Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Värnamo
2 timmar
0 SEK

Kursbeskrivning

Yinyogan är för dig som vill slappna av i muskler och minska stressnivån i kroppen. På ett lugnt och försiktigt sätt blir du också både smidigare och rörligare. Vi har två olika nivåer, en för nybörjare och en för de som gått Yinyoga en period.

OBS, anmälan sker via Mindful Training. Bokas ej via Medborgarskolan Boka dag här!

Upplägg
Det finns flera dagar och tider varje vecka att välja på, du bokar dig från gång till gång. Första gånger är kostnadsfri / Prova-på, där efter 160kr/gång. Betalning sker via Mindful Training.

Innehåll och mål
Vi stannar i olika yogapositioner och håller dem ca 2-5 minuter. För att få musklerna att hinna slappna av och tänjas ut sakta och försiktigt hjälper vi kroppen med kuddar och filtar som stöd. På detta vis påverkar vi även bindväven och flödet i kroppen ökar, ungefär som när man får massage.

Vi jobbar med andningen för att hålla fokus och för att kunna slappna av. När andningen kommer ner i magen vidgas diafragman, det i sin tur påverkar det parasympatiska nervsystemet. Det innebär att pulsen går ner och kroppen känner sig lugn. Så fort du tar kortare andetag ex. vid stress, är kroppen på helspänn. Den känner sig hotad och sätter sig i försvar.

I vissa pass blandar vi även in lite "slow flow" under andra halvan av passet. Det innebär att vi på ett väldigt lugnt sätt rör oss lite mer för att få lite mer styrka och smidighet i kroppen.

Genom regelbunden träning av yinyoga och mindfulness blir man mindre stressad och får mindre stela och spända muskler.

Förkunskaper

Alla pass har fokus på lugn och avslappning och passar alla åldrar, gymnaster som "kylskåp", och man behöver inga förkunskaper.

Kursledare
Maria Modées om håller i kursen är 39 år gammal och har fyra barn i åldern 6-16 år.
Hon brinner för att få människor att må bra, och har utbildat sig i bl.a. Barn-och ungdomsterapeutisk yoga, Yinyoga och Mindfulness med påbyggnad av Mindfulness i skolan och Mindfulness på arbetsplatsen. Maria har egna erfarenheter av psykisk ohälsa som utmattningssyndrom, ångest och oro.

Hör av dig till Maria om du har frågor: maria@mindfultraining.se

Några röster om yinyogan
"Jag känner mig mycket mer avslappnad."
"Har mycket mindre värk och är rörligare!"
"Sover så gott efter ett pass."
"I början kunde jag komma med hjärtklappning och ångest till yogan, men efter ett pass och nu efter flera månader, mår jag mycket bättre."

Denna kurs är i samarbete med Mindful Training.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yinyoga.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yinyoga!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner