Frigörande dans

Medborgarskolan Öst, i Jönköping
Längd
12 timmar
Pris
595 SEK
Längd
12 timmar
Pris
595 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

INNEHÅLL OCH MÅL:

Här får du möjlighet att regelbundet ge dig själv en stunds paus och lyssna till vad din kropp behöver just nu. Ett ypperligt sätt att ge dig återhämtning i en kanske annars hektisk vardag. Denna kurs är för dig som är dagledig eller som har möjlighet att gå ifrån jobbet. Fokus kommer att vara att dansa igenom kroppen och få en stunds avslappning, innan du återgår i jobb eller annat. 

Den frigörande dansen är motion för både kropp och själ där du dansar med fria rörelser till olika sorters musik. Det finns inga bestämda steg, krav eller måsten. I den frigörande dansen får du möjlighet, att i medveten närvaro, hitta din kropps spontana rörelser. Du lyssnar på din kropp och följer kroppens impulser. Du dansar din dans efter dina fysiska förutsättningar och du kan dansa stående, sittande eller liggande. Du dansar blundande eller har halvt slutna ögon för att utestänga omvärlden och koncentrerar dig på dig själv. Du dansar företrädesvis barfota. 

· Medveten närvaro
· Rörelseglädje
· Fria rörelser

UPPLÄGG:

Vi träffas 12 gånger med uppehåll under loven

FÖRKUNSKAPER:

Inga förkunskaper krävs

LEDARE:

Elin Bjurhed utbildad dansinspiratör via
Frigörande Dansakademin (fridans.nu)

BRA ATT VETA:

Vi dansar företrädesvis barfota. Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i. Passet avslutas med en avslappning, medtag tröja så du kan hålla dig varm.

Dusch och omklädningsrum finns.


Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Frigörande dans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights