Skogsbad

SV Kalmar län, i Rockneby
Längd
2 timmar på 1 tillfällen
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
28 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar på 1 tillfällen
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
28 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Guidat skogsbad - hälsofrämjande bara-vara-aktivitet!

Stressreducerande och vetenskapligt grundad.
Fyll på din energi i en avkopplande, vacker skogsmiljö. Du får verktyg med dig som du kan använda på egen hand. Superövning för immunförsvaret utlovas också.

Vad är skogsbad?
Skogsbad är översatt från japanskans shinrin-yoku där skogsbadet har sitt ursprung, som hälsofrämjande insats mot stressrelaterade sjukdomar. Det handlar om att helt kravlöst ”bara vara” i sinnlig närvaro i kontakt med naturen. Forskning visar på en rad hälsofrämjande effekter som bland annat stressreducering, minskad ångest, bättre minne, ökad kreativitet, glädje och stärkt immunförsvar.

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

Upplägg:
Vi går stillsamt i grupp (max 12 personer) på stigar ca 1 km. Vi gör stopp med sinnesövningar och är i kontakt med den omgivande naturen. Ta med sittunderlag om du inte önskar sitta direkt på marken (dock inget krav att sitta). Då det är en stillsam aktivitet kan en extra tröja behövas.

Friskvårdsbidrag:
Skogsbad är en godkänd aktivitet av skatteverket för friskvårdsbidrag. SV är tyvärr inte kopplade till e-passi men om du kan lämna in fakturakvitto till din arbetsgivare så går det bra.

Plats:
Revsuddevägen 101. Utgångspunkt bygdegården "Sanna". P-plats finns. Skylt "Bygdegård" finns utmed Revsuddevägen.

Ledare:
Jag som guidar och vägleder er genom skogsbadet heter Lina Milhav, är utbildad Friskvårdsguide, Mindfulnessinstruktör och beteendevetare i psykologi. Har även flera års erfarenhet av utövande i skogsbad och mindfulness för eget intresse och skogsbesök blir det i stort sett varje dag.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Vid rejält oväder ställs det in.

Veckodag: Lördag
Tid: 12:00-13:45
Lokal: Revsudden 101
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 september, 2024

  • Kurs
  • Rockneby

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skogsbad och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Kalmar län
Revsudden 101
39594 Rockneby

Studieförbundet Vuxenskolan - Kalmar län

Studieförbundet Vuxenskolan i Kalmar län är en folkbildningsaktör som erbjuder kreativa mötesplatser över hela länet. Vi vill ge människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang. Vi arbetar för att vara en lokal kraft för samhällsutveckling. SV är folkbildningens mest...

Läs mer och visa alla kurser med SV Kalmar län

Highlights