Frigörande dans

Medborgarskolan Öst, i Jönköping
Längd
10 timmar
Pris
695 SEK
Längd
10 timmar
Pris
695 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Här får du möjlighet att ge dig själv en längre stunds återhämtning och lyssna in hur du och din kropp mår. Vi dansar igenom de olika kroppsdelarna som uppvärmning, går vidare till de 7 rörelserytmerna och avslutar med avslappning.

INNEHÅLL OCH MÅL:

Så vad är då Frigörande dans? Jag beskriver det bäst som mediation/mindfullness i rörelse, motion för både kropp och själ, eller bara ett härligt sätt att motionera på.
Att dansa frigörande dans är att dansa i nuet utan krav och prestation. Med hjälp av dansen går du på upptäcksfärd i kropp, själ och känslor. Du lyssnar in till musiken, följer impulserna från kroppen och är fri i rytmen och rörelserna. Du anpassar dansen helt efter din egen förmåga, du kan stå, sitta, eller ligga. 
Alla kan dansa!

Du dansar företrädesvis barfota och blundandes. Eller med halvt slutna ögon för att lättare vara närvarande i dig själv. Kom i mjuka kläder och medtag vattenflaska.

UPPLÄGG:

Vi träffas 5 gånger under två timmar per tillfälle 

v. 6, v. 10, v. 15, v.18, v. 22 

FÖRKUNSKAPER:

Inga förkunskaper krävs

LEDARE:

Elin Bjurhed utbildad dansinspiratör via
Frigörande Dansakademin (fridans.nu)

BRA ATT VETA:

Vi dansar företrädesvis barfota. Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i. Passet avslutas med en avslappning, medtag tröja så du kan hålla dig varm.

Dusch och omklädningsrum finns.



Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Frigörande dans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights