Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Umeå
14 timmar på 7 tillfällen
2021-11-04 18:00
750 SEK

Kursbeskrivning

OBS! Fel tid står i viss marknadsföring. Kl 18.00-19.30 är det som gäller.

Innehåll och mål
Att lära sig rätt timing, musikanpassning och få en mer individuell dansstil. Att behärska nya, mer komplexa turer. Att kunna använda armar och hela kroppen för att skapa inlevelse, känsla och attityd i samspel med danspartnern och musiken. I slutet av kursen erbjuds du att delta och dansa på en gemensam dansfest och även att gå ut på dans tillsammans (entréavgifter tillkommer).

Du får öva på att hitta rätt placering och olika sätt att förflytta dig då du lär dig nya turer i olika kombinationer. Förarna får öva på att dansa både i normal takt och i halvtakt. Följarna får lära sig att variera hastigheten i sina snurrar. Alla övar på kickar och andra nya stegvariationer samt musikinlevelse och samspel. Tempot på musiken ökar. Ibland övar vi till lugnare låtar. Från 14 år.

Fokus på lekfullhet (bus) och samspel.

Förkunskaper
Buggkurs 30 timmar och gärna erfarenhet av att ha dansat på uteställen. Du kan grundstegen och vissa stegvariationer, har fasta armar samt för/följer tydligt. Du kan dansa både linjebugg och rundbugg. Du lär dig nya, komplexa turer och övar på att dansa med känsla och inlevelse.

Kursledare
Joakim Mäki Läs mer om dem här!

Anmälan med eller utan partner
Paranmälan har förtur!
• PAR- Skicka in en anmälan per person. Ange gärna vem som är din danspartner i "meddelande".
• SINGEL - Om du anmäler dig som ensam förare/följare placeras du i kö tills motsatt dansroll är singelanmäld, detta för att vi ska ha möjlighet att hålla ett jämnt antal förare/följare på kursen. Ange i "meddelande" om du vill vara förare, följare eller vilket som. Du dansar samma under hela kursen.

Observera att till denna kurs kommer att antas max 10 par för att kursen ska kunna genomföras på ett säkert sätt med avseende på smittspridningen av Coronaviruset. Om din danspartner inte kan delta på kurstillfället så är du välkommen att komma och titta på samt prova på danssteg själv. Observera att detta inte gäller ifall din partner är sjuk och ni lever i samma hushåll.

Rabatter*
Medlem i Umeå socialdansförening eller Sporren = 10 %, FAR-patient = 10 %. Volvoanställd, grupp (min 4 pers) eller kursrepetition = 20 %.
* Gäller vid anmälan senast 10 dagar innan kursstart och om det anges vid anmälan. Rabatter går ej kombinera.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffmant ; malin.gruffman@sv.se, 072-595 49 26

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura ca 1-2 veckor innan kursstart.

Åtgärder och förhållningsregler kring Cronaviruset:
Studieförbundet Vuxenskolan och Umeå socialdansförening ser allvarligt på risken för smittspridning av Coronaviruset. Vi har tagit fram vissa åtgärder för att minimera smittspridning under våra kurser, bland annat begränsat antal deltagare och att man dansar med samma danspartner hela kursen. Läs om alla våra åtgärder här!

Kursen arrangeras i samarbete med Umeå socialdansförening.

Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-19:30
Ledare: Joakim Mäki
Lokal: Skolgatan 59
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bugg 4.

SV Västerbotten

SV Västerbotten - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Kontaktuppgifter till SV Västerbotten

SV Västerbotten

Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Recensioner
Bli den första att recensera Bugg 4!
Intresseanmälan

För att få mer information om Bugg 4, fyll i följande uppgifter: