Visa kurser.se som: Mobil

Mindfulness – ditt effektiva livsverktyg mot stress - Intresseanmälan

Medborgarskolan Öst
Kursinformation
Norrköping
24 timmar
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Anmäl ditt intresse för den här kursen inför vårterminen 2020. Din anmälan är inte på något sett bindande utan vi hör av oss när ett startdatum är satt.

Vill du ha verktyg som möjliggör för dig att ta tillvara på hela din kapacitet, som hjälper dig att hantera stress och oro bättre och som gör att du når en djupare kunskap om dig själv? Då är denna mindfulnesskurs, med utgångspunkt i Mindfulnessbaserad stressreduktion, något för dig! Mindfulness tar ett annorlunda grepp om hur man lär känna sig själv bättre, mår bättre och minskar stress genom att vi lär oss acceptera det vi upplever i stunden. Detta uppnås mer genom betraktelse och acceptans än med görande och stora ansträngningar. Genom mer närvaro, neutral observation och mindre ”autopilot” får vi på köpet t ex bättre självkännedom, ökad tillfredställelse, minskad stress, bättre koncentration och mycket mer.

KURSINNEHÅLL
Kursen varvar teori med praktiska övningar. Det är dessa praktiska övningar som kommer att bli de verktyg du har med dig för resten av livet. Under kursens gång lär vi känna oss själva, hur vår hjärna är uppbyggd och reagerar på stress, hur sinnet fungerar och samspelar och hur tätt förknippat sinnet är med vår kropp. Vi kommer även praktisera många olika typer av övningar (liggande, sittande, stående mm).

UPPLÄGG
Vi träffas 8 onsdagskvällar, 2,5 timmar per gång.

FÖRKUNSKAPER
Det behövs inga förkunskaper utan var och en tar sin utgångspunkt i sig själv. Mindfulness kan man så att säga inte misslyckas med eftersom det är oss själva vi arbetar med. Vi tillhandahåller kursmaterial i form av lösblad med text, så ingen obligatorisk kurslitteratur behövs.

KURSLEDAREN
Anna Baum som leder kursen är utbildad mindfulnessinstruktör vid Sverigehälsan. Hon har tidigare främst arbetat som gymnasielärare. Anna har själv haft stor nytta av verktygen inom mindfulness sedan hon började praktisera mindfulness för några år sedan. Om du vill ta del av ett smakprov på mindfulnessövningar som Anna instruerar så kan du följa länken:
https://m.soundcloud.com/user-353856798/sets/guidade-oevningar-inkl-k-s

BRA ATT VETA
Ledig och bekväm klädsel. Egen yogamatta kan tas med om så önskas. Annars finns matta att låna.

Kallelse kommer ca en vecka innan startdatum som en bekräftelse på kursstart. Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften. Du kan även delbetala kursen, ange detta vid anmälan.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness – ditt effektiva livsverktyg mot stress - Intresseanmälan.

Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan i Norrköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Öst

Medborgarskolan Öst

Box 515
551 17 Jönköping

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mindfulness – ditt effektiva livsverktyg mot stress - Intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner