Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs akrylmålning utomhus 17-19 juni

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
21 timmar
2019-06-17 09:30
1 795 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig måla med oljefärger utomhus! I denna sommarkurs går vi ut och målar tillsammans när vädret tillåter. Under tre dagar går vi igenom vad du behöver tänka på när du målar ute, olika sätt att påbörja en målning, själva målarprocessen och olika hjälpmedel du kan använda i ditt skapande

Innehåll
Vi hittar vackra platser i närheten av kurslokalerna och var och en får välja sin egen vy, i närheten av gruppen, att måla av varje dag. Ledaren går igenom begrepp som teckning, valörer, färgtemperaturer, komposition och färgblandning. Vid varje kurstillfälle gör du en ny målning så att du kan ta med dig det du lärde dig vid förra tillfället in i den nya målningen. Ledaren ger individuell vägledning till var och en under själva målningsarbetet och kommer med förslag och tips och besvarar frågor. Tanken är att du efter kursen ska ha en grundläggande förståelse om vad som skiljer friluftsmåleri från traditionellt måleri och kunskap om hur du kan bygga upp en målning ute för att lyckas fånga ljus och känslan i ögonblicket.

Upplägg
Vi träffas måndag till onsdag mellan kl. 10.00 - 15.15. Ta med matsäck och fika som ni kan äta under dagen.

Förkunskaper
Kursen välkomnar både nybörjare och er som har målat tidigare.

KURSMATERIAL
Material ingår inte i kursavgiften. Ta med akrylfärger alternativt vattenbaserad oljefärg (Artisan), penslar och duk minst 40x60 cm. Material finns att köpa hos WS & Comapny, Tornbyvägen 3, 10% rabatt om du går kurs på Medborgarskolan vid uppvisande av kallelsen.

KURSLEDARE
Michael Vågsten som jobbar som konstnär och även har målarkurser vid sidan av.
Inom måleriet behärskar han både moderna tekniker samt äldre tekniker. Han har även kunskap om måleriet genom historien. Gå gärna in och titta på Michaels hemsida www.vagsten.se


BRA ATT VETA:
Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs.

Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

ANMÄLAN OCH KALLELSE Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen. Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan. Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs akrylmålning utomhus 17-19 juni.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs akrylmålning utomhus 17-19 juni!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner
Läs recensioner