Visa kurser.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en kurs. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen!

Vinkunskap grundkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
18 timmar
2020-10-05 19:00
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Det här är kvällskursen för dig som vill få grundkunskaper om vin.

Vi träffas och lär om vin. Vi lär oss om de mest kända vinländerna och får prova ett flertal karaktärstypiska viner. Vi går igenom karaktären hos olika vindruvsorter och jordmåner och hur de påverkar vinet, vinprovningsteknik, tillverkningsprocesser, vinlagring samt sambandet mellan vin och mat. 

Kursen riktar sig till dig som söker kunskap för att kunna utveckla ditt vinintresse!

Upplägg
Kursen går datumen: 5 och 19 oktober, 2, 16 och 30 november, samt 7 december i vår kurslokal i centrum på Storgatan 40. Vi avslutar kursen med ett frivilligt kunskapsprov vid sista kurstillfället för att se vad vi har lärt oss.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, detta är en nybörjarkurs.

Kursledare
Vår kursledare Jesper har tidigare jobbat som dryckesledare, och lett vinkurser hos Systembolaget.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial och extra kostnad
Ta med dig sex vinglas till varje tillfälle. Vinkostnaden är ca 600 kr totalt och betalas till ledaren swish eller kontant vid första kurstillfället.

Anmälan
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar.

Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

Bra att veta 
Tips på vidareutveckling; Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.

Du vet väl om att vi säljer presentkort på kurser? Hör av dig till oss på linkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30.

Välkommen till en av Medborgarskolans alla kurser och föreläsningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vinkunskap grundkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vinkunskap grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner