Visa kurser.se som: Mobil

Teaterkurs för vuxna: Improvisationsteater

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
24 timmar
2021-09-24 18:00
1 795 SEK

Kursbeskrivning

Varmt välkomna till improkurs med Thomas! En kurs för både dig som redan håller på med teater och vill utveckla dig inom improvisation, och för dig som kanske helt enkelt vill testa något nytt!

Detta är en kurs där vi hittar de individuella utmaningarna för varje deltagare. Improvisera är ju något vi gör dagligen när vi pratar mer personer och inte vet vad som ska säga härnäst eller när vi glömt smörkniven till picknicken och är tvungna att hitta en kreativ lösning. Så första steget är ju redan taget!  Att sedan improvisera på scen tillsammans med andra för en publik kan vara lite annorlunda. Och det är vad vi kommer att utforska i denna kurs!  Som deltagare kommer du få möta olika tekniker inom drama med främst fokus på improvisation utifrån en fysiskt berättande.

UPPLÄGG
Vi träffas vid 8 kurstillfällen, fredagskvällar. Uppehåll eventuella röda helgdagar.

FÖRKUNSKAPSKRAV
Du behöver inga förkunskaper, bara en vilja att pröva. Det viktiga är att vi under kursen vågar ta steget att utmana oss själva och ha roligt i en trygg grupp.

KURSLEDARE:

Thomas arbetar främst med Teater Imba sedan 2014, en fri teatergrupp som arbetar med Storytelling, en berättarform som grundar sig i improvisation, fysiskt historieberättande och humor. Teater Imba har turnerat genom hela Sverige och även internationellt. Idag arbetar han även som lärare på Valla Folkhögskola som teaterlärare och tillsammans med Teater Imba håller han i en distanskurs, Pedagogisk Drama och Teater.


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

BRA ATT VETA
Skulle någon kurssammankomst mot förmodan bli inställd (t ex pga ledares sjukdom) kommer vi förlänga kursen med samma antal tillfällen.

Du vet väl om att vi säljer presentkort på kurser? Hör av dig till oss på linkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teaterkurs för vuxna: Improvisationsteater.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teaterkurs för vuxna: Improvisationsteater!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner