Visa kurser.se som: Mobil

Vegetarisk matlagning - helgkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
16 timmar
2019-05-25 10:00
1 095 SEK

Kursbeskrivning

Allt fler väljer att äta vegetariskt för klimatet, djurens eller den egna hälsans skull. Den här kursen vänder sig till dig som vill börja äta mer vegetarisk mat eller helt utesluta kött. Vi utgår från lakto-ovo-vegetariska recept som innehåller ägg och mjölkprodukter, men de flesta recept går att göra helt vegetariska.

INNEHÅLL
Teori i form av bland annat en introduktion till näringslära, förslag på bra proteiner och fetter och en guidning till olika baljväxter varvas med praktik där vi lagar och äter olika vegetariska rätter. Fokus ligger på enkel vardagsmat och några rätter som passar på buffébordet.

UPPLÄGG
Vi träffas en helgi vårt kök i Medborgarskolans lokaler på Collegium Teknikringen 7.

MÅLGRUPP
Det här är en nybörjarkurs i vegetarisk matlagning och vänder sig till dig som vill lära dig mer om och utforska det vegetariska köket.

ÖVRIG INFO
Då baljväxter (däribland soja) samt nötter och frön är centrala näringskällor i det vegetariska köket är det viktigt att du meddelar eventuella allergier i god tid till kursledaren, gör detta i meddelandefält.

MATKOSTNAD
Kostnad för maten 150 kr/deltagare tillkommer till kursavgiften och betalas direkt till ledaren kontant eller Swish.

KURSLEDAREN
Thérèse Eriksson, som har ätit vegetariskt i snart 20 års tid och är påläst i näringslära, Livsmedelsverkets rekommendationer samt vegetarisk kost för både vuxna och barn. Och förstås - hon älskar att laga vegetarisk mat! 

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSLITTERATUR
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften, en mindre kostnad kan ev tillkomma.

Mer info om vilket ev kursmaterial som används kommer via din kallelse innan kursstart.

ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här.

Som deltagare under 18 år måste målsman stå som annan betalare vid anmälan.

Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften som ska betalas inom 30 dagar. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

BRA ATT VETA
Skulle någon kurssammankomst mot förmodan bli inställd (t ex pga ledares sjukdom) kommer vi förlänga kursen med samma antal tillfällen.

Tips på vidareutveckling; Efter avslutad kurs erbjuder vi fortsättningskurser. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Vi har bokrabatter för våra kursdeltagare: 6% på bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Mer info om hur du tar del av rabatterna finns på vår webbsida.

Du vet väl om att vi säljer presentkort på kurser? Hör av dig till oss på linkoping@medborgarskolan.se eller 075-241 68 30

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vegetarisk matlagning - helgkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vegetarisk matlagning - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner