Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Social på distans

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
21 timmar
0 SEK

Kursbeskrivning

Längtar du efter social gemenskap men vill eller kan inte gå ut som du brukar? Vill du veta hur du kan stärka din hälsa och må bra även i tider av isolering? Nu kan du vara med och starta en cirkel där du får veta mer om bla kulturens och naturens positiva hälsoeffekter, och diskutera med andra deltagare via videolänk.

Med Medborgarskolans studiecirkel Social på distans får du tillgång till vårt studiematerial med underlag för 7 kurstillfällen. Du studerar materialet och ”träffar” sedan de andra deltagarna via länk, för att diskutera innehållet. Inga frågor är för stora eller för små, och alla deltagares tankar är viktiga för diskussionen. Inga förkunskaper eller krav finns, och kursen är kostnadsfri.

Eftersom varje grupp behöver någon som fungerar som ledare uppskattar vi om du vill lämna en kommentar om du kan tänka dig att ta den rollen. Ledarens uppgift är främst att anteckna vilka som är ”närvarande”, och den får även gärna föra ordet för att sätta igång dagens samtalsämne. Ämnena följer ett medföljande schema, och det finns därför inga krav på att ledaren själv ska introducera ämnen eller idéer, den behöver endast följa dagens agenda.

Vid tiden för cirkelns start ringer deltagarna upp ett digitalt mötesrum där alla kan se och höra varandra via länk. Detta är ett enkelt förfarande och Medborgarskolan erbjuder hjälp och stöd samt en tydlig instruktion. Det du behöver för att delta i videosamtal är en dator, mobil eller surfplatta, samt internetuppkoppling.

Du kommer att få ett häfte med texter och bilder men i stora drag är kursens upplägg enligt följande:

Första träffen:

Diskussion kring vad krisen i samband med pandemin betyder för mig. Fakta om coronaviruset. Diskussionsfrågor bifogas.

Andra träffen:

Vad har naturen för effekter på välmåendet? Texter, dikter och musikförslag bifogas.

Tredje träffen:

Konstens betydelse. Faktatexter att läsa och kända konstverk att diskutera. Skapar jag själv i någon form för att må bra? 

Fjärde träffen:

Teknik och digitalisering. Hur kan digitalisering hjälpa mig i dessa tider? Kan jag ”träffa” nära och kära via videolänk? Vilka olika appar och medier finns och hur använder man dem? En enkel guide.

Femte träffen:

Fysisk rörelse. Hur påverkar motion välmåendet? Vad innebär motion? Måste det vara ett gympapass eller räcker en promenad eller sittgymnastik?

Sjätte träffen:

Andning. Vad betyder andning? Praktiska övningar.

Sjunde träffen:

Livsåskådning. Får krisen mig att fundera på existentiella frågor? Har jag ändrat inställning i frågan? Respektera varandra. Tips på appar och fortsatt läsning.

Med kursmaterialet följer ett urval av Medborgarskolans egna videoföreläsningar, samt veckans melodi.

Anmäl dig till kursen här eller kontakta kontoret på mail norrkoping@medborgarskolan.se eller ring 010-157 54 68 för mer information. Så fort vi har tillräckligt många anmälningar kommer vi att starta upp den första gruppen. Dag och tid kan gå att anpassa efter gruppens önskemål. Fler grupper med andra startdatum kan startas.

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Social på distans.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Social på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner