Workshop i teater - för dig som vill utforska din teatraliska sida

Nästa kurstillfälle
Våren 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Nästa kurstillfälle
Våren 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Folkuniversitetet Västerbotten

Workshop för dig som vill pröva utforska din teatraliska sida

Är du nyfiken på teater och drömmer om att stå på scenen? Till våren erbjuder vi tre teaterworkshops där du har chansen att utforska den spännande världen av scenkonst. Under tre inspirerande söndagseftermiddagar kommer vi att fördjupa oss i teaterns konstform genom roliga och interaktiva övningar.

Den här kortkursen kommer att ge dig möjlighet att experimentera med improvisation, stärka ditt samarbete med andra, utforska din kropp och röst, samt utforska teatertexter. Allt detta sker i en trygg och stödjande miljö som uppmuntrar till kreativitet och lekfullhet. 

Målgrupp: 

Denna workshop välkomnar alla som är nyfikna på teater oavsett tidigare erfarenhet. Det är en utmärkt introduktion till teater för nybörjare och ett tillfälle för de med tidigare erfarenhet att fördjupa sina färdigheter. Så om du drömmer om att utforska teaterns magiska värld, skapa fantastiska minnen och utveckla din kreativitet, är denna workshop en perfekt startpunkt. Kom och upplev en spännande resa in i teaterns underbara värld!

Plats och Tid:

Workshoparna kommer att genomföras i Folkuniversitetets lokaler på Nygatan/Döbelnsgatan. Mer information om lokal och datum för kommande starter kommer i en kallelse innan kursstart.
Kontakta oss genom en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information om kommande datum.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Våren 2024

  • Kurs
  • Umeå

Kursinnehåll

Improvisation: Vi kommer att utforska och utveckla din förmåga att spontant agera och reagera i olika situationer. Du kommer att lära dig att lita på din intuition och kreativitet. 

Samarbetsövningar: Genom olika grupplekar och övningar kommer du att upptäcka vikten av samarbete inom teatern. Du kommer att bygga förtroende med dina medkursdeltagare och lära dig att skapa tillsammans. 

Kropp och röst: Vi kommer att utforska din kropp och röst som verktyg för att uttrycka känslor och karaktärer. Du kommer också få arbeta med rörelse och rösttekniker för att förbättra din närvaro på scenen. 

Teatertext: Vi kommer att introducera dig till grundläggande teatertexter och hjälpa dig att förstå hur man närmar sig och tolkar dem. Du kommer få möjligheten att agera ut scener och dialoger från olika pjäser. 

Möjlighet till fortsättning:

För dig som blir extra engagerade och intresserade av teater så planerar vi möjligheter till att fortsätta. Vi kommer att utforska möjligheten att sätta upp en teaterpjäs och ge dig möjligheten att vara en del av en riktig teaterproduktion. 

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop i teater - för dig som vill utforska din teatraliska sida och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Västerbotten
Nygatan 43
903 30

Ny kunskap öppnar dörren till lycka och välmående Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Highlights