockholm - ABC Seglarskola/Båtskola 

Vill du lära dig att navigera, segla ? hantera din motorbåt? ABC Seglarskola/Båtskola har kurser för dig som vill utöva praktisk segling, motorbåtsmanövrering samt navigation teoretisk och praktisk till sjöss. ABC Seglarskola/Båtskola är ett familjeföretag som har varit aktivt  i över 45...

Läs mer och visa alla kurser med ABC Seglarskola / Båtskola

Highlights