Visa kurser.se som: Mobil

Delta i vår påsktävling och tävla om en distanskurs inom matlagning! 🐣🌷

Silverlera helgkurs

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Linköping
18 timmar
1 625 SEK

Kursbeskrivning

Skapa unika smycken i egen design. Silverlera är lätt att bearbeta, forma och bränna till ett färdigt smycke.

Datum för denna kurs bestäms senare.

Mål

På kursen kommer du skapa tre föremål med olika tekniker i PMC silverlera och efter helgen kommer du ha kunskaper för att förverkliga dina smyckes idéer i silverlera även hemma.

Innehåll

På kursen kommer du att få bekanta dig med PMC silverlera, en flexibel teknik för att skapa smycken i finsilver. PMC silverlera är som namnet antyder en lera som består av finmalet silver, bindemedel och vatten. Materialet återfinns i tre faser; i en formbar lera, torkad och som bränt finsilver. Under kursens gång kommer du få lära dig att handskas med alla tre.

Under helgen kommer du få göra tre smycken. Ett första hängsmycke där du lär dig forma silverleran och infatta en sten. Ett andra hänge som formas med hjälp av ett riktigt blad till vilket du gör och fäster ett hänge. Det tredje och sista smycket är din första ring i PMC silverlera.

Upplägg

Dag ett inleds med introduktion till PMC silverlera. Samtidigt som du funderar på designen på ditt andra hängsmycke lägger du de första lagren på ditt blad. Med bladet får du lära dig att använda dig av levande material tillsammans med silverleran och göra ditt första separata hänge. Med det andra hängsmycket lär du dig forma, använda mönster och infatta en zirkon (sten) i silvret. Materialet torkar sedan till dag två.

Under dag två gör du en ring där du använder dig av silverlerans fördelar genom att knyta eller vika samman silvret. Samtidigt som ringen får torka fäster du det torkade hänget på bladet. Du får sen lära dig putsa upp det torkade silvret och genomföra dina första bränningar av leran. När alla dina smycken är brända får du putsa upp dina färdiga finsilver smycken.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper och riktar sig till dig som är nybörjare eller vill uppdatera dina kurser i silverlera

Kursledare

Kursledare är Nathalie Elsässer med över tio års erfarenhet av PMC silverlera. Nathalie är sedan 2014 diplomerad på instruktörsnivå i PMC

Material

Kostnad för material tillkommer, och det finns att köpa på plats.

Bra att veta

Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder. Har du långt hår så ta med en hårsnodd.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 075-241 68 30

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Vi reserverar oss för eventuella förändringar kring dag, tid och startdatum, alternativt inställd kurs.

Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan start, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften. Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silverlera helgkurs.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silverlera helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner