Visa kurser.se som: Mobil

Utforska Playbackteater och Forumspel

Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad
Kursinformation
Göteborg
10 tillfällen
1 900 SEK
Playbackteater

Kursbeskrivning

Vi har huvudrollen i våra liv! Välkommen att utveckla civilkurage och hitta nya perspektiv med berättelser och situationer från det verkliga livet.

Vi har flera spännande teaterkurser. Du hittar alla på vår hemsida. 

Här får du använda dig av två fantastiska teaterformer, med metoder som stärker dig i förmåga att byta perspektiv och agera för ditt eget och andras bästa.

Forumspel är en teatermetod som lär oss att känna igen förtryckare, förtryckt och åskådare i en situation.  När vi ser situationen gestaltar vi den och tränar oss på att bryta förtrycket genom att ändra situationen som vi har framför oss. Tillsammans kommer vi på lösningarna. En sort träning i Civilkurage! Delar av gruppens medlemmar är de som utgör publiken och forumspel sker för stängda dörrar så att alla kan känna sig trygga.

Playbackteater är en improviserande teaterform där du lyssnar till och gestaltar berättelser från verkliga livet. "We play back your story!" Varje berättelse vi belyser blir helt unik, berörande och intressant på många olika sätt både för dig och gruppen.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs.

Material

Ha på dig kläder du kan röra dig fritt i. En vattenflaska är bra att ha.

Kursledaren

Pan Ekbäck är utbildad dramapedagog och van skådespelare. Han är en mångsysslare med erfaren inom bland annat meditation, dans och elitidrott. För Pan är teatern och drama givande eftersom den stärker ens trygghet, kreativitet och förmåga att hantera oförutsedda händelser i stort och smått.

Kursupplägg

Vi anpassar våra kurser utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I kursen arbetar vi med berättelser från det verkliga livet och våra olika erfarenheter. Gruppen delas upp och turas om att betrakta och agera i olika situationer och händelser vi tillsammans gestaltar.

Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Studiefrämjandet kurser i Göteborg

Välkommen till våren på Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund som ger människor över hela landet möjligheter att lära, skapa och utvecklas i gemenskap med andra. Vår verksamhet är särskilt inriktad på natur, djur, miljö och kultur. Studiefrämjandet är partipolitiskt, religiöst och fackligt...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad

Falkgatan 7
416 67 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utforska Playbackteater och Forumspel!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner